Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

U heeft al een abonnement voor alleen internet voor ca. € 20,- tot € 40,- (afhankelijk van de snelheid). Een internet abonnement vergelijken, het kán lastig zijn. Doordat de providers binnen hun abonnementen verschillende kortingen en extra’s hanteren wordt internet abonnement vergelijken niet overzichtelijker gemaakt voor u als consument. 

De Vastelastenbond maakt het u makkelijk! Via onze website vergelijkt u eenvoudig alle contracten van álle providers die op uw adres beschikbaar zijn. Vaak mét extra korting of aanbiedingen. 

Verschillende pakketvormen

Er zijn verschillende internet abonnementen. De bekendste en populairste is het alles in 1 pakket (triple play). Tegenwoordig is het overzichtelijk om uw internet abonnement samen met tv én bellen bij één provider onder te brengen. U ontvangt alles op één factuur en u heeft één aanspreekpunt. Ruim 65% van de Nederlandse huishoudens heeft een voorkeur voor een alles in 1 abonnement. Daarnaast zijn er de 2 in 1 pakketten, zoals internet + tv en internet + bellen. U kunt er ook voor kiezen om enkel een internet abonnement te kiezen. Alleen een internet abonnement met een gemiddelde snelheid van 30 tot 40 Mb/s kunt u voor € 20,- tot 35,- al afsluiten. Dan heeft u de vrijheid om uw telefonie en (digitaal) tv abonnement elders onder te brengen. Veel providers bieden alleen internet aan. Dat zijn o.a. Tele2, Telfort (ADSL) Vodafone (ADSL of glasvezel). Ook aanbieder Online biedt vaak goedkopere internet abonnementen.

Internet, tv en/of bellen: combinatiekorting

Providers bieden te allen tijde aanbiedingen voor een internet abonnement (internet/tv en bellen). Wanneer u via de Vastelastenbond kiest voor een internet pakket, geniet u van collectieve korting en de uitstekende Vastelastenbond service. De Vastelastenbond verzorgt de aanmelding, overstap en beantwoord al uw vragen. Wilt u uw huidige contract vergelijken met andere aanbieders? Voer uw postcode in op onze internet vergelijker.

Stappenplan

Controleer de resterende looptijd van uw contract. Kunt u maandelijks opzeggen of loopt uw huidige contract minder dan 6 weken? Dan kan u een nieuw internet abonnement afsluiten. Is dit langer dan 6 weken, wacht dan nog even. Heeft u een nieuwe woning? Klik dan hier

Als u uw looptijd heeft gecontroleerd en u kunt overstappen, volg dan de onderstaande stappen:

  1. Weet welke abonnementsvorm uw voorkeur heeft (Alles in 1, 2-in-1 of alleen internet)

  2. Welke type aansluiting (Kabel/ADSL/Glasvezel)

  3. Welke snelheid u voor uw internet abonnement wilt (zowel downloaden als uploaden)

  4. Welke leveranciers kunnen welke pakketten op uw adres leveren.

  5. Vergelijk de prijs inclusief eventuele korting op jaarbasis!

Snelheid Nederland Kabel/ADSL/Glasvezel

Uit onderzoek blijkt dat momenteel 45,7% van Nederland snelheid en kwaliteit belangrijk vindt en haar internet abonnement en tv ontvangt via de kabel. Een andere 45% geeft toch de voorkeur aan een ‘goedkopere’ ADSL verbinding voor internet en tv. 10% krijgt internet tv geleverd via het nieuwste netwerkvorm; glasvezel.

Kies Vastelastenbond

Bij veel providers heeft de Vastelastenbond aantrekkelijke kortingen en gratis opties bij het internet abonnement gerealiseerd. Vaak is de Vastelastenbond goedkoper dan wanneer u het zelf direct bij de provider afsluit. Hoe dat kan leest u hier. Wilt u een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en wilt u op een correcte manier internetcontracten vergelijken? Vul dan onze internet vergelijker in.