Dongels zijn hardware die u aansluit op een usb-poort om met een mobiel apparaat toegang tot het mobiele 3g/4g netwerk te verkrijgen. Omdat het 3g en 4g netwerk praktisch landelijke dekking bieden, kunt u met gebruikmaking van een Dongel bijna overal internetten. Handig voor zakelijk gebruik en in gebieden waar internet via de landlijn geen optie is. Dit is anno 2016 bijna ondenkbaar. Maar het komt nog wel eens voor dat een dongel uitkomst biedt.

Voor Dongels betaalt u een maandelijks abonnementsgeld, dat in vergelijking met ‘vast’ internet vrij prijzig is. Dongels zijn in Nederland via provider KPN verkrijgbaar.

Hoe werkt uw Dongel

Als u een reeds een Dongel heeft en wilt weten hoe deze werkt, raadpleeg dan de handleiding die KPN levert bij het Dongel pakket. Heeft u deze niet meer, neem dan telefonisch contact op met KPN of download de gebruikershandleiding eventueel via een werkende internetverbinding.

Neem voor algemene vragen over Dongels en andere vormen van (mobiel) internet contact op met Vereniging de Vastelastenbond. Doordat wij grondig opereren op de internetmarkt sinds 2004, kunnen wij u van up-to-date en onpartijdig advies en antwoorden voorzien!

Bekijk alle internet aanbiedingen!

  Klik hier