Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Energietarieven stijgen ongekend. 'Gasprijs gaat door het dak'

Donderdag 20 mei 2021 11:38Margot Boesveld
Gasprijzen blijven maar stijgen. Voorlopig nog geen daling in zicht.

Gasprijzen blijven maar stijgen. Voorlopig nog geen daling in zicht.

‌Energietarieven gaan door het dak

Na een forse daling vorig jaar, is een fikse stijging op de energieprijs vooraanstaand.  Vanaf 1 juli kunnen de klanten met een variabel tarief een verhoging van de prijzen verwachten.
De tarieven voor een nieuw vast contract zijn dan een stuk minder aantrekkelijk. De stroomprijs is op dit moment al 22 procent hoger dan vorig jaar in deze periode. De gasprijs is 19 procent hoger. Dat blijkt uit onderzoek van de Vastelastenbond. De Vastelastenbond heeft hiervoor de inkoopprijzen op de groothandelsbeurs geanalyseerd. De geconstateerde stijging op de groothandelstarieven wordt direct doorgevoerd in de consumententarieven. 

De verwachting is dat de energieprijzen de komende periode onverminderd hoog blijven. Hoewel er een correctie op de energiemarkt wordt doorgevoerd, lijken gasprijzen van 85 cent en elektriciteitsprijzen van rond de 25 cent nog altijd in het verschiet te liggen voor de komende maanden.

Profiteer nú nog van de huidige tarieven

Wil je niet te veel gaan betalen? De stijging zet zich snel door en ook voor komende maand wordt een stijging van 14 procent verwacht. Profiteer dus nu nog van de huidige tarieven. Meld je aan voor onze dienst Energie Vanzelf Geregeld en wij regelen élk jaar de overstap naar een goedkope energieleverancier voor jou. Kijk voor meer informatie op de pagina: Energie Vanzelf Geregeld.

Inkoopprijs gas nog nooit eerder zo hoog

Vanaf 1 juli kunnen consumenten met een variabel tarief een fikse verhoging van de prijzen verwachten. Als in de herfst de verwarming weer aangaat, zal de energierekening fors hoger uitvallen.

Vorig jaar april was het inkooptarief van gas 9 cent. Inmiddels is het tarief bijna verdriedubbeld naar ruim 26 cent. Even voor de duidelijkheid: Gemiddeld schommelt de inkoopprijs van gas rond de 16 tot 18 cent. Voor de energieleveranciers is het onvermijdelijk om dit straks door te berekenen aan de consument. Dit zal het eerste te merken zijn bij de variabele energiecontracten. Daarvan wijzigen energieleveranciers op 1 juli de tarieven. 

Stroomtarieven 2021 ook omhoog gasprijzen verdrievoudigd sinds vorig jaar

Waarom stijgen de energieprijzen?

Het terugschroeven van de olieproductie zorgt in combinatie met een aangezwengelde economie voor meer schaarste. De belangrijkste reden voor de krapte op de gasmarkt zijn de weersomstandigheden. Feit is dat de temperaturen voor een langdurige periode onder het gemiddelde liggen voor de tijd van het jaar.  De stroomprijs is sterk gestegen door de zeer sterk opgelopen CO2-prijzen. Een daling zal voorlopig nog even op zich laten wachten. 

Nieuwe energieprijzen per 1 juli 2021

De energierekening van een gemiddeld huishouden met variabele tarieven schiet vanaf 1 juli 2021 omhoog. "We houden ons hart vast", zegt Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. Ook bij de Vastelastenbond merkten we een forse toename van overstappers in de maanden april en mei 2020. Het voordeel wat er vorig jaar was, zal dit jaar dus minder zijn. We merken dat er een enorme run aan overstappers komt. Iedereen wil gebruik maken van de huidige tarieven om de voorspelde prijsstijging voor te zijn. Wat dan de beste keuze is, hangt af van je persoonlijke situatie. Onze experts helpen je daar graag bij. Voor onze bestaande leden, die gebruik maken van Energie Vanzelf Geregeld selecteren we nog altijd het meest voordelige energiecontract, maar ook zíj gaan meer betalen door de gestegen energieprijzen. 

"Het is belangrijk om een eventuele overstap naar een goedkopere leverancier niet lang uit te stellen." | Dirk-Jan Wolfert, Vastelastenbond.

Helft van de huishoudens heeft variabele tarieven

Alleen huishoudens met een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven krijgen per 1 juli 2021 te maken met de aangekondigde prijswijziging. Dit betreft ongeveer de helft van de Nederlanders. Hieronder vallen ook de mensen die bewust voor variabele tarieven kiezen en de mensen die nog nooit zijn overstapt naar een andere energieleverancier. Maar ook degenen die 'niets doen' na afloop van hun contract voor bepaalde tijd. Bij het aflopen van een contract met vaste tarieven loopt het contract namelijk stilzwijgend over in een contract met variabele tarieven voor onbepaalde tijd.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Van loon

ik heb nog een vast kontract bij essent tot eind maart 2022.

Zaterdag 26 juni 2021 19:11

Jansen van Meurs

Wat kost kWh bij jullie versus vattenfall

Zaterdag 26 juni 2021 14:05

Reactie Vastelastenbond:

Dinsdag 29 juni 2021 11:45
Wij kijken onafhankelijk mee naar alle energiecontracten op de Nederlandse markt en hebben dus niet een kWh prijs maar kijken wat voor jou het meest passende aanbod is. Wat is jouw postcode en huisnummer?

Verburg

Verleden jaar ben ik bij Pure Energie een contract voor 5 jaar aangegaan.
Ik neem aan dat dat een goede keuze was.

Vrijdag 28 mei 2021 19:52

Taal

Geweldig

Vrijdag 28 mei 2021 18:52

Quekel

Met ondank aan onze Provincies en Gemeenten. Door onze bedrijven van Energie te verkopen aan grote buitenlandse Energiereuzen zoals aan Vattenfall, RWE en EON, hebben we als Nederland een groot gedeelte van ons tafelzilver verkocht. Daarnaast is er een grote versnippering van aanbieders gekomen. Wat dat betekent weet u allen. Te pas en onpas wordt men gebeld door colporteurs over weer een nieuwe en prachtige aanbieding. Provincies en Gemeenten hebben substantiële bedragen voor de verkoop ontvangen. In Noord-Brabant naar verluidt 4 miljard euro.

Met ondank aan de bestuurders van Provincies en Gemeenten, omdat wij als burgers nu en in de toekomst geconfronteerd worden met steeds hogere prijzen voor een van de belangrijkste levensbehoeften. Een goede maar vooral betaalbare energie voorziening.

Hetzelfde geldt voor de Telefonie en Postbezorging en het Openbaar Vervoer en onze nu al onbetaalbare Zorg. Ook door de privatiseringen van de woningbouwcoöperaties zijn misstanden ontstaan op de woningmarkt. Dit heeft kunnen plaatsvinden door de zogenaamde privatiseringen en marktwerkingen (de heilige graal van de politiek,) van al onze Nederlandse Nutsbedrijven.

LET OP DAT onze WATER leveringen ook niet versjacherd worden.

Vrijdag 28 mei 2021 06:04

Spackler

Ik ben bij jullie geabonneerd op energie vanzelf. Ga ervan uit dat als dit voor mij voordeliger is het lopende energiecontract wordt opengebroken.

Donderdag 27 mei 2021 19:58

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 27 mei 2021 20:27
Geachte heer Spackler,

U heeft de dienst Energie Vanzelf Geregeld via ons lopen en wij hebben al een tijdje geleden voordelige tarieven voor u geregeld. Dus voor u geen zorgen. U zit er warmpjes bij de komende maanden voor een laag tarief. :-)

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Waar kies je voor? gasaansluiting verwijderen of tijdelijk afsluiten

Gasaansluiting verwijderen of tijdelijk afsluiten?

Maandag 17 mei 2021 13:53

‌Gasaansluiting afsluiten of in z'n geheel verwijderen? Je kan vrijwillig kiezen om je gasaansluiting tijdelijk af te sluiten of volledig te verwijderen.  Tijdelijk gasaanslui...

Lees meer
Wat is de prijs van elektrische auto en de kosten van elektrisch rijden?

Alles over de prijs en kosten van elektrische auto

Donderdag 06 mei 2021 11:31

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Er rijden in Nederland al ruim 288.180 (peildatum 31 maart 2021) elektrische auto’s*  rond. Je leest alles over de kosten van een elektrische au...

Lees meer
Door de hoge prijzen voor stadswarmte is het aardgasvrij maken van de woning niet aantrekkelijk.

Nederlandse stadwarmte duurste van Europa

Vrijdag 30 april 2021 09:50

Huishoudens die in Nederland van het aardgas gaan en een stadswarmte-aansluiting krijgen, betalen veel meer dan consumenten in andere Europese landen, meldt FD op basis van TNO-onderzoek waarover vrij...

Lees meer
Onbetrouwbare telemarketing bedrijven verkopers energiecontracten bederven het vertrouwen en de energiemarkt

Global Marketing Bridge onder vuur bij Radar

Dinsdag 06 april 2021 08:58

‌ Irritante energiebemiddelaars blijven doorn in het oog. Gisteren werd er in de uitzending van Radar ingegaan op de klachten die binnenstromen over verschillende telemarketing verkopers. O...

Lees meer