Beleggingshypotheek

Je hebt gezocht op het woord: Beleggingshypotheek


Bij deze hypotheeksoort betaal je inleg in beleggingsfondsen. Je bouwt zo het vermogen op waarmee je je hypotheek aflost. Dit vermogen wordt belast in box 3, wat betekent dat je 1,2% belasting betaalt over de gemiddelde waarde. Er geldt wel een vrijstelling.

Je bepaalt zelf waarin je het geld van de hypotheek belegt. Als je verwacht dat de beurs gaat stijgen kan ht interessant zijn om voor deze hypotheeksoort te kiezen. Maar bedenk wel: beleggen biedt geen garantie op een bepaald rendement. Je kunt er daarom voor kiezen om een deel van de hypotheek in 'veilige' obligaties te beleggen, en een ander deel in aandelen. Tijdens de looptijd kunt je de verhouding daartussen aanpassen, maar pas op, dat kost je vaak provisie. Zorg ervoor dat je van deze provisie goed op de hoogte bent. 

Er geldt bij deze hypotheek geen verplichte aflossing waardoor je kunt profiteren van maximaal fiscaal voordeel (alleen als de beleggingsopbrengst hoger is dan de netto rente).

 

 

Vereniging de Vastelastenbond begrippenlijst

Met deze begrippenlijst biedt Vereniging de Vastelastenbond consumenten een verhelderend inzicht in de wereld van verzekeringen.

Via inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond sluit je bovendien de beste internetcontracten, energiecontracten en verzekeringen af. Uiteraard mét collectieve korting en uitgebreide persoonlijke service, bij aanbieders die voldoen aan onze strenge eisen qua klantvriendelijkheid, tarieven en communicatie.