Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Vereniging de Vastelastenbond legt u graag uit: wat zijn de verschillen tussen internet verbindingen? Of het nu gaat om kabel, adsl, adsl2, glasvezel of breedband internet, u vindt hier een overzicht van de verschillen. 

Kabel internet

Kabel internet is internet via het kabel televisie netwerk. Kabel internet is stabieler en sneller dan ADSL, ADSL2 en VDSL internet, maar minder snel dan een Glasvezel internet verbinding.De kabel internet markt in Nederland kent twee aanbieders: UPC en Ziggo. Welke provider uw kabel internet, (interactieve) televisie en bellen pakketten levert is afhankelijk van uw woonplaats. Voer uw postcode in via onderstaande links om te bekijken of u in Ziggo gebied of UPC gebied woont, en vergelijk de beschikbare kabel contracten:

Glasvezel internet

Glasvezel internet is de snelste vorm van internet die voorlopig bestaat. Doordat via glasvezel data met de snelheid van het licht wordt verzonden, zijn zowel de download snelheid als de upload snelheid bij glasvezel pakketten voor internet en/of tv en bellen ongeëvenaard.

Of u ook gebruik kunt maken van glasvezel internet, is afhankelijk van de beschikbaarheid van een glasvezel netwerk in uw woonplaats. Wilt u weten of u ook gebruik kunt maken van glasvezel pakketten op uw adres? Klik dan op onderstaande link:

ADSL, ADSL2 en VDSL internet

ADSL, ADSL2 en VDSL internet worden geleverd over het telefoonnetwerk. Doordat dit een koperen netwerk betreft, is de snelheid en stabiliteit over het algemeen minder dan bij kabel internet of glasvezel contracten. Lees meer over verschil ADSL en VDSL.

ADSL, ADSL2 en VDSL internet contracten voor internet en/of tv en bellen zijn daarentegen vaak wél voordeliger dan kabel en glasvezel pakketten. Wilt u weten hoe voordelig? Klik dan op onderstaande link en vergelijk uw internetpakket.