Contact

Neem voor vragen over je vaste lasten contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Neem contact op

Eneco is een traditionale energieleverancier. Hier vindt u alle belangrijke informatie over energieleverancier Eneco. Of het nu gaat om uitleg van de energienota, de contactgegevens van Eneco of voor het lezen van ervaringen van anderen over Eneco. Ook kunt u uw eigen ervaring met energieleverancier Eneco hier achterlaten.

Geschiedenis 

Eneco (Eneco Holding N.V.) is net als Nuon en Essent, een traditionele energieleverancier. Eneco werd opgericht in 1995 en heeft ca. 2 miljoen particuliere klanten. De letters van ENECO staan voor: Energie en Communicatie. Eneco is een grote speler op de energiemarkt en heeft door de jaren heen veel overnames gekend. In 2011 werd OXXIO gekocht door Eneco en groeide het klantenbestand naar 2,1 miljoen. In februari 2014 werd het verkoopkantoor van Dong Energy overgenomen door Eneco en kreeg het bedrijf er nog eens 90.000 klanten bij.

Overstappen Eneco

Eneco heeft van oudsher veel klanten. Dit werd beduidend minder na de liberalisering. Wanneer u al lange tijd klant bent van Eneco, nooit bent overgestapt of nooit een contract met een vaste termijn bent aangegaan, dan is het verstandig om over te stappen. Eneco is niet goedkoop, sterker nog, u betaalt dan te veel. Kies een goedkoop contract via de Vastelastenbond en zie direct wat u kan besparen ten opzichte van Eneco.

Overstappen naar goedkoop contract

Eneco is niet de goedkoopste energieleverancier. Gaat u verhuizen en heeft u een onbepaalde tijd contract bij Eneco, dan kan u uw contract bij Eneco zelf opzeggen en voor uw nieuwe woning overstappen naar een andere goedkopere energieleverancier . Wilt u uw energiecontract bij Eneco opzeggen? Dan kan u naar de klantenservice bellen op nummer: 0800-5503550. Bent u al overgestapt van energieleverancier? Dan zegt uw nieuwe leverancier uw contract bij Eneco op. 

Eneco vergelijken met andere leveranciers

Eneco is niet onderscheidend op het gebied van prijs. Er wordt sinds 2008 veel ingezet op duurzame energie. De communicatie van Eneco met haar klanten is duidelijk en volledig. OXXIO opereert zelfstandig op de energiemarkt en wordt in de markt gezet als de prijsvechter en biedt ogenschijnlijke goedkope contracten aan. 

Uitleg energierekening

Als u vragen heeft over de energierekening of energie nota die u van Eneco heeft ontvangen, lees dan de informatie op deze pagina aandachtig door.

De Vastelastenbond is zeer ervaren binnen de energiemarkt, en kan u waarschijnlijk antwoord geven op alle vragen over uw energierekening van Eneco. Bekijk daarom onze Veel Gestelde Vragen om het antwoord op uw vraag te achterhalen.

Staat het antwoord op uw vraag niet op deze pagina? Dan helpen wij u graag verder via e-mail of telefoon.

Contact gegevens energieleverancier 

U kunt op verschillende manieren in contact treden met Eneco. Mocht u tijdens uw contact met Eneco op problemen stuiten, neem dan vervolgens contact op met de Vastelastenbond. De medewerkers van de Vastelastenbond zijn door de wol geverfd in energieland, en kunnen u met handige tips helpen om uw geschil met energieleverancier Eneco naar tevredenheid op te lossen!

Postadres Eneco
Eneco Consumenten
Postbus 1014
3000 BA Rotterdam

Telefoonnummer Eneco
Eneco is per telefoon bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 via telefoonnummer 0900 – 0201 (vanaf 1 juli 2017 gratis)

Eneco Forum
Als u buiten kantoortijd met een vraag dient te stellen aan Eneco, dan kunt u gebruik maken van het Eneco Forum, een online omgeving waar klanten en medewerkers van Eneco vragen stellen en beantwoorden.

Contactformulier Eneco
Het is mogelijk om via de website van Eneco uw vragen te stellen via het contactformulier. Let er in dit contact formulier goed op dat u uw correcte e-mailadres invult, zodat de medewerkers van Eneco uw vraag per e-mail kunnen beantwoorden.

Klachtenformulier Eneco
Als u als klant van Eneco een klacht heeft over deze energie leverancier, dan kunt u deze kenbaar maken via het speciale klachtenformulier van Eneco.

Klantervaringen

Op het moment van schrijven (Mei 2014) staat Eneco op de 9e plaats van de 36 beoordeelde energie leveranciers in Nederland. De Vastelastenbond staat momenteel op de 2e plek.

Bekijk de actuele ranglijst van energieleveranciers hier.

Deel uw mening 

Wilt u ook uw mening over Eneco delen met inkoopcollectief de Vastelastenbond? Neem dan contact met ons op. Door al uw meningen te registreren en mee te nemen in onze onderhandelingen kunnen wij voor u nóg lagere tarieven, betere voorwaarden en meer klantgerichte voorwaarden realiseren.

Geef dus ook uw mening over energieleverancier Eneco, neem contact met ons op!

De Vastelastenbond houdt samen met haar leden nauwlettend in de gaten welke leveranciers het goed doen, en welke het juist minder goed doen. Dit leidt uiteindelijk tot collectieve korting en verbeterde voorwaarden bij partijen die hun best doen voor hun klanten, en dat is het doel van De Vastelastenbond in een notendop.

Meer informatie

De Vastelastenbond geeft u graag informatie over verschillende energieleveranciers. Door onze kennis over de energiemarkt en haar verschillende spelers te delen met onze leden en bezoekers van de website, zorgen we voor een transparantere energiemarkt en een verbeterde positie van u als consument!

Klik op de links hieronder voor meer informatie over energieleverancier Eneco:

Klik hier voor algemene informatie over energieleverancier Eneco

Klik hier voor de contact gegevens van energieleverancier Eneco

Klik hier voor de algemene voorwaarden van energieleverancier Eneco

Klik hier voor opzeggen energieleverancier Eneco

Klik hier voor basis informatie over energieleverancier Eneco

Klik hier voor klachten over en ervaringen met energieleverancier Eneco