Stamrechtverzekering

Je hebt gezocht op het woord: Stamrechtverzekering


Een stamrechtverzekering is een lijfrenteverzekering waarbij de werkgever rechtstreeks een ontslagvergoeding (of Gouden handdruk) stort als koopsom voor een lijfrente bij een verzekeraar. De lijfrente kan zijn: tijdelijk of levenslang en moet uiterlijk op 65 jarige leeftijd van de verzekerde ingaan. Doordat de verzekering valt onder de zogenaamde "Stamrechtvrijstelling" wordt de ontslagvergoeding niet tot het loon gerekend en zijn de lijfrente-uitkeringen belast. Omdat de lijfrente-uitkeringen vaak in een lagere belastingschaal vallen, wordt zo een belangrijk fiscaal voordeel behaald.

Vereniging de Vastelastenbond begrippenlijst

Met deze begrippenlijst biedt Vereniging de Vastelastenbond consumenten een verhelderend inzicht in de wereld van verzekeringen.

Via inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond sluit je bovendien de beste internetcontracten, energiecontracten en verzekeringen af. Uiteraard mét collectieve korting en uitgebreide persoonlijke service, bij aanbieders die voldoen aan onze strenge eisen qua klantvriendelijkheid, tarieven en communicatie.