Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Beslis voordat u een internet vergelijker invult voor uzelf wat u belangrijk vindt. Is prijs voor u altijd doorslaggevend of juist service? Download u veel of gebruikt u uw internetverbinding alleen voor surfen & mailen? Belt u vaak met uw vaste telefoonnummer of juist af en toe? Door alvast antwoord te geven op deze vragen wordt vergelijken eenvoudiger.

Download u veel? Dan is een snelheid van 50Mb aan te raden. In andere gevallen bent u ook goed af met bijvoorbeeld 20Mb. Belt u vaak met uw vaste nummer? Kijk dan eens naar een internetabonnement + onbeperkt vast bellen. Dit is waarschijnlijk goedkoper dan wanneer u alle gesprekskosten betaalt.

1. Stappenplan voor overstappen: 

  • Controleer de einddatum huidige provider;
  • Bestel nieuw abonnement naar uw wensen via Vastelastenbond;
  • U ontvangt de bevestigingsbrief van uw nieuwe provider;
  • Zeg dan pas het 'huidige' abonnement op;
  • Installatie nieuw internet pakket.

2. Alles-in-1 pakket in veel gevallen goedkoper

Bij het afsluiten van een internetabonnement kunt u vaak kiezen om een pakket samen te stellen. In de meeste gevallen is een alles in 1 pakket het voordeligst. Ruim 65% van de Nederlandse huishoudens heeft een alles in 1 pakket. In dit pakket zit dan niet alleen de internetaansluiting, maar tevens digitale televisie en telefonie. Bij de keuze voor een pakket daalt de prijs per onderdeel.

3. Na het eerste jaar maandelijks overstappen

Per 1 juli 2009 is het nog makkelijker om over te stappen naar een andere internetprovider. De nieuwe Telecomwet regelt dat u uw abonnementen (bijvoorbeeld voor internet, telefonie, televisie) makkelijk telefonisch kunt opzeggen na afloop van de eerste contractperiode. U kunt nu dus maandelijks opzeggen i.p.v. dat u ongemerkt voor weer een jaar vastzit aan een abonnement. 

4. Zeg uw huidige aanbieder niet op voordat de nieuwe de aanvraag heeft bevestigd.

Het kan zijn dat de internet vergelijker aangeeft dat een bepaalt abonnement mogelijk is op uw adres, terwijl dit achteraf niet zo blijkt te zijn. Dit komt echter maar zelden voor. De nieuwe aanbieder zal direct na uw aanvraag een extra controle uitoefenen en indien alles in orde is sturen zij u binnen enkele dagen een bevestiging dat alles in orde is.

Wij adviseren uw huidige aanbieder(s) zelf op te op te zeggen en dat pas te doen nadat u de bevestiging van de nieuwe aanbieder heeft ontvangen. U kunt uw huidige aanbieder telefonisch opzeggen. Deze methode heeft nog een bijkomend voordeel. Doordat u een opzegtermijn heeft van 30 dagen bij uw huidige aanbieder, en de nieuwe ongeveer 3 a 4 weken nodig heeft om de aanvraag op te leveren, ontstaat er door het wachten op de bevestiging een paar dagen speling. De kans dat u door een eventuele kleine vertraging bij de nieuwe aanbieder zonder internet komt te zitten neemt hierdoor sterk af.

5. Draadloos internet

Draadloos internet, oftewel wifi, is niet meer weg te denken thuis en op openbare plaatsen. Het modem dat u ontvangt van de internetaanbieder is hier tegenwoordig ook op gemaakt. Het wifi signaal kunt u gebruiken om te internetten op de pc, laptop, tablet en mobiele telefoon. 

6. Uw e-mailadres

Heeft u een e-mailadres dat eindigt op de naam van uw huidige internetprovider (bijv: a.jansen@telfort.nl)? Dan veranderd uw e-mailadres ook zodra u overstapt van internetprovider. Een goede oplossing is een gratis e-mailadres aanmaken dat niet van een provider afhankelijk is. Het aanmaken van een Gmail, Hotmail of Yahoo adres maakt het makkelijk om van aanbieder over te stappen zonder dat u iedereen een nieuw adres hoeft te mailen.

7. Bang om over te stappen?

Bent u nog niet overgestapt omdat u vermoedt niet technisch genoeg te zijn? Maakt u zich geen zorgen! Het installeren van een internetmodem is gemakkelijk. Daarnaast bieden veel aanbieders de mogelijkheid om (gratis) een monteur langs te sturen. 

Vereniging de Vastelastenbond zorgt ervoor dat het overstappen van internetprovider vlekkeloos verloopt en staat u gedurende het proces bij wanneer u vragen heeft. 

Hulp bij vragen of problemen
Wij helpen u graag bij het kiezen van een internetaanbieder. Onze adviseurs hebben actuele kennis van de internet, tv en telefonie branche. Met deze kennis voorzien zij u graag van advies. U kunt contact met ons opnemen op: 040-7200200.