Dagwaarde wordt door verzekeraars gebruikt om de vervangingswaarde van een verzekerd object op een bepaald moment vast te stellen.

Stel bijvoorbeeld, u heeft een autoverzekering en uw auto raakt onherstelbaar beschadigd. Nadat u een claim indient bij uw verzekeraar en deze wordt goedgekeurd, zal de dagwaarde van uw auto worden uitgekeerd. Over het algemeen wordt hierbij door autoverzekeraars de volgende regel gehanteerd:

Dagwaarde voertuig op de dag vóór ongeval minus dagwaarde voertuig op de dag ná ongeval

Zoals u zich kunt voorstellen wordt ook bij bijvoorbeeld woonhuisverzekeringen, brandverzekeringen en inboedelverzekeringen veel gewerkt met de dagwaarde van verzekerde objecten. Voor een overzicht van de verzekeringen die met collectieve korting door de Vastelastenbond worden aangeboden, verwijzen wij u graag naar het verzekeringenoverzicht.

Vragen over dagwaarde?

Wij adviseren u voor uw vragen over dagwaarde i.c.m. uw huidige verzekeringspolissen ten eerste contact op te nemen met uw verzekeraar.

Voor vragen over dagwaarde en de verzekeringen die de Vastelastenbond als inkoopcollectief aanbiedt, staan wij u uiteraard graag te woord. Neem contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer 040-7200200.