Met downloaden en uploaden wordt in het kort bedoeld het binnenhalen + opslaan (downloaden) en het verzenden (uploaden) van bestanden die op internet aangeboden worden.

U kunt ook bestanden vanaf uw eigen harde schijf op de computer uploaden naar bijvoorbeeld een te verzenden e-mail of internetpagina’s zoals bijvoorbeeld social media websites.

U kunt ook films, muziek en E-books downloaden op internet. Let er op dat downloaden soms kosten met zich meebrengt, en dat u alléén bestanden download van websites en/of software die u volledig vertrouwd én begrijpt. Zorg er tevens voor dat u een firewall en antivirus programma activeert als u downloadt.

Download en upload snelheid

Des te hoger de download- en uploadsnelheid van uw verbinding, hoe sneller u bestanden kunt binnenhalen en versturen. 

De snelheid van uw verbinding hangt samen met enkele factoren:

  • Het netwerk; glasvezel is het snelst, daarna kabelinternet, daarna ADSL

  • Het gekozen abonnement; duurdere abonnementen bieden vaak snellere verbindingen

  • Kabels of WiFi; via kabels gaat down- en uploaden stukken sneller dan via WiFi

Als uw downloadsnelheid drastisch verslechterd, neem dan contact op met uw internetprovider. Deze kan van afstand helpen de oorzaak te achterhalen en in veel gevallen oplossingen bieden. Wordt er geen gepaste oplossing geboden? Neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond!

Bekijk beschikbare download- & uploadsnelheid

Wilt u weten wat de maximale downloadsnelheid en uploadsnelheid op uw adres én voor uw budget is? Voer dan uw postcode in op onze internet vergelijker en vergelijk alle pakketten!