Zorgverzekering 2019!

Premies voor 2019 worden 12 november 2018 bekend gemaakt
U kunt vanaf 12 november t/m 31 december overstappen naar een andere zorgaanbieder. Via de Vastelastenbond kunt u gemakkelijk de zorgpremies bekijken en het zorgpakket naar wens vergelijken. Helaas zijn de premies voor 2019 nog niet bekend.

 

Besparen op de zorgpremie

 1. Breng uw wensen in kaart
 2. Maak een vergelijking
 3. Stap over...
Overstappen is makkelijk! Meldt u zich vóór 31 december bij een andere zorgverzekeraar aan, dan zegt uw nieuwe zorgverzekeraar uw huidige zorgverzekering op.

U kunt halverwege november uw zorgverzekering voor 2019 regelen. Houdt deze pagina in de gaten voor meer nieuws.  

OVERSTAPPEN HOE WERKT DAT?

Neem de tijd! U heeft van uw huidige verzekeraar een nieuw aanbod ontvangen. Gebruik uw huidige zorgpakket als basis voor een vergelijking.
zorg-verzekering-zo-geregeld

ZORGNIEUWS 

 1. Premies 2019 (nog niet bekend)
 2. Zwangerschap en de zorgverzekering
 3. Hoe gaat u per situatie te werk
 4. Waarom stijgen de zorgkosten?

Twijfelt u of u moet overstappen van zorgaanbieder? Kijk goed welke zorg u nodig heeft alvorens een berekening te maken. Het kan nooit kwaad om te kijken of een andere aanbieder beter aansluit bij u wensen. 

Bespaar op uw zorgverzekering 

In Nederland betaalt u gemiddeld € 2.200 tot € 2.500 euro per jaar aan zorgpremie. Op dit bedrag kan in veel gevallen honderden euro’s per jaar worden bespaard. U kunt een berekening maken om te kijken of u kunt besparen op de maandelijkse kosten voor uw zorgverzekering. Let daarbij wel op een aantal belangrijke punten, zoals de dekking, aangesloten zorginstellingen en de aanvullende zorg die u eventueel nodig heeft. 

Overstappen zorgverzekering

Iedere inwoner van Nederland is vanaf 18 jaar verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Tot deze leeftijd kan men meeverzekerd zijn bij de ouders/verzorgers. Een zorgverzekering is er voor dat wanneer iemand zorg nodig heeft, deze vergoedt wordt vanuit de verzekering: 

 1. Huisartsenbezoek
 2. Medicijnen/geneesmiddelen
 3. vervoer, opname en behandeling in het ziekenhuis
 4. Specialistische zorg (zoals operaties)

Iedereen is vrij om zelf zijn/ haar zorgpakket samen te stellen. Elk jaar kan er overgestapt worden, zodat een premie niet voor altijd vast staat. Dit kan elk jaar in de periode van half november t/m 31 december. U bent verplicht om de rest van het jaar een zorgverzekering te hebben. Heeft u dat niet, dan riskeert u een boete. 

Elk jaar zijn er veranderingen in de zorgwet, die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen, zodat u verzekeringen en de dekking kan vergelijken. Op deze manier kunt u een bewuste keuze maken en overstappen van zorgverzekeraar.

Meer lezen over overstappen? Lees verder.

Goedkoopste basisverzekering 2019

De Vastelastenbond verkent jaarlijks de zorgverzekeringsmarkt. Half november worden de premies en samenstellingen van de pakketten bekend gemaakt. 

De Vastelastenbond
De Vastelastenbond is dé consumentenvereniging voor uw vaste lasten. Sinds 2004 zetten we ons in om de maandelijkse vaste lasten te verlagen. Hierbij kunt u denken aan stroom en gas, internet, telefoon, verzekeringen, isolatie en de zorgverzekering.