Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Bereken uw kosten voor internet, tv en bllen gemakkelijk en overzichtelijk met de Vastelastenbond. Op deze pagina leest u welke kosten u maandelijks voor uw internet betaalt en op welke extra (mogelijke) kosten u moet letten. U kunt gemakkelijk uw maandelijkse kosten berekenen middels onze internet vergelijker.

De mogelijkheden voor internetpakketten zijn eindeloos. Verschillende aanbieders van tv, internet en telefonie bieden verschillende abonnementsvormen met elk eigen mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor de combinatie tv-internet of bijvoorbeeld tv-internet-telefonie (alles-in-1). De verbinding verschilt ook per aanbieder. Eén voorbeeld is de keuze tussen ADSL en kabel en galsvezel. 

Op Vastelastenbond.nl kunt u de aanbieders en abonnementen met elkaar vergelijken en direct overstappen op de tv-internet (en eventueel telefonie) aanbieder die het beste bij u past. Het Vastelastenbond lidmaatschap is gratis, 100% onafhankelijk en betrouwbaar. Maak daarom nu de vergelijking en bekijk welke mogelijkheden er zijn.

Extra kosten

Elke provider hanteert verschillende kosten. Extra kosten bij een internetabonnement bestaan vaak uit: 

1. Extra aansluitkosten monteur

Sommige providers vragen kosten voor het installeren van het nieuwe pakket op uw adres. Dat betekent dat er een monteur bij u thuis komt, de modem aansluit en eventuele kabels doortrekt. Er zijn ook wel eens acties dat een monteursinstallatie gratis is. Is dit het geval, dan staat dat bij de omschrijving van het pakket. U kunt via onze aanbiedingen pagina kijken of er op dit moment dergelijke aanbiedingen zijn. 

2. Kosten per maand voor tweede TV

Heeft u meerdere TV's in huis? Het kan zijn dat uw provider hier een extra bedrag per maand voor vraagt. Dit verschilt van € 2,50 tot € 5,00 per tv. Dit staat niet altijd bij de aanvraag vermeld. Houdt hier dus rekening mee bij het berekenen van uw maandelijkse kosten.

3. Extra zenderpakket

De bekendste vorm van extra kosten zijn de extra zenderpakketten. Ook deze zijn er in alle vormen. Denk bijvoorbeeld aan een kinderpakket, natuurpakketten en een sportzender pakket etc. Kabelaanbieder Ziggo heeft vaak aanbiedingen voor extra zenderpakketten. 

Een extra tip van de Vastelastenbond: Extra zenderpakketten worden niet automatisch stopgezet. Noteer duidelijk in uw agenda de einddatum van het gratis zenderpakket.In de meeste gevallen bent u verplicht dit op te zeggen, anders loopt deze automatisch - tegen betaling - door.

4. Opnemen en terugkijken

Steeds geliefder onder de Nederlandse huishoudens is het opnemen en terugkijken van tv-programma's. De meeste aanbieders bieden hier een oplossing voor met een extra kastje dat u hiervoor kunt installeren. 

5. Telefoniekosten

Wanneer u een alles-in-1 pakket heeft, betaalt u voor de telefonie kosten een starttarief en vervolgens een tarief per minuut. Veel consumenten weten niet dat men telefonie ook kan ‘afkopen’ door maandelijks een vast tarief te betalen. Dit kan al vanaf € 10,- per maand. Wanneer u niet veel belt met een vaste telefoonlijn en deze overbodig vindt, kunt u beter kiezen voor een abonnement met internet en tv. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, waardoor een alles-in-1 pakket onnodig duur kan zijn. Het is goed om naar deze kosten te kijken. 

Doe eerst de internet check om te zien wat beschikbaar is op uw adres en lees goed waar u rekening mee moet houden bij het berekenen van de internet, tv en bellen kosten!

Beschikbaarheid pakketten

Om te bekijken welke diensten op uw adres beschikbaar zijn voert u de postcodecheck uit. Ons systeem vergelijkt álle providers! U krijgt direct een handig overzicht te zien welke abonnementen op dit moment op uw adres beschikbaar zijn en kunt filteren op verschillende criteria: internet, bellen, TV, maandprijs, snelheid etc. Wij geven in onze vergelijking ook de download snelheid en de afstand van de wijkcentrale na. Op deze manier kunt u een eenvoudige selectie maken van de beschikbare aanbiedingen en abonnementen.

Berekenen prijs voordeel internet, tv en bellen

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders op de markt die alles in 1 pakketten voor internet, digitale televisie en bellen aanbieden. Het prijs voordeel hiervan is dat bedrijven extra moeite zullen doen om u als klant binnen te halen. U bent verlost van de zorg om op drie losse contracten te letten en heeft nu nog maar slechts te maken met één partij. Een alles in een pakket is vaak relatief een stuk goedkoper dan de drie diensten los bij verschillende providers af te nemen. Met zo’n pakket kunt u zelf een keuze maken uit uw televisie, telefonie en internetabonnement.

Verschillen bij het berekenen onduidelijk voor internet en tv?

Wij kunnen ons voorstellen dat het grote aanbod toch nog vragen op kan roepen, daarom kunt u tijdens kantooruren altijd terecht bij onze helpdesk. Of het nu gaat om internet, bellen, TV, modemkeuze of een ander gerelateerd onderwerp, op al uw vragen krijgt u een helder en doeltreffend antwoord om u verder te helpen bij uw keuze. U leest het, voor internet, bellen, TV en andere diensten kunt u altijd bij ons terecht!