Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

U kunt tegenwoordig ook in de Media Markt een energiecontract afsluiten. In verschillende vestigingen, waaronder Eindhoven, staan verkopers van Essent. Ze geven u direct een korting op een aankoop bij de winkel wanneer u een energiecontract bij Essent regelt. Hoe zit deze aanbieding in elkaar? Vereniging de Vastelastenbond onderzocht op verschillende momenten de aanbiedingen.

Hogere energietarieven Essent

U krijgt een cadeaubon t.w.v. ca. € 150,- tot € 200,- wanneer u in de winkel uw energiecontract bij Essent onderbrengt. De hoogte van de korting verschilt van moment tot moment. U kunt deze korting direct gebruiken bij uw aanschaf in de winkel. Het energiecontract dat bij deze actie hoort is over het algemeen (afhankelijk van de vestiging) het 3 jarige groene energiecontract van Essent: Groene Stroom & Gas Zeker 3 jaar. De tarieven die bij dit contract zitten zijn over het algemeen wat hoger dan de energietarieven van andere leveranciers.

Slimme marketing en addertjes onder het gras

Een korting bij het aanschaffen van een duur elektronisch apparaat is natuurlijk altijd welkom. Zeker als u direct gebruik kan maken van de korting en daarmee ogenschijnlijk geld bespaart. Niets is minder waar. Omdat de energietarieven hoger zijn dan gemiddeld betaalt u de verkregen korting in een periode van 3 jaar (duur van het energiecontract) weer terug. 

Valkuilen van Essent Media Markt energiecontract:

  • Geen wettelijke bedenktijd*
  • Hogere bijbehorende tarieven
  • Bij vroegtijdig opzeggen: terugbetalen van de korting
  • Opzegboete van maximaal € 250,- bij vroegtijdige contractbreuk

*Update: Koop op afstand en wettelijke bedenktijd

De verkoop van Essent in de Media Markt wordt gezien als koop op afstand en daarom is Essent verplicht om de wettelijke bedenktijd van 14 dagen te hanteren. Lees verder

 

 

 

 

 

Bron: Dit bericht is samengesteld door Vereniging de Vastelastenbond.