Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Nederlanders met modaal inkomen worstelen om rond te komen.

Woensdag 12 juni 2019 08:36Margot Boesveld
Moeilijk rondkomen met modaal inkomen: Vaste lasten boosdoener

Moeilijk rondkomen met modaal inkomen: Vaste lasten boosdoener

Uit onderzoek van RTL-nieuws is gebleken dat ook Nederlanders met een modaal inkomen worstelen om rond te komen. Er is nog altijd een grote groep huishoudens, die bijna dagleijks tegen problemen aanlopen. Het gaat hier om huishoudens die boven het niet-veel-maar-toereikend criterium (SCP) zit. 75% van de 3000 deelnemers aan het onderzoek, geeft aan dat het - in vergelijking met vorig jaar - lastiger is geworden om rond te komen.

Niet alleen de laagste inkomens worden getroffen

Uit de reacties blijkt dat de verhoging van de vaste lasten voor velen het probleem is. Als je kijkt naar het besteedbaar inkomen, dus wat overblijft na de uitgaven van de vaste lasten, komen huishoudens met een modaal inkomen heel dicht in de buurt van mensen die in armoede leven. Soms hebben zij zelfs minder te besteden.

Vaste lasten gestegen

De grootste oorzaak van de financiële nood heeft te maken met de stijgende vaste lasten. De zorgverzekering, energierekening en de boodschappen zijn duurder geworden. Ook de krappe woningmarkt zorgt voor (te) hoge woonlasten, blijkt uit cijfers van het Nibud. 55% van het inkomen gaat naar de vaste lasten.

Voor de armsten in Nederland zijn zowel landelijk als per gemeente verschillende regelingen. De bekendsten zijn de huur- en zorgtoeslag. In veel gemeenten bestaat de mogelijkheid een goedkopere zorgverzekering af te sluiten of bijvoorbeeld hulp te krijgen als de koelkast of wasmachine kapot gaat. Vooral de groep die nét buiten deze regelingen valt, geeft aan moeilijk te kunnen rondkomen. In sommige gevallen hebben zij hier wel recht op, maar willen of durven ze deze niet aan te spreken. Zij vallen tussen wal en schip.

Werken moet lonen

De minister van Sociale Zaken, herkent dat armoede ook boven de armoedegrens parten kan spelen. Hij geeft aan dat hij deze groep tegemoet wil komen. Onder andere door de inkomstenbelasting te verlagen.Dit jaar zijn de lasten al verlaagd en dat gebeurt ook komend jaar en in 2021. De kinderbijslag is verhoogd. En in 2020 komen meer mensen in aanmerking voor het kindgebonden budget. Het kabinet wil dat werken ook echt loont.

55 procent van inkomen naar vaste lasten

Energierekening vanaf 1 januari 2019 duurder

Forse prijsverhoging voor vaste lasten vanaf 1 juli

Bron: RTLnieuws


 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Appie

Klopt, iedereen blijft maar stemmen op de partij voor de managers (VVD) die echt alleen maar zijn best doet voor de grote bedrijven.....Maar je zult zien, boontje komt om zijn....

Zaterdag 07 september 2019 19:32

Kuiper

Ja ik ben een werkende alleenstaande vrouw van 58 jaar. Werk al bijna 40 jaar in het ziekenhuis. Maar ik ben een werkende arme oftewel een arme werkende. Die de eindjes aan elkaar moet knopen. Niet op vakantie kan. Dankzij Rutte, die ook alleenstaand is maar een wat hoger inkomen heeft dan mij. Schandalig ik hou geen geld over. Als een hardwerkende alleenstaande vrouw.

Zaterdag 15 juni 2019 13:03

Oldgunner.

Goedzo en maar lekkerstemmen op VVD beleid!

Vrijdag 14 juni 2019 13:44

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Tegenwoordig kun je een flink klapper maken met je overwaarde

Wat te doen met overwaarde? | Aankoop nieuwe woning, verzilveren en meer...

Maandag 27 mei 2019 10:59

Wat te doen met overwaarde | Alle opties op een rij. De woningprijzen zitten nog steeds in de lift. Steeds meer mensen krijgen te maken met overwaarde. Is de waarde van uw woning hoger dan de (rest)hy...

Lees meer
 Vakantiegeld 2019: Hoeveel krijgt u en wat doet u ermee? Belasting gestegen

Vakantiegeld 2019: Hoeveel krijgt u en wat doet u ermee?

Vrijdag 24 mei 2019 09:00

Hoeveel vakantiegeld ontvangt u dit jaar en wat doet u met uw vakantiegeld? Waar het vakantiegeld bedoeld is om uit te geven aan een welverdiende vakantie, gebeurt dit vaak niet. Er zijn zaken b...

Lees meer
Ook verzekeringsmarkt (autoverzekering) last van schadelclaims

Forse prijsstijgingen in de energie, telecom- en verzekeringsmarkt zijn aanstaande

Donderdag 23 mei 2019 10:45

Ten opzichte van vorig jaar zijn de vaste (woon)lasten al € 600,- gestegen. Daarbij zijn de energierekening (€ 330,-) en de zorgverzekeringspremie (€ 180,-) het hardst omhoog gegaan. De...

Lees meer
Wist je dat we gemiddeld 11 abonnementen hebben waar we maandelijks geld voor betalen?

Nederlanders hebben meer abonnementen dan gedacht

Donderdag 11 april 2019 19:44

Veel Nederlanders hebben geen idee hoeveel abonnementen zij hebben. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud. De meeste Nederlanders schatten het aantal op enkele. In werkelijkheid is dit veel meer...

Lees meer