Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Wat breedband internet is en alle andere vragen over internet, bellen en televisie beantwoorden wij graag voor u. Op deze pagina vindt u alle informatie, mogelijkheden en aanbieders van breedband internet.

Breedband internet uitgelegd

Breedband internet is een verzamelterm voor sneller internet dan internet dat via het traditionele netwerk wordt geleverd. Breedband internet wordt via de volgende netwerken geleverd:

  • ADSL, ADSL2 en VDSL

  • Kabel

  • Glasvezel

  • Satelliet

  • UMTS


Alle hierboven omschreven netwerken vallen dus onder breedband internet. De meest voorkomende breedband contracten die Nederlandse consumenten afsluiten zijn de ADSL contracten en Kabel internet contracten. Ook glasvezel internet is bezig met een opmars in Nederland. Satelliet internet en UMTS zijn de minst voorkomende vormen van breedband internet.

U kunt via een breedband internet verbinding kiezen voor een combinatie van internetten, digitale (interactieve) televisie kijken en bellen. Welke diensten u kunt afnemen, en bij welke internet providers u dit kunt doen is afhankelijk van uw postcode en huisnummer. Via de Vastelastenbond kunt u bekijken welke breedband internet contracten op uw adres leverbaar zijn:

Vragen over breedband internet?

Voor al uw vragen over breedband internet kunt u zich richten tot inkoopcollectief en belangenbehartiger Vereniging de Vastelastenbond. Wij helpen u via onze website en middels persoonlijk contact graag verder:

Ook als u vragen heeft over andere vormen van internet, tv en bellen contracten, of bijvoorbeeld een geschil met uw internet provider kunt u natuurlijk contact opnemen met de Vastelastenbond.