Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar opInternet en TV

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

KPN | Informatie, opzeggen, vergelijken en overstappen

Geschiedenis KPN

KPN heeft een ver terug gaande en turbulente geschiedenis. KPN staat voor: Koninklijke PTT Nederland NV. Het ontstaan van KPN heeft te maken met het aanleggen van de nationale telefoonverbindingen halverwege de 19e eeuw. KPN heeft lange tijd een machtspositie op de markt gehad. In 1989 werd KPN (voorheen PTT, staatsbedrijf de Posterijen, Telegrafie en Telefonie.) zelfstandig. Het begon allemaal met telefonie, maar daar kwam later ook internet en televisie bij. In Nederland is KPN eigenaar van het vaste telefonie netwerk en eigenaar van internetproviders XS4ALL, Planet, Telfort en Tiscali. Met TV is KPN het meest bekend van Digitenne. Begin 20e eeuw werd de telecommunicatie markt geliberaliseerd. De gevolgen voor KPN: meer concurrentie.

KPN op uw adres

KPN opzeggen

De nieuwe Telecomwet (juli 2009) regelt dat u uw abonnementen (bijvoorbeeld voor internet, telefonie, televisie) makkelijk telefonisch kunt opzeggen na afloop van de eerste contractperiode. Wilt u het contract bij KPN opzeggen? Dan kan dat via de Klantenservice van KPN. De klantenservice is te bereiken op: 0800-0105 of u kan opzeggen middels een opzegbrief.

Prijzen vergelijken van KPN en direct overstappen?

Kijk dan even op de website van de Vastelastenbond. Hier treft u voordelige aanbiedingen voor internet en krijgt u vaak nog een extra korting. Veel internetaanbieders bieden een overstapservice. De overstapservice is niet te gebruiken bij deze provider KPN. Het opzeggen bij KPN dient u zelf te regelen. Ook wanneer u een TV abonnement via Digitenne heeft, dient u deze altijd zelf op te zeggen. Regel het opzeggen van uw abonnement pas nadat u van uw nieuwe provider een bevestiging heeft ontvangen. Hierin staat de opleverdatum. Zo weet u precies per welke datum u uw huidige/ ‘oude’ abonnement op kan zeggen. Losse televisiediensten dient u ten alle tijden zelf op te zeggen. Dit kan vaak via de klantenservice of per opzegbrief bij uw huidige provider.

Overstappen KPN

Wanneer de contractperiode van uw internet abonnement is verlopen, kan u andere aanbieders vergelijken en overstappen van internetprovider. Wellicht treft u een aanbieding dat goedkoop is. U kan gemakkelijke aanbiedingen van providers vergelijken via de website van de Vastelastenbond. Verhuizen en overstappen Gaat u verhuizen en heeft u een onbepaalde tijd contract bij KPN dan kan u uw contract meenemen, maar alleen als het op uw nieuwe adres ook beschikbaar is. Soms worden er kosten in rekening gebracht. Wilt u het opzeggen? Dan kan u uw contract bij KPN opzeggen en voor uw nieuwe woning overstappen naar een andere goedkopere aanbieder.

Vergelijken KPN

KPN is niet echt onderscheidend op het gebied van prijs en service. Het is geen prijsvechter, maar hanteert vaak gemiddelde tarieven. Doe de postcodecheck via de Vastelastenbond en u weet direct of u goedkoper uit bent.