Een warmtekrachtkoppeling met stadsverwarming houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van overtollige warmte vanuit bijvoorbeeld industriële bedrijven om blokken met huizen of bedrijven te voorzien van verwarming. Zo kan bijvoorbeeld stoom uit een staalfabriek via buizen en netwerken met katalysatoren worden afgeleverd bij particuliere en zakelijke afnemers, die de warmte gebruiken om hun panden mee te verwarmen.

Keuzevrijheid warmte en elektriciteit

Consumenten die aangesloten zijn op stadsverwarming met een warmtekrachtkoppeling kunnen niet kiezen wie hun warmte levert, zij zijn hiervoor aangewezen op de partij die voor de warmtekoppeling en warmtelevering voor dat specifieke blok verantwoordelijk is.

Deze consumenten kunnen echter wél hun eigen elektriciteitsleverancier en leveringscontract kiezen, óók via inkoopcollectief en belangenbehartiger Vereniging de Vastelastenbond. Zo kan men als afnemer van stadsverwarming tóch gebruik maken van de vele voordelen die collectieve inkoop en centrale serviceafspraken voor elektriciteitsleverantie met zich meebrengen.

Bent u benieuwd wat onze elektriciteitskosten i.c.m. uw jaarlijkse kosten voor stadsverwarming inhouden? Neem dan contact met ons op voor een besparingsberekening, of bekijk en vergelijk onze elektriciteitstarieven zelf.