Vergelijk energieleveranciers Essent, Eneco, Nuon, Nederlandse Energie Maatschappij en Oxxio e.a. eenvoudig met de Vastelastenbond. Je zal zien dat je flink kanbesparen! 

Overstappen

Je kan makkelijk overstappen naar voordeligere tarieven via de Vastelastenbond. Overstappen via ons collectief is eenvoudig en veilig: uw switch van energieleverancier wordt van begin tot eind begeleid door de Vastelastenbond. De Vastelastenbond is geen energieleverancier en kiest altijd het contract dat met goedkope energieprijzen. 

Energieleveranciers Nederland van A tot Z

In Nederland is de energieleverancier verantwoordelijk voor de levering van stroom en/of gas naar jouw woning. Sinds de privatisering zijn ca. 50 leveranciers in Nederland. De energieleveranciers maken gebruik van de netwerken van de regionale netbeheerder voor het transport hiervan. Op deze pagina treft je een overzicht van een aantal energieleveranciers van Nederland.

Energieleverancier

 Opmerking

Anode Kleine energieleverancier, die zich met name richt op de zakelijke markt. Gemiddeld prijsniveau.
Budget Energie Prijsvechter in de energiemarkt. De focus ligt op het voordelig aanbieden van stroom en gas, waardoor ze lage tarieven en goedkope energiecontracten kunnen. 
Delta Energieleverancier die van origine in Zeeland actief is. Prijsniveau is gemiddeld. 
Dong Energy (overgenomen door Eneco) Voor origine een Deens energiebedrijf. Scherpe verlengingstarieven. Weinig onderscheidend qua service.
De Groene Belangen Behartiger DGB Collectief voor de argrarische sector. Voornamelijk zakelijke energiecontracten.
ENGIE Belgische energie leverancier, niet onderscheidend op het gebied van service en prijzen. Nam in 2016 Belgisch energiebedrijf 'Engie' over.

Eneco

3e grootste leverancier, tarieven niet onderscheidend. Energieleverancier. Zet de laatste tijd in op duurzaamheid.

Energiedirect.nl

Dochter (budget)onderneming van Essent. Betaalt in veel gevallen de opzegboete van de huidige leverancier. 

Energieflex Bieden prepaid stroom en gas. Redelijk scherpe tarieven, maar hoge vastrechtkosten. 
E-ON

Duitse multinational, niet onderscheidend op het gebied van service en energieprijzen.

Essent

Essent is het tweede grootste energiebedrijf in Nederland. Van oudsher traditionele energieleverancier. Niet onderscheidend op het gebied van service en energieprijzen. Investeert de laatste jaren in meerdere energiebesparende producten.

Fenor Friese energie leverancier. Opgericht in 2011. Hanteren gemiddelde tarieven voor stroom en gas. 
Powerpeers     Opgericht in 2016. Een deelplatform voor groene energie. Als huishouden kunt u alleen afnemen en opwekken. Niet leveren.
Greenchoice Meest klantvriendelijke partij, lage energieprijzen en grootste 100% groene energieleverancier. Vastelastenbond leden krijgen extra korting bij deze leverancier. 
Greenfoot energy Energieleverancier, gevestigd in Bussum. Biedt zakelijke en particuliere energie. Niet onderscheidend op het gebied van service en energieprijzen.
Homestroom Inkoopcollectief voor consumenten.Tarieven zijn niet onderscheidend en redelijk hoge bemiddelingsfee.
HVC Energie

HVC produceert energie uit afval.Kleine energieleverancier.

Innova Energie Energieleverancier, adverteerde met groene energie, maar levert 100% waterkracht. Werkt samen met MKB collectieven. MKB collectieve staat bekend om misleidende telefonische verkoop.
Main Energie

Energie leverancier die zich met name richt op de zakelijke markt. Gemiddeld prijsniveau.

Nederlandse Energie Maatschappij Bekend van de reclames met bekende Nederlanders. Zit ook achter Sloop de Crisis. Is de service de laatste jaren aan het verbeteren (veel klachten). Hoort bij de duurste energie leveranciers (voor bestaande klanten)
Noord Hollandse Energie Cooperatie Energieleverancier opgericht in 2010. Richt zich op duurzame opwekking in Noord-Holland.
Nuon Grootste energieleverancier van Nederland, Traditionele leverancier. Niet onderscheidend op het gebied van service en energieprijzen. Wel goed op de hoogte van marktontwikkelingen.
OXXIO Dochterbedrijf van Eneco. Onderscheid zich door het weggeven van gadgets en bespaarproducten. Energieprijzen zijn hoog, de service is matig.
Qurrent Opgericht met investering van Stichting Doen (postcodeloterij). Actief energieleverancier sinds 2014. 
Qwint Onderdeel van DVEP, kleine energieleverancier, gevestigd in het oosten van Nederland. Zakelijk en particulier.
Pure Energie Energieleverancier die uitsluitend duurzame energie levert.
Robin Energie

Een vrij nieuwe speler op de energiemarkt. Niet onderscheidend op het gebied van prijs of service.

Scholt Energy Control Energieleverancier voor de zakelijke markt. 
Sepa green Energieleverancier die pretendeert groen te zijn terwijl slechts 20% groen wordt gegarandeerd.
United Consumers

United Consumers is geen energiecollectief, maar zelf een energieleverancier. Prijsniveau is  erg hoog. Zet in op de kortingsbeleving, maar niet wat er per saldo bespaart kan worden.

Vandebron

in april 2014 opgericht met als idee een energieleverancier (online marktplaats) die uitsluitend duurzame energie levert te zijn.

Factoren voor vergelijken

Sinds 2004 ben je vrij in de keuze van jouw energieleverancier. Er zijn zo’n 50 tot60 energieleveranciers waar ej uit kan kiezen, maar welke leverancier is de goedkoopste? En naast de goedkoopste contracten zijn klantvriendelijkheid en een kloppende administratie ook belangrijk. Zo gingen er de afgelopen jaren al wat energieleveranciers falliet. Dit voorkomt namelijk veel klachten, tijd en irritatie. De Vastelastenbond vergelijkt leveranciers op basis van verschillende factoren (prijs, service, klantvriendelijkheid en een kloppende administratie). Met de goedkoopste partijen, die aan alle eisen voldoen, gaat de Vastelastenbond voor jou een overeenkomst aan. Bekijk welk aanbod voor jou het goedkoopst is: Energie Vanzelf Geregeld

Géén maandbedrag vergelijken

Vergelijk nooit energiebedrijven op basis van een voorschotbedrag. De redenen hiervoor zijn:

  • Leveranciers gaan uit van verschillende verbruiken
  • Energieleveranciers laten soms kosten weg. Ze ‘vergeten’ zaken als de BTW of netwerkkosten.
  • Je krijgt vaak niet de berekening zwart op wit (bijvoorbeeld bij telemarketing) en je weet daarom niet of de berekening klopt.

Voorbeeld: Als je gaat tanken, dan kijk je naar de laagste prijs per liter en niet naar de laagste prijs per tank.

Wie is voor u de goedkoopste energieleverancier

Wanneer je (prijzen van) energieleveranciers wilt vergelijken, let goed op de volgende punten:

  • Prijs per kWh stroom
  • Prijs per M³ gas en de regiotoeslag (of regio opslag)
  • Vastrecht kosten per maand voor stroom en gas

Overige zaken: BTW, energie belasting, netwerkkosten, heffingskorting en ODE (opslag duurzame energie) zijn bij alle energie leveranciers gelijk.

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?