Contact

Neem voor vragen over je vaste lasten contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Neem contact op

Essent | vergelijken en overstappen

Via deze pagina vind je alle belangrijke informatie over energieleverancier Essent. Of het nu gaat om uitleg van de energienota, de contactgegevens van Essent of voor het lezen van ervaringen van anderen over Essent. Ook kun je je eigen ervaring met energieleverancier Essent hier achterlaten.

Geschiedenis 

Essent is net als Nuon en Eneco, een traditionele energieleverancier. Voor de liberalisering in 2004 werden de energieleveranciers voor je bepaald, afhankelijk van de regio waar je woonde. Essent is een grote speler op de markt met een bewogen geschiedenis. Essent is opgericht in 1999. Essent is tevens de moedermaatschappij van andere bedrijfsonderdelen. Zo had Essent tot 2007 ook kabelbedrijf (internet, tv en bellen) Essent Kabelcom en ook Enexis (netbeheerder) is vroeger onderdeel geweest van Essent. Sinds 2002 is Essent oprichter en 100% eigenaar van een goedkoop label: Energiedirect.nl., één van de prijsvechters in de energiemarkt. In 2009 werd Essent onderdeel van RWE.

Overstappen Essent

Essent heeft van oudsher veel trouwe klanten. Wanneer je al lange tijd klant bent van Essent, nooit bent overgestapt of nooit een contract met een vaste termijn bent aangegaan, dan is het verstandig om over te stappen. Essent is dan niet goedkoop. Sterker nog, Je betaalt dan namelijk te veel. Kies een goedkoop contract via de Vastelastenbond en zie direct wat je kunt besparen ten opzichte van Essent.

Verhuizen en overstappen

Ga je verhuizen en heb je een onbepaalde tijd contract bij Essent, dan kun je het contract bij Essent zelf opzeggen en voor de nieuwe woning overstappen naar een andere goedkopere energieleverancier . Wil je het energiecontract bij Essent opzeggen? Dan kun je naar de klantenservice bellen op nummer: 0900-1550. Ben je al overgestapt van energieleverancier? Dan zegt de nieuwe leverancier uw contract bij Essent op

Vergelijken met andere leveranciers

Je hebt al kunnen lezen dat Essent een goedkope dochteronderneming heeft, namelijk Energiedirect.nl. Vaak is dit budgetlabel goedkoper dan Essent zelf. Essent heeft voor nieuwe klanten veel acties op verschillende websites staan en ging in het verleden zelfs de concurrentie aan met haar eigen dochteronderneming Energiedirect.nl! Bestaande klanten worden niet beloond. In 2014 had Essent de actie: Essent ZekerDalen, welke pretendeerde dat de tarieven elk jaar. Een slimme manier van marketing, bleek uit onderzoek van de Vastelastenbond. Want de korting geldt alleen voor het stroom contract en het dure gastarief staat vast en daalt niet. 

Uitleg energienota Essent

Essent stuurt particuliere klanten elke 12 maanden een energierekening. Afhankelijk van het energieverbruik over de voorgaande 12 maanden, vernemen klanten via de jaarlijkse energienota of ze geld terug krijgen of geld bij moeten betalen. Hierbij worden de 12 maandelijkse termijnbedragen afgetrokken van het totaal te betalen bedrag voor energie, en blijft het openstaande of te ontvangen bedrag over.

Als je vragen hebt over een jaar- of eindafrekening die van Essent hebt ontvangen, neem dan eerst contact met Essent. De medewerkers van de klantenservice hebben inzicht je nota's en kunnen je antwoord geven op je vragen. De contactgegevens van Essent vind je  hier.

Ervaringen 

Als je als consument wilt weten hoe bestaande klanten denken over Essent, dan raadpleeg je de klantervaringen die men op internet met elkaar deelt. Ook via Vereniging de Vastelastenbond kun je deze ervaringen raadplegen. Ga hiervoor naar onze pagina Klachten en Ervaringen Energieleverancier Essent.