Groencertificaten

Je hebt gezocht op het woord: Groencertificaten


Om te bewijzen dat groene energie echt ook groene energie is, heeft de overheid een certificatensysteem in het leven geroepen als een controlemechanisme dat groen ook daadwerkelijk groen is. Dit systeem houdt in dat een producent die voldoet aan de eisen die worden gesteld aan het opwekken van duurzame elektriciteit een zogenaamde groenverklaring ontvangt. Als dat zo is dan krijgt deze producent, voor alle elektriciteit die milieuvriendelijk wordt opgewekt, groencertificaten. Door onafhankelijke instanties wordt gecontroleerd of de productiemiddelen aan de eisen voldoen en hoeveel milieuvriendelijk opgewekte elektriciteit op het net wordt gezet.Een certificatenbank houdt bij wie hoeveel certificaten heeft. Deze organisatie heet Certiq bv. (meer info: www.certiq.nl)

Vereniging de Vastelastenbond begrippenlijst

Met deze begrippenlijst biedt Vereniging de Vastelastenbond consumenten een verhelderend inzicht in de wereld van verzekeringen.

Via inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond sluit je bovendien de beste internetcontracten, energiecontracten en verzekeringen af. Uiteraard mét collectieve korting en uitgebreide persoonlijke service, bij aanbieders die voldoen aan onze strenge eisen qua klantvriendelijkheid, tarieven en communicatie.