Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Energieleverancier Energieflex | overstappen en vergelijken

Energieleverancier Energieflex wordt net als alle Nederlandse energieleveranciers door de Vastelastenbond omschreven op deze website. Via deze pagina helpen wij u aan alle belangrijke informatie over Energieflex.

Zo vindt u via deze pagina uitleg van uw energie jaarrekening van Energieflex. De medewerkers van de Vastelastenbond helpen u graag met antwoorden, tips en adviezen.

Werkwijze

Energieflex is een relatief nieuwe speler op de energiemarkt, die probeert zaken anders aan te pakken dan traditionele leveranciers. Zo werkt deze leverancier niet met vastrechtkosten en introduceerden zij een concept met ‘prepaid’ (vooruitbetaalde) energie voor consumenten. Hiermee probeert Energieflex consumenten bewuster met hun energie en energiekosten om te laten springen.

Overstappen Energieflex

Overstappen van of naar Energieflex is een administratief proces dat tegenwoordig binnen enkele minuten in werking kan worden gezet. Het is hierbij wel belangrijk om het volgende in acht te nemen: let op de termijn van uw contract!

Variabel = te allen tijde overstappen, vaste looptijd = 6 weken voor afloop contracttermijn uw overstap aanvragen. Meer weten? Bel 040-7200200.

Vereniging de Vastelastenbond helpt u graag met overstappen via onze energievergelijker. Hiermee ziet u eenvoudig wat de voordeligste collectieve energiecontracten voor u zijn en stapt u bovendien gemakkelijk over.

Vergelijk Energieflex tarieven                                   

Op het moment dat Energieflex u een aanbieding doet (bijvoorbeeld op straat of via internet) dan is het raadzaam de tarieven te vergelijken met energietarieven van andere Nederlandse energiebedrijven. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw energie en of het aangeboden Energieflex energiecontract aansluit op uw verbruik en persoonlijke wensen. Vergelijk nóóit op voorschotten die u worden voorgespiegeld: het gaat om de échte kosten van een contract!

Bent u ingegaan op een aanbieding van Energieflex en weet u niet of dit de juiste keuze is geweest? Neem dan gerust eens contact op met onze onafhankelijke adviseurs via telefoonnummer 040-7200200.

Uitleg energierekening

Leidt de energierekening van Energieflex bij u tot vragen? In dat geval leggen wij u graag uit wat u kunt doen om de antwoorden op al uw vragen over de jaarnota te krijgen. Volg onderstaande stappen:

  1. Als de energierekening onduidelijk is, of niet klopt, neem dan eerst contact op met uw energie aanbieder, Energieflex. U vindt de contactgegevens van Energieflex hier.

  2. Zorg ervoor dat u voorafgaand aan een eventueel telefoongesprek uw vragen en opmerkingen puntsgewijs opschrijft. Zo weet u zeker dat u niets vergeet, en kunt u uw vragen en opmerkingen zo helder mogelijk formuleren. Zo kunt u snel geholpen worden.

  3. Komt u er niet uit met Energieflex? Neem dan contact op met De Vastelastenbond voor een adviesgesprek per telefoon of e-mail.

Contactgegevens

Voor al uw vragen over bijvoorbeeld uw Energieflex contract, overstappen naar Energieflex of een onverhoopt geschil met Energieflex, staan de medewerkers van Vereniging de Vastelastenbond u graag te woord. Neem dus contact met ons op!

Bent u al klant van Energieflex, en zoekt u contact met uw energieleverancier? Maak dan gebruik van de contactgegevens Energieflex op onze website.