De transport toeslag energie is de toeslag die geldt op de kubieke meterprijs voor het transport van gas over het landelijk transportnet van de Gasunie. Hoe verder een afnemer van de bron in Groningen verwijderd is, des te hoger de transporttoeslag. De maximale transport toeslag wordt jaarlijks mede door de NMA (Nu ACM) bepaald.

Bereken transport toeslag

U kunt niet besparen op transport toeslag, omdat deze kosten regio-afhankelijk zijn. Voer dan postcode en energieverbruik/woonsituatie in op de energievergelijker als u wilt bekijken en vergelijken hoeveel u kunt besparen op energie inclusief transporttoeslag:

Doelen van de regiotoeslag

Het gasnetwerk moet uiteraard worden onderhouden, aansluitingen op regionale en het internationale gasnetwerk moeten onderhouden en gemaakt worden en de levering van aardgas aan zowel consumenten als zakelijke gasafnemers moet continu storingsvrij plaatsvinden. Voor al deze doelen wordt de regiotoeslag in rekening gebracht.

Wilt u meer weten?

Voor iedereen die graag meer te weten komt over de werking van de Nederlandse energiemarkt, bieden wij onder meer onderstaande informatie aangaande energie, energieleveranciers, netwerkbeheerders en álles wat daar verder mee te maken heeft:

Neem contact met ons op als u een vraag wilt stellen aan één van onze medewerkers! Wij helpen u graag verder…