Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

25% van de stelletjes maken ruzie over financiën

Dinsdag 18 juni 2019 09:47Margot Boesveld
Stellen maken ruzie over financiën

Stellen maken ruzie over financiën

Er heerst anno 2019 nog steeds disharmonie als het gaat om onze huishoudelijke administratie. De onenigheid tussen de partners gaat over de manier waarop zij met hun geld omgaan. De meeste meningsverschillen gaan over bezuinigen. Het gaat dan niet alleen over de vraag of er bezuinigd moet worden, maar ook over de manier waarop. Ook het bestedingspatroon is aanleiding voor strubbelingen. Als mensen moeite hebben met rondkomen, betalingsproblemen hebben of geldzaken lastig vinden, is geld vaker de oorzaak van verdeeldheid. Dit blijkt uit het Nibud-rapport Geld en relatie 2019.

Meer samen bankieren

In 2019 doen meer stellen de financiën samen dan ruim een decennium geleden. Een derde houdt zich nu gezamenlijk met de geldzaken van het huishouden bezig, in 2007 was dat nog geen kwart. De gezamenlijke rekening is in trek. Zo heeft 40% heeft alleen een gezamenlijke rekening. 20% heeft alleen een eigen rekening en 40% heeft beide.


Op één hoop of aparte rekening

61%  gooit de inkomsten op één hoop. Het eventuele verschil in de hoogte van de inkomens speelt hierbij geen rol. Stellen waarvan één van de partners meer of minder verdient dan de ander doen dit net zo vaak als stellen waarvan de partners ongeveer evenveel verdienen. Ruim 1 op de 10 stellen verdeelt naar verhouding de gezamenlijke uitgaven; hierbij hangt het van de hoogte van hun inkomen af hoeveel beide partners inbrengen. Deze partners doen dat omdat ze dat het eerlijkst vinden.
De partners die alles op één hoop gooien doen dat vooral omdat ze dat makkelijk vinden. 


Afspraken over administratie

Een meerderheid van de stellen maakt afspraken over geldzaken. De meeste afspraken gaan over wie wat betaalt, het uitgavenpatroon en hoeveel beide partners willen sparen. 68% van de stellen praat minimaal 1 keer per maand over de administratie. De ondervraagde stellen willen vooral dat zij willen dat er minder uitgeven en meer sparen.

(Bron: Nibud 17 juni)


 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Moeilijk rondkomen met modaal inkomen: Vaste lasten boosdoener

Nederlanders met modaal inkomen worstelen om rond te komen.

Woensdag 12 juni 2019 08:36

Uit onderzoek van RTL-nieuws is gebleken dat ook Nederlanders met een modaal inkomen worstelen om rond te komen. Er is nog altijd een grote groep huishoudens, die bijna dagleijks tegen problemen aanlo...

Lees meer
Tegenwoordig kun je een flink klapper maken met je overwaarde

Wat te doen met overwaarde? | Aankoop nieuwe woning, verzilveren en meer...

Maandag 27 mei 2019 10:59

Wat te doen met overwaarde | Alle opties op een rij. De woningprijzen zitten nog steeds in de lift. Steeds meer mensen krijgen te maken met overwaarde. Is de waarde van uw woning hoger dan de (rest)hy...

Lees meer
 Vakantiegeld 2019: Hoeveel krijgt u en wat doet u ermee? Belasting gestegen

Vakantiegeld 2019: Hoeveel krijgt u en wat doet u ermee?

Vrijdag 24 mei 2019 09:00

Hoeveel vakantiegeld ontvangt u dit jaar en wat doet u met uw vakantiegeld? Waar het vakantiegeld bedoeld is om uit te geven aan een welverdiende vakantie, gebeurt dit vaak niet. Er zijn zaken b...

Lees meer
Ook verzekeringsmarkt (autoverzekering) last van schadelclaims

Forse prijsstijgingen in de energie, telecom- en verzekeringsmarkt zijn aanstaande

Donderdag 23 mei 2019 10:45

Ten opzichte van vorig jaar zijn de vaste (woon)lasten al € 600,- gestegen. Daarbij zijn de energierekening (€ 330,-) en de zorgverzekeringspremie (€ 180,-) het hardst omhoog gegaan. De...

Lees meer