Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Met enkeltarief energie wordt bedoeld dat u ongeacht het tijdstip van verbruik een vaste energieprijs voor elektriciteit betaalt. Door een vergelijking te maken, weet u of u een goedkoper enkeltarief kunt vinden of dat u bij uw huidige leverancier een gunstig enkel tarief betaalt. 

Uw voorschotbedrag en besparing berekenen?

  Begin hier
 

Van enkeltarief naar dubbeltarief

Wilt u weten of u van enkeltarief over kunt stappen naar dubbeltarief energie? Controleer dan ten eerste wat voor soort elektriciteitsmeter er aanwezig is in het betreffende pand.

Consumenten met een enkel tarief kunnen namelijk gebruik maken van verschillende elektriciteitsmeters in hun woning of bedrijfspand:

  1. Een traditionele enkeltarief elektriciteitsmeter met 1 telwerk

  2. Een elektriciteitsmeter met 2 telwerken, die beide op enkel tarief worden afgerekend

  3. Een elektriciteitsmeter met 2 telwerken waarvan er één stilstaat

Heeft u optie 1, een enkeltarief elektriciteitsmeter met 1 telwerk? Dan is het niet mogelijk om direct over te stappen op dubbeltarief energie. Hiervoor moet namelijk een nieuwe meter worden geplaatst.

Heeft u optie 2 of 3,een elektriciteitsmeter met 2 telwerken? Dan kunt u overstappen op enkel tarief energie. Neem hiervoor contact op met uw energieleverancier. Heeft u uw energie reeds via De Vastelastenbond afgesloten? Neem dan contact met ons op, waarna wij graag namens u uw elektriciteitstarief aan laten passen van dubbel naar enkel.

Vragen over enkeltarief energie?

Als u vragen heeft over enkeltarief energie versus dubbeltarief energie, bijvoorbeeld welke van de twee voor u het voordeligst is, dan helpen wij u graag verder. Wij berekenen graag voor u of het voordelig voor u is om van dubbel naar enkeltarief over te stappen, en leggen u graag persoonlijk uit hoe dit in zijn werk gaat.

Stel uw vraag!