“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Een van de bekendere energie veilingen is de energieveiling van Groepsveiling.nl. Vastelastenbond legt hier uit hoe het werkt als ook de voordelen en nadelen van deze energie veiling.

Voor- & nadelen Groepsveiling.nl energieveiling

Heeft u zich vrijblijvend ingeschreven voor de groepsveiling.nl energieveiling, of overweegt u dit te doen? Neem dan eens contact op met de Vastelastenbond voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij merken namelijk vanuit onze achterban dat het niet voor elke consument zonder meer een voordelige keuze is om mee te doen aan een energieveiling.

Helaas merkt de Vastelastenbond namelijk dat energieveilingen vaak zeer ondoorzichtig en niet-klantgericht te werk gaan:

  • Zo blijken de tarieven eigenlijk nooit de laagst mogelijke in de markt (blijkt uit vergelijkingen van verschillende veilingen met verschillende prijspeilingen).

  • Daarnaast maken veilende partijen afspraken met energieleveranciers om hun eigen leden niet meer te benaderen met nieuwe veilingen tot wel 4 jaar na afloop van het energiecontract – zodat klanten hopelijk ‘in slaap vallen’ en ongemerkt te veel betalen voor hun energie.

Zoals u kunt lezen, is de Vastelastenbond niet erg gecharmeerd van (de meeste) energieveilingen in Nederland. Wilt u meer weten over misleiding rond energieveilingen? Klik dan hier.