Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Gasprijs in 13 jaar niet zo hoog geweest

Zaterdag 19 juni 2021 13:53Margot Boesveld
Gasprijzen historisch hoog, handelaren en energiebedrijven met handen in het haar

Gasprijzen historisch hoog, handelaren en energiebedrijven met handen in het haar

Opnieuw een nieuw record voor de gasprijs. De gasprijs is in 13 jaar niet meer zo hoog geweest, schrijft ook de NOS. Waarom zijn de tarieven van gas afgelopen jaar zo fors opgelopen? 

  • De gasvoorraden zijn vrijwel op.
  • Langere periode van kou dan gemiddelde winterduur.
  • Stijgende prijs van CO2-uitstootrechten. 

Gasprijs schiet alle kanten op

Wat een contrast met vorig jaar. In maart 2020 klonk het nieuws nog "Gasprijs historisch laag". Toen waren de grootste drie leveranciers Vattenfall, Eneco en Essent nog 21 eurocent per kubieke meter. Dat beeld is nu 360 graden gedraaid. Nu liggen de prijzen op ruim 0,29 eurocent. Sommige energiebedrijven zijn al naar kolen overgestapt om te zorgen voor genoeg stroom. Dit heeft ook een negatief effect op de klimaatdoelstellingen. Handelaren zoeken ook naar een oplossing in de Nord Stream 2-gasverbinding tussen Rusland en Duitsland. Mogelijk kan deze al voor de winter klaar zijn zodat het gastekort enigszins beperkt kan worden.

Overgrote deel Nederlanders is niet op de hoogte van energietarieven

Een gemiddeld huishouden dat nu een energiecontract afsluit, is op jaarbasis 125 euro duurder uit dan vier maanden geleden. Dat we meer gaan betalen blijft niet onopgemerkt. Maar nog steeds is er een grote groep dat zonder het te weten hogere variabele tarieven betaalt. Dat blijkt ook uit de energiemonitor van de ACM. De besparing is minder dan voorgaande jaren, maar een overstap kan nog steeds 400 euro opleveren. 

We roepen al jaren dat variabele tarieven niet voordelig zijn en dat men er goed aan doet te kiezen voor een contract met een vaste looptijd en vaste tarieven. We hopen dat deze ophef over de energieprijzen consumenten wakker schudt en ze doet besluiten om overstappen van energieleverancier. 

Lees ook: Gasprijs gaat door het dak

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Van der Winden

Voorlopig mag er nog genoeg gas zijn, maar er zijn grote gevolgen en het raakt echt op als er niet tijdig waterstof ingezet kan worden. Hiervoor moet ook tijdig voldoende stikstof beschikbaar zijn.
Waarschijnlijk zullen er kleine aanpassingen voor o.a. de cv-ketels nodig zijn. De verbrandings-temperatuur en hoeveelheid water in de verbrandigsruimte en schoorsteen wordt anders, net als de rookgas samenstelling. Effecten op o.a. afdichtings- en sensormaterialen op korte en langere termijn moeten nog blijken.

Donderdag 15 juli 2021 11:37

Bork

meer dan de helft van de energierekening is belasting, btw en toeslag voor subsidies voor windmolens en zonneparken!

Zondag 27 juni 2021 16:44

Reactie Vastelastenbond:

Dinsdag 29 juni 2021 11:34
Het klopt dat een groot deel van de energierekening bestaat uit kosten wij je geen invloed op hebt. Wij kijken dan ook graag mee naar de kosten waar je wel invloed op hebt zoals de stroomtarieven, het gastarief, de vastrechtkosten en een eventuele welkomstkorting. Zo kunnen wij kijken wie voor jou het voordeligste energiecontract heeft.

Veltman-Stammen

Ja, dat heb ik net gedaan. Ik heb mijn huidige energieleverancier de offerte laten maken voor een nieuw contract, dat op 7 juli 2021 ingaat en met die tarieven in de hand ben ik gaan shoppen. Met een bonus van €250 op mijn rekening en daarnaast nog lagere tarieven ook voor groene stroom bleek voor mij Essent de beste keuze!

Zaterdag 26 juni 2021 12:10

Koolhaas

De gasprijs vliegt omhoog idd. De grootste prijs opjager is de overheid zelf die de belastingen op fossiele brandstoffen behoorlijk verhoogd heeft onder aanvoering van de linkse partijen uit milieu overweging. En ja, er is schaarste aan het ontstaan omdat o.a. Nordstream 2 pijplijn in de ban is gedaan vanwege politieke motieven. Ook exploratie is onaantrekkelijk gemaakt voor maatschappijen en dan raakt het vanzelf op. Er is meer dan genoeg gas voor vele decennia. Verbranden we het zelf niet dan komt het langs natuurlijke weg vrij in de atmosfeer, iets wat minder bekend is onder het grote publiek. Verbrandt je het dat is o.a NOx een restproduct.

Zaterdag 26 juni 2021 11:22

Venema

Ik heb geïnvesteerd in zonne-energie en warmtepomp. Kom maar op .

Zaterdag 26 juni 2021 11:12

Figeland

Hoi goedemorgen,

Is het misschien makkelijk om een cv ketel te plaatsen die geen gas nodig heeft.
Dan heb ik alles elektrisch en geen gas meer nodig
Heb ook 8 zonnepanelen op dak liggen dat scheelt al een hoop

Zaterdag 26 juni 2021 10:48

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Paniek bij netbeheerders om rechten uitlezen slimme meter.

Weer gedoe met slimme meter

Maandag 21 juni 2021 12:39

Bijna alle Nederlandse huishoudens kregen de afgelopen vier jaar een slimme meter. In 2019 kwam landelijk in het nieuws dat veel slimme meters niet goed functioneerden en dat zorgde voor veel probleme...

Lees meer
Grote prijsverschillen tussen productgroepen energieleveranciers

Overstappen kan een besparing van 400 euro opleveren

Dinsdag 01 juni 2021 08:44

‌In de afgelopen drie jaar is meer dan de helft (53%) van de consumenten overgestapt van energieleverancier of -contract. Dit aandeel is even groot als vorig jaar. Dat blijkt uit de  recent...

Lees meer
The do's and don'ts als je gaat overstappen van energieleverancier

De (eeuwige) twijfelaar? Dit zijn de basisregels bij overstappen

Donderdag 27 mei 2021 18:45

Vind je het lastig om een goede energieleverancier kiezen? Weet je niet waar je op moet letten? Twijfel je te lang en hak je geen knoop door? Meld je dan aan voor onze dienst Energie Vanzelf...

Lees meer
Overstappen doe je zo. De spelregels van een goede overstap

Actieve overstapper opgelet: Gratis tips overstappen energie

Zondag 02 mei 2021 15:54

‌Je hebt aangegeven een actieve overstapper te zijn! Chapeau! Goed om te horen dat je – net als wij – bezig bent om het beste aanbod te vinden. We hebben nog een aantal tips vo...

Lees meer