Normaaluren zijn de uren waarin de elektriciteitstarieven normaal zijn, voor energieafnemers met een elektriciteitsmeter met een dubbel telwerk. Tijdens de normaaluren geldt in het algemeen het normaal uren tarief of het piektarief.

Alleen normaal uren met dubbele meter

U kunt alleen van laagtarief uren gebruikt maken als u een dubbele elektriciteitsmeter in uw woning of bedrijfspand heeft hangen.

Er bestaan bovendien 2 opties voor stroomafnemers die een dubbel telwerk meter hebben, maar die nog niet op normaal uren/laag tarief worden afgerekend:

  1. Een elektriciteitsmeter met 2 telwerken, die beide op laag tarief worden afgerekend

  2. Een elektriciteitsmeter met 2 telwerken waarvan er één stilstaat

Stroomafnemers met optie 1 dienen bij het doorgeven van meterstanden aan netwerkbeheerder en energieleverancier 2 elektriciteitsstanden door te geven, die voor hetzelfde tarief worden afgerekend.

Stroomafnemers met optie 2 dienen bij het doorgeven van meterstanden aan netwerkbeheerder en energieleverancier alleen de werkende elektriciteitsstand door te geven, de niet-draaiende meter zal buiten beschouwing worden gelaten door uw energieleverancier.

Bereken voordeel dubbeltarief

Bent u óók nieuwsgierig of het voor u voordelig is om een dubbel energietarief te nemen bij uw verbruikssituatie? Dan noteert u uw laatst bekende jaarverbruik voor elektriciteit en voert dit in op de Vastelastenbond energievergelijker.

Neem voor het veranderen naar normaal/laagtarief contact op met uw energieleverancier. Deze kan dit wijzigen in uw contract, en de wijziging doorgeven aan uw netwerkbeheerder.

Heeft u uw energie reeds via De Vastelastenbond geregeld? Neem dan contact met ons op, wij veranderen uw tarief graag naar hoog/laag!

Tijden hoog/laag dubbeltarief

In sommige delen van Nederland gaat het lage elektriciteitstarief om 23.00 uur in. In andere delen gaat het normaal uren elektriciteitstarief (ook wel piektarief en/of dagtarief genoemd) om 21.00 in. De exacte tijdstippen voor het hoge en lage elektriciteitstarief verschillen per energieregio.

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?