Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

De afnemer energie is een natuurlijk persoon of rechtspersoon die beschikt over een aansluiting op een energienet, wetende het gasnetwerk en/of het elektriciteitsnetwerk. Als energieafnemer bent u verplicht om voor elke gas- en elektriciteitsmeter op uw adres een energieovereenkomst bij een energieleverancier af te sluiten. Een energie afnemer kan particulier als zakelijk zijn. 

U als energie afnemer

Als u niet tijdig een energiecontract aanvraagt (als nieuwe bewoner van een pand, of als u uw voorgaande contract heeft stopgezet of het is stopgezet door een energieleverancier) zult u ten eerste enkele brieven ontvangen van uw regionale netwerkbeheerder(s) voor stroom en gas, waarin zij u verwittigen zo snel mogelijk bij een leverancier voor stroom en/of aardgas leveringscontract(en) af te sluiten.

Als u vervolgens opnieuw niet tijdig uw energiecontracten afsluit, dan komt een medewerker van de netwerkbeheerder(s) uw gas- en elektriciteitsmeter afsluiten. Het opnieuw aan laten sluiten van de energiemeters brengt hoge kosten met zich mee. Vereniging de Vastelastenbond benadrukt daarom dat het érg belangrijk is te allen tijde een lopend energiecontract (dus voor zowel elektriciteit als aardgas – mits van toepassing) te hebben voor uw adres:

Energie afnemen via Vastelastenbond

Vereniging de Vastelastenbond biedt als inkoopcollectief en belangenbehartiger contracten voor stroom en gas aan met collectieve korting. Deze energiecontracten worden aangeboden i.s.m. betrouwbare energieleveranciers die bewezen hebben éérlijk om te gaan met hun tarieven, klantgericht te werk gaan en die bovendien mooie kortingen kunnen bieden voor de leden van de Vastelastenbond!