Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Vaste energie tarieven bieden zekerheid

Als u uw energie tarieven voor stroom en gas vast laat zetten bij uw energie leverancier dan weet u waar u aan toe bent. Zo lang als uw energie contract loopt, worden de vaste energie tarieven niet aangepast. Door te kiezen voor vaste energie tarieven komt u dus niet voor onaangename verrassingen te staan als u uw jaar rekening energie na 12 maanden ontvangt. Als u ook uw tarieven vast wilt zetten bij het eerste en best beoordeelde energie collectief van Nederland, bereken dan vrijblijvend uw kosten en sluit u aan!

Variabele energie prijzen versus vaste prijzen

“Als de inkoopprijzen voor stroom en gas stijgen gaan variabele tarieven omhoog”. Dat is de stelregel die veel energie leveranciers hanteren. In de praktijk blijkt echter dat veel leveranciers de tarieven ongeacht de inkoopprijzen omhoog schroeven tijdens de contractduur. Zo worden consumenten binnen ‘gelokt’ met aantrekkelijke lage energie tarieven die na enkele maanden energie levering aanzienlijk stijgen. Op deze manier denken veel consumenten tijdens hun energie contract goedkoop uit te zijn, maar als men na een jaar de energie rekening voor gas en/of elektriciteit ontvangt blijkt van besparing geen sprake te zijn. Op dat moment heeft de consument geen poot om op te staan, de overeenkomst is immers variabel.
Bij vaste tarieven zal de leverancier de tarieven niet aanpassen gedurende de contract periode. Als u uw tarieven voor gas en elektriciteit vastzet voor 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar dan weet u van te voren wat u betaalt voor uw energie – mits uw verbruik niet stijgt. Geen enkele consument zou zich moeten laten verrassen door verhoogde variabele tarieven vindt de Vastelastenbond. Zet daarom ook uw energie tarief vast!

Bewust met energie

De helderheid van een vast tarief – voor één of meerdere jaren – zorgt ervoor dat consumenten weten wat er betaalt wordt voor elektriciteit en gas op hun adres. Dit draagt bij aan de bewustwording van consumenten over energieverbruik. Bewustwording over energie verbruik kan op haar beurt weer leiden tot energie besparing. Energie besparing is niet alleen goed voor uw energie kosten, maar ook voor de besparing van co²-uitstoot.
Bijvoorbeeld: als u een vast energie tarief heeft en uw jaarrekening voor energie valt hoger uit dan het vorige jaar, dan weet u dat u meer elektriciteit en/of gas heeft verbruikt. Met die kennis kunt u daarop inspelen door bijvoorbeeld energie zuinigere apparaten aan te schaffen of uw woning beter te isoleren. Dit is zoals gezegd niet alleen goed voor de besparing op uw energie kosten, maar ook voor het milieu. Des te minder energie iedereen verbruikt, des te lager de impact op de natuur en haar bronnen.
Collectieve korting en de zekerheid van vaste energie tarieven
Afhankelijk van de markt omstandigheden voor inkoop van energie, biedt de Vastelastenbond doorgaans alleen contracten aan met vaste tarieven. Deze vaste tarieven zijn collectief onderhandeld en altijd lager dan de tarieven die onze partners zelfstandig aanbieden. Wanneer ons het nieuws bereikt dat de tarieven voor een langere periode structureel gaan dalen, zijn we bereid om onze leden voor een variabel tarief voor stroom en gas aan te melden. Dit is in het verleden slechts een paar keer voorgekomen; verreweg de meeste van onze leden kiezen bewust voor de zekerheid van vaste tarieven voor stroom en gas.
Als u meer informatie wilt over onze vaste energie tarieven voor stroom en gas, neem dan gerust contact op met de Vastelastenbond.