Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Met het koppelnet worden de elektriciteitsnetwerken bedoeld die bestemd zijn voor transport van elektriciteit op een spanningsniveau van 220 kV of hoger. Ook de landsgrensoverschrijdende netten op een spanningsniveau van 500 V of hoger vallen onder de noemer koppelnetten. Het voordeel van hoogspanning voor een landelijk netwerk is dat het vervoervolume hoger en het energieverlies juist lager is dan bij een laagspanningsnetwerk.

Voordat de elektriciteit vanuit het landelijk hoogspanningsnet geschikt is voor afname voor consumenten wordt door middel van verdeelstations die zijn aangesloten op het koppelnet voor hoogspanningselektriciteit de stroom naar een lagere waarde omgezet. Deze stroom met een lagere spanning is geschikt om in uw woning alle apparatuur te laten draaien, via de particuliere laagspanningsnetten.

Vragen over het energienetwerk?

Heeft u vragen of opmerkingen aangaande het netwerk voor energie of energie in het algemeen? Neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond. Wij kennen de energiemarkt en delen die kennis graag met consumenten die goed beslagen ten ijs willen komen als het gaat om hun energie.

Vastelastenbond over stroom

Als inkoopcollectief en belangenbehartiger voor vaste lasten vindt Vereniging de Vastelastenbond het belangrijk om zoveel mogelijk kennis over onder meer energie met consumenten te delen.

Hoe beter consumenten en afnemers de energiemarkt kennen, des te groter de kans dat men kiest voor de juiste overeenkomsten bij de eerlijkste energieleveranciers. Kennis is macht, en kan de energiemarkt van binnenuit veranderen!