BU - model (Bottom Up model)

Je hebt gezocht op het woord: BU - model (Bottom Up model)


Een van de door OPTA gehanteerde modellen voor de vaststelling van kostengeoriënteerde interconnectietarieven die KPN in rekening mag brengen aan concurrenten. Het BU-model berekent kosten van interconnectie- en bijzondere toegangsdiensten op basis van theoretische kosten van een denkbeeldige efficiënte operator. Dit in tegenstelling tot het EDC-model, dat de kosten van interconnectie- en bijzondere toegangsdiensten bepaalt aan de hand van de werkelijk door KPN gemaakte kosten. De kostengeoriënteerde tarieven komen uiteindelijk tot stand na een confrontatie van de resultaten van de beide modellen (de zogenoemde ‘reconciliatie’).

Vereniging de Vastelastenbond begrippenlijst

Met deze begrippenlijst biedt Vereniging de Vastelastenbond consumenten een verhelderend inzicht in de wereld van verzekeringen.

Via inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond sluit je bovendien de beste internetcontracten, energiecontracten en verzekeringen af. Uiteraard mét collectieve korting en uitgebreide persoonlijke service, bij aanbieders die voldoen aan onze strenge eisen qua klantvriendelijkheid, tarieven en communicatie.