Zorgverzekering (periode november t/m december)

Elk jaar worden medio november de premies voor het komende jaar bekend gemaakt. Via de Vastelastenbond kunt u gemakkelijk de zorgpremies bekijken.

* Momenteel kunt u niet vergelijken. Een berekening maken kan vanaf  medio november 2017 weer.  
 

Besparen op de zorgpremie

  1. Breng uw wensen in kaart
  2. Maak een vergelijking
  3. Stap over...
Overstappen is makkelijk! Meldt u zich vóór 1 januari bij een andere zorgverzekeraar aan, dan zegt uw nieuwe zorgverzekeraar uw huidige zorgverzekering op.

OVERSTAPPEN HOE WERKT DAT?

Neem de tijd! U heeft van uw huidige verzekeraar een nieuw aanbod ontvangen. Gebruik uw huidige zorgpakket als basis voor een vergelijking.
zorg-verzekering-zo-geregeld

Bespaar op uw zorgverzekering 

In Nederland betaalt u gemiddeld € 2.200 tot € 2.500 euro per jaar aan zorgpremie. Op dit bedrag kan in veel gevallen honderden euro’s per jaar worden bespaard. U kunt een berekening maken om te kijken of u kunt besparen op de maandelijkse kosten voor uw zorgverzekering.

Overstappen zorgverzekering

Iedere inwoner van Nederland is vanaf 18 jaar verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Tot deze leeftijd kan men meeverzekerd zijn bij de ouders/verzorgers. Een zorgverzekering is er voor dat wanneer iemand zorg nodig heeft, deze vergoedt wordt vanuit de verzekering: 

  1. Huisartsenbezoek
  2. Medicijnen/geneesmiddelen
  3. vervoer, opname en behandeling in het ziekenhuis
  4. Specialistische zorg (zoals operaties)

Iedereen is vrij om zelf zijn/ haar zorgpakket samen te stellen. Elk jaar kan er overgestapt worden, zodat een premie niet voor altijd vast staat. Dit kan elk jaar in de periode van half november t/m 31 december. U bent verplicht om de rest van het jaar een zorgverzekering te hebben. Heeft u dat niet, dan riskeert u een boete. 

Elk jaar zijn er veranderingen in de zorgwet, die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen, zodat u verzekeringen en de dekking kan vergelijken. Op deze manier kunt u een bewuste keuze maken en overstappen van zorgverzekeraar.

Meer lezen over overstappen? Lees verder.

Goedkoopste basisverzekering 2017

De Vastelastenbond verkent jaarlijks de zorgverzekeringsmarkt. Half november worden de premies en samenstellingen van de pakketten bekend gemaakt. klik hier voor alle premies.

Alle zorgverzekeringen vergelijken?

De Vastelastenbond biedt daarnaast de mogelijkheid om álle zorgverzekeringen eenvoudig met elkaar te vergelijken.

De Vastelastenbond
De Vastelastenbond is dé consumentenvereniging voor uw vaste lasten. Sinds 2004 strijden we, inmiddels met meer dan 100.000 leden, tegen hoge woonlasten. We zijn onafhankelijk en realiseren jaar in jaar uit besparingen voor onze leden.