Contact

Neem voor vragen over je vaste lasten contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Neem contact op

HVC Energie | vergelijken en overstappen

Energieleverancier HVC Energie is als Nederlandse energieleverancier uiteraard door de Vastelastenbond omschreven. Hier vindt u belangrijke informatie over energie bedrijf HVC Energie.

Op deze pagina treft u namelijk info over de werkwijze van HVC Energie, vertellen wij u wat u het beste kunt doen bij verhuizing of overstappen van/naar HVC Energie. Ook kunt u via de link onderaan deze pagina uw HVC energiecontract vergelijken met de energiecontracten die wij als inkoopcollectief en belangenbehartiger aanbieden aan onze gratis leden.

Werkwijze HVC Energie

HVC werkt als bedrijf als afvalinzamelaar voor haar aandeelhouders zoals gemeenten en waterschappen. Het ingezamelde afval wordt (deels) gebruikt om duurzame energie mee op te wekken, die door HVC wordt verkocht aan particulieren, waterschappen en bedrijven.

Men kan bij HVC dus energie inkopen die door deze partij zelf is opgewekt uit ‘groene’ bronnen.

Verhuizen en overstappen

Bent u klant van HVC energie en gaat u binnenkort verhuizen? Maak dan gebruik van dit moment om kritisch naar uw energiecontract te kijken; bespaart u wel genoeg op uw energie? Energieleveranciers staan tegenwoordig te trappelen om u energie te mogen leveren en bieden u daarom extra kortingen aan. Wilt u meer weten over deze actiecontracten? Bekijk dan de Vastelastenbond Switch  Service.

Als u na uw aanstaande verhuizing liever klant wilt blijven bij HVC, neem dan contact op met uw leverancier of log in op de homepage van HVC om uw verhuizing te (laten) verwerken.

Overstappen 

Klanten met een onbepaalde tijd energiecontract bij HVC Energie betalen variabele energietarieven. Dit zijn de hoogste tarieven in de markt. Als u momenteel in deze situatie zit als klant van HVC Energie, dan is een overstap naar een voordeliger energiecontract met vaste tarieven zéér aan te raden.

Heeft u nog een lopend contract met vaste tarieven? Dan raden wij u aan 6 weken vóór afloop van dit contract een nieuw contract met vaste tarieven aan te vragen. Hiermee voorkomt u dat u gebruik maakt van de onnodig hoge variabele tarieven.

Wilt u weten wat u kunt besparen door via Vereniging de Vastelastenbond over te stappen naar vaste tarieven bij een nieuwe energieleverancier? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk besparingsadvies of voer uw gegevens in op de energievergelijker. Hiermee ziet u in één overzicht wat voor u de voordeligste collectieve energiecontracten zijn en stapt u bovendien eenvoudig over.

Uitleg energierekening 

Na elke 12 maanden levering van stroom en/of gas door leverancier HVC Energie ontvangen klanten een energienota of jaarrekening energie. Mocht deze energie rekening HVC Energie niet kloppen, onduidelijk zijn of anderszins tot vragen of opmerkingen uwerzijds leiden, volg dan de volgende stappen:

  • Breng uw probleem in kaart, schrijf op wat volgens u het probleem met de energierekening is

  • Neem contact op met HVC Energie, en leg uw probleem voor aan de medewerker

  • Stel een termijn waarbinnen u een oplossing verwacht

  • Mocht u binnen deze termijn niet worden geholpen, of niet naar behoren worden geholpen, neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond

Klachten en ervaringen HVC Energie

Persoonlijke klant ervaringen zijn bij uitstek geschikt voor consumenten die een weloverwogen keuze over een energie leverancier willen maken. Door de klachten en ervaringen van consumenten tot u te nemen komt u aan goede informatie over alle mogelijke energie leveranciers van Nederland.

Klik hier voor de klachten en ervaringen HVC Energie