Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Stadsverwarming wordt door veel huishoudens in Nederland gebruikt. In elke provincie komen wel gebieden voor waar gebruik wordt gemaakt van stadsverwarming - ook wel bekend als wijk- of blokverwarming. Bij stadsverwarming betekent dat uw huishouden niet wordt verwarmd met gas, maar dat uw woning wordt verwarmd met restwarmte van centrales en fabrieken. Bij het produceren van elektriciteit komt veel warmte vrij. Dit wordt opgeslagen en hergebruikt/verkocht. Door middel van een ondergronds leidingnet wordt warm water verdeeld over de radiatoren van de aangesloten woningen. Wanneer een huishouden stadsverwarming of blokverwarming heeft betekend dat men alleen kan overstappen van stroomleverancier.

Verbruik regulier huishouden zonder stadsverwarming: Een gemiddeld huishouden 2,2 personen in een tussenwoning verbruikt voor het verwarmen van de woning ca. 1.350 m3 per jaar. (Bron: Nibud, 6 november 2015 pagina: /energie-en-water)

Verbruik stadverwarming: Een gemiddeld huishouden (2,2 personen) met stadsverwarming verbruikt voor het verwarmen van de woning zo'n 34 GJ per jaar. (bron: Milieu Centraal) Als een huishouden behalve voor woningverwarming ook stadswarmte gebruikt om tapwater te verwarmen komt er nog eens 7 GJ per jaar bij, waarmee het totale verbruik aan stadswarmte op gemiddeld 41 GJ per jaar komt. Dat is omgerekend ca. 1250 m3.

Maak een berekening voor uw stroom. Vink in de berekeningsmodule aan dat u geen gasaansluiting heeft en u ziet wat u kunt besparen op uw stroomverbruik.