Contact

Neem voor vragen over je vaste lasten contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Neem contact op

United Consumers goedkoop? Vergelijken en overstappen

Energieleverancier UnitedConsumers 

Via deze pagina vindt u informatie, nadelen en werkwijze van energieleverancier UnitedConsumers. Ook kunt u uw mening of ervaring met energieleverancier UnitedConsumers delen met de Vastelastenbond medewerkers.

Geschiedenis 

UnitedConsumers, opgericht in 1999  is begonnen met het aanbieden van een tankpas. Op internet kunnen consumenten een tankpas aanvragen om zo korting te krijgen bij de aangesloten tankstations. In 2002 ging het bedrijf een samenwerking aan met Cogas voor het product stroom en gas. In 2008 wordt de leveringsvergunning voor energie toegekend, waarmee deze partij zelf energieleverancier wordt.

Nadelen UnitedConsumers

Deze organisatie werkt met een spaarsysteem/ kortingsysteem. Er wordt ingezet op een kortingsbeleving, maar een korting waarop? Bent u per saldo echt goedkoper uit? De voorwaarden die hier (per product) bij horen zijn ook niet altijd duidelijk. De korting wordt op een rekening gestort van de stichting en deze gespaarde korting moet de consument aan het einde van het jaar zélf over laten boeken. Hierdoor wordt ook direct het verdienmodel van de UnitedConsumers duidelijk. UnitedConsumers heeft vanaf 2008 zelf het een leveringsvergunning en betrad toen officieel de energiemarkt als energieleverancier. Hierdoor verliest de partij haar onafhankelijkheid.

Opzeggen of overstappen

Wilt u UnitedConsumers opzeggen? Dan kan u contact opnemen met de klantenservice: energie@UnitedConsumers.com of per telefoon 040-2350560. U moet er rekening mee houden dat u uw opgebouwde tegoeden eerst aan u zelf uitkeert. In de voorwaarden wordt duidelijk vermeld dat in bepaalde situaties ieder recht op uitkering vervalt van het opgebouwde kortingstegoed, en dat het bedrag toevalt aan UnitedConsumers. Wanneer u uw tankpas wilt opzeggen, dan worden er soms kosten in rekening gebracht voor kaartgebruik.

Vergelijken 

Wilt u overstappen van energieleverancier of de producten die UnitedConsumers aanbiedt objectief vergelijken? Dan is het van belang dat u niet op basis van de gegeven korting een vergelijking maakt, maar puur op basis van tarieven vergelijkt. Er zijn veel energieleveranciers die goedkoper zijn. Heeft u een goede vergelijking gemaakt? Dan kan u makkelijk overstappen naar een andere leverancier.

United Consumers goedkoop?

Op het gebied van energie is deze leverancier niet onafhankelijk en daardoor niet altijd goedkoop. Sinds 2008 is UnitedConsumers namelijk zelf vergunninghouder en mag officieel stroom en gas inkopen en verkopen, omdat men zelf de leverancier is. Wanneer stroom en gas verkeerd is ingekocht, kan men geen laagste prijsgarantie verzekeren.

Ervaringen en meningen 

De ervaringen en meningen over UnitedConsumers als energieleverancier kunnen u waardevol inzicht bieden in de werkwijze en klantgerichtheid van deze aanbieder van gas en stroom. De Vastelastenbond adviseert iedereen éérst uitgebreid de klantervaringen, klachten en complimenten die online te vinden zijn over een energie leverancier goed te lezen, alvorens een eventuele overstap te wagen.

Lees de ervaringen en meningen United Consumers

Wilt u uw mening, ervaring of klacht over energie leverancier United Consumers delen met de adviseurs van de Vastelastenbond? Uw mening wordt gewaardeerd en wij helpen u graag met antwoorden op uw vragen en oplossingen voor uw problemen.

Deel uw mening over United Consumers

Vragen over energierekening

Als u vragen of opmerkingen heeft over de energie nota die u heeft ontvangen van United Consumers, neem dan ten eerste contact op met United Consumers.

Mocht het contact met United Consumers niet tot het gewenste resultaat leiden, neem dan contact op met de Vastelastenbond voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen u graag verder!