Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Normaaluren zijn de uren waarin de elektriciteitstarieven normaal zijn, voor energieafnemers met een elektriciteitsmeter met een dubbel telwerk. Tijdens de normaaluren geldt in het algemeen het normaal uren tarief of het piektarief.

Alleen normaal uren met dubbele meter

U kunt alleen van laagtarief uren gebruikt maken als u een dubbele elektriciteitsmeter in uw woning of bedrijfspand heeft hangen.

Er bestaan bovendien 2 opties voor stroomafnemers die een dubbel telwerk meter hebben, maar die nog niet op normaal uren/laag tarief worden afgerekend:

  1. Een elektriciteitsmeter met 2 telwerken, die beide op laag tarief worden afgerekend

  2. Een elektriciteitsmeter met 2 telwerken waarvan er één stilstaat

Stroomafnemers met optie 1 dienen bij het doorgeven van meterstanden aan netwerkbeheerder en energieleverancier 2 elektriciteitsstanden door te geven, die voor hetzelfde tarief worden afgerekend.

Stroomafnemers met optie 2 dienen bij het doorgeven van meterstanden aan netwerkbeheerder en energieleverancier alleen de werkende elektriciteitsstand door te geven, de niet-draaiende meter zal buiten beschouwing worden gelaten door uw energieleverancier.

Bereken voordeel dubbeltarief

Bent u óók nieuwsgierig of het voor u voordelig is om een dubbel energietarief te nemen bij uw verbruikssituatie? Dan noteert u uw laatst bekende jaarverbruik voor elektriciteit en voert dit in op de Vastelastenbond energievergelijker.

Neem voor het veranderen naar normaal/laagtarief contact op met uw energieleverancier. Deze kan dit wijzigen in uw contract, en de wijziging doorgeven aan uw netwerkbeheerder.

Heeft u uw energie reeds via De Vastelastenbond geregeld? Neem dan contact met ons op, wij veranderen uw tarief graag naar hoog/laag!

Tijden hoog/laag dubbeltarief

In sommige delen van Nederland gaat het lage elektriciteitstarief om 23.00 uur in. In andere delen gaat het normaal uren elektriciteitstarief (ook wel piektarief en/of dagtarief genoemd) om 21.00 in. De exacte tijdstippen voor het hoge en lage elektriciteitstarief verschillen per energieregio.