Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Bij een dubbel tarief energie maak u gebruik van een dubbeltariefmeter voor stroom. Bij zo’n stroommeter is de prijs die u per kilowattuur betaalt afhankelijk van het moment waarop u de elektriciteit gebruikt. 's Nachts en in het weekend is de elektriciteit bij een dubbel energie tarief goedkoper dan overdag. Het gebruik van een dubbeltarief kan voordeliger zijn, maar is afhankelijk van uw verbruik.

Dubbel tarief energie

Een dubbel tarief voor energie is vooral aantrekkelijk voor mensen die overdag niet veel thuis zijn. Deze mensen zullen namelijk vooral ’s avonds en in het weekend tv kijken, wassen en de computer en andere elektrische apparaten gebruiken. Doordat bij een dubbel energie tarief de stroom in de avonden en het weekend goedkoper is, zijn deze consumenten op jaarbasis voordeliger uit dan consumenten met een enkel tarief voor energie. Anno 2016 zijn de verschillen tussen piek/dal, laag/hoog tarieven steeds lager en worden de verschillen met enkel tarief ook steeds kleiner. 

Bereken voordeel dubbeltarief

Wilt u weten of het voor u voordelig is om een dubbel energietarief te nemen? Dan noteert u uw laatst bekende jaarverbruik voor elektriciteit en voert dit in in de energievergelijker. Wilt u liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!

Uw voorschotbedrag en besparing berekenen?

  Begin hier
 

Dubbel tarief energiemeter

Als u van een dubbel energietarief gebruik wilt maken moet uw elektriciteitsmeter twee telwerken hebben. Als dit niet het geval is, zal er voor gebruikmaking van een dubbel tarief voor elektriciteit een nieuwe elektriciteitsmeter geplaatst moeten worden door uw netwerkbeheerder.

Tijden hoog/laag dubbeltarief

In sommige delen van Nederland gaat het lage elektriciteitstarief om 23.00 uur in. In andere delen gaat het lage elektriciteitstarief (ook wel daltarief, avondtarief en nachttarief genoemd) om 21.00 in. De exacte tijdstippen voor het hoge en lage elektriciteitstarief verschillen per energieregio.