Het regionaal gas transportbedrijf is de eigenaar van een regionaal gasnet, dat op een zeer beperkt aantal punten is aangesloten op het landelijke gasnet (hoge druk gasleidingen). Het regionale gasbedrijf is degene, die in uw regio alle installaties uitvoert en storingen verhelpt.

Wie is mijn gasbedrijf?

Wilt u weten welk bedrijf uw regionaal gas transport bedrijf is? Klik dan hier.

Kosten regionaal transport gas

U betaalt jaarlijks netwerk- en transportkosten voor gas aan uw regionaal gas transportbedrijf. U ontvangt hier géén extra rekening voor, omdat deze kosten zitten verwerkt in uw maandelijkse energievoorschoten de jaarnota voor energie die u van uw eigen energieleverancier ontvangt na elke 12 maanden levering.

Uw regionale netwerkbedrijf brengt kosten in rekening voor de onderstaande diensten:

  1. Meetdiensten

  2. Meetdiensten kunnen de volgende kosten behelzen:

  3. Vergoeding voor huur van de meter(s) Opname meterstand(en) Controle van volledigheid/juistheid van meterstanden De kosten voor de meetinrichting.

  4. Aansluitdiensten

  5. Aansluitdiensten bestaan uit een vergoeding voor het onderhoud van uw aansluiting(en

  6. Transportdiensten

  7. De kosten voor transportdiensten bestaan uit de volgende onderdelen:

  8. Vastrecht transport: kosten voor het gebruik van het energie netwerk Capaciteitstarief: vast bedrag dat afhankelijk is van de capaciteit van de gas- en/of elektriciteit meter(s). Systeemdiensten (elektriciteit): vergoeding voor het gebruik van het hoogspanningsnet en de diensten van TenneT