Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie
Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

Start besparen

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op je Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Je kan elk jaar per tussen half november en 31 december overstappen van zorgverzekering. Het kan je veel voordeel opleveren om de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken.
 
Kijk daarvoor eerst kritisch naar uw huidige zorgverzekering, en of de eventuele aanvullende pakketten waarvoor je betaalt wel nodig zijn. Vervolgens kun je weloverwogen zorgverzekeringen vergelijken.
 

Waar moet je op letten bij jouw keuze voor de zorgverzekering?

1. Maak een goede inschatting van de zorg die je nodig denkt te hebben
Sport je bijvoorbeeld veel, dan kan fysiotherapie het overwegen waard zijn. Ook als je bijvoorbeeld regelmatig specialisten bezoekt, dan kun je deze zorg ook meenemen in jouw inschatting. Bereken de kosten voor jouw zorgverzekering.
 
2. Vergelijk de kosten van de behandeling met de kosten van de aanvullende verzekering en tandartsverzekering
Vaak zitten er in de aanvullende verzekering vergoedingen die je niet gebruikt, maar waar u wél voor betaalt. Bijvoorbeeld: je betaalt 380 euro per jaar voor jeaanvullende pakket, maar de benodigde behandelingen kosten slechts € 140; kies er dan voor de behandeling zelf te betalen.
 
3. Bepaal de hoogte van jouw eigen risico*
Weet je zeker dat he komend jaar voor een behandeling of onderzoek naar het ziekenhuis moet? Kies dan voor een laag eigen risico. Bezoek aan eerste hulp valt altijd onder de basisdekking. Verwacht je niet naar het ziekenhuis of specialist te gaan, overweeg dan een hoger eigen risico. Dit scheelt aanzienlijk in de maandelijkse premie.
4. Vul je wensen in op de zorgvergelijker en stap weloverwogen over.
Zorgvuldig vergelijken en eenvoudig overstappen doet u via de Vastelastenbond Zorgvergelijker.
 

Tot slot: enkele tips en adviezen

Heb je kinderen? Het hele gezin hoeft niet op één polis verzekerd te zijn. 
Kinderen tot 18 jaar dienen bij hun ouders/verzorgers op de polis meeverzekerd te worden. Kinderen zijn over het algemeen gratis meeverzekerd voor het duurste aanvullende pakket.

Het kan voordeliger zijn om de verzekeringen op te splitsen tussen de ouders. Bijvoorbeeld: ouder 1 kiest het basispakket en ouder 2 kiest het basispakket + aanvullend pakket. Je verzekert de kinderen mee op polis van ouder 2, zodat de maandelijkse kosten lager zijn. 
 

Alle zorgverzekeringen vergelijken

Wil je op een onafhankelijke en heldere wijze dekkingen vergelijken van álle zorgverzekeringen die voor 2020 beschikbaar zijn? Vul dan jouw gegevens in via onze zorgvergelijk module. beschikbaar vanaf eind november.