Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Forse prijsstijgingen in de energie, telecom- en verzekeringsmarkt zijn aanstaande

Donderdag 23 mei 2019 10:45Margot Boesveld
Ook verzekeringsmarkt (autoverzekering) last van schadelclaims

Ook verzekeringsmarkt (autoverzekering) last van schadelclaims

Ten opzichte van vorig jaar zijn de vaste (woon)lasten al € 600,- gestegen. Daarbij zijn de energierekening (€ 330,-) en de zorgverzekeringspremie (€ 180,-) het hardst omhoog gegaan. Deze prijsveranderingen werden in januari 2019 al doorgevoerd. Maar traditiegetrouw is juli voor veel providers en verzekeraars wederom een moment om een prijswijziging door te voeren. 

Inmiddels nemen de vaste lasten voor 55% een hap uit onze inkomens. Dat baart veel mensen grote zorgen. Niet alleen energieprijzen gaan omhoog. Vanaf 1 juli gaan ook internetproviders en schadeverzekering een prijsverhoging doorvoeren. Ons doel is om u aan te sporen actief aan de slag te gaan met uw vaste lasten. Uw huidige vaste lasten onder de loep nemen is altijd een veilige keuze. De Vastelastenbond zet de verwachte veranderingen voor u op een rij.

Energierekening verschilt per leverancier | Eneco verlaagt tarieven, maar verhoogt vasstrecht

UPDATE 30 mei 2019: Energierekening daalt onverwacht bij Eneco. De variabele gasprijs was bij Eneco het eerste en tweede kwartaal 0,775 per kuub. Eneco verlaagt vanaf 1 juli het gastarief met 9 cent per m3. Maar let op er wordt ook stijging van het vastrecht van zowel stroom als gas doorgevoerd. Deze vastrecht kosten gaan met 2 euro per maand, per product omhoog. U betaalt dus € 4,- per maand meer aan vastrecht. Op basis van een verbruik van 1850 m3 per jaar betaalt u vanaf 1 juli ca. €13,- per maand minder voor gas.

De totale energierekening voor Eneco klanten met een variabel tarief zal in het derde en vierde kwartaal daardoor iets voordeliger uitvallen. Het energieverbruik is in het eerste half jaar altijd het hoogst. Daarmee is het risico van een prijsverlaging vanaf 1 juli voor een energieleverancier ook minimaal. Huishoudens hebben voor de vier wintermaanden, waarin het verbruik het hoogt ligt, de duurste tarieven betaald. Bij Essent blijven de prijzen gelijk. Overige energieleveranciers hebben de prijzen nog niet bekend gemaakt. 

23 mei 2019: Zoals ieder jaar wijzigen leveranciers op 1 juli de variabele tarieven. In januari hebben veel energieleveranciers, door de stijgende energiebelastingen, de prijzen kunstmatig laag gehouden. Echter zijn de brandstofprijzen sindsdien alleen maar omhoog gegaan. De verwachting is dan ook dat de tarieven ook gaan stijgen. Traditiegetrouw zullen de grotere concerns Essent, Nuon en Eneco de variabele energietarieven het eerst bekendmaken. Daarna zullen de overige 52 energieleveranciers de prijzen naar de klanten communiceren. Uw energieleverancier is vanaf 1 januari 2015 verplicht om u op de hoogte te brengen van een prijswijziging. Heeft u een contract voor een onbepaalde tijd? Dan is het variabele tarief voor u van toepassing. In dat geval zal u een bericht van uw leverancier krijgen. Heeft u een variabel energiecontact? Dan bent u te allen tijden vrij om over te stappen. Weet u het niet? Vraag dan een energiecheck aan. Dan controleren we of u goed zit of niet.

Schadepremies omhoog door klimaatverandering

Veel verzekeraars zien zich door de toenemende klimaatschade genoodzaakt premies voor particulieren te verhogen. In het buitenland speelt klimaatdruk op verzekeraars al langer, maar het wordt nu ook in Nederland zichtbaar. Verzekeraar ASR verhoogd door de toenemende klimaatschade de premie voor particuliere woonhuisverzekering. Verzekeraar SNS laat klanten meer betalen voor de autoverzekering vanwege toenemende hagel- en stormschade.

Risico onderverzekerd zijn

Het risico van deze oplopende premies is dat een allriskverzekering zo duur wordt dat mensen de verzekering naar beneden bijstellen, waardoor er onderverzekering plaatsvindt. Daarnaast zijn wij Nederlanders nog altijd massaal onverzekerd voor een overstroming. Het grootste risico van ons land. Momenteel zijn verzekeraars wel in gesprek over een overstromingsverzekering voor alle burgers, maar vanwege het grote risico laat dit nog op zich wachten. Gelukkig investeren veel verzekeraars in preventieve maatregelen zoals groendaken met als doel om de schadelast door slecht weer naar beneden kunnen brengen. (Bron: Verbond van Verzekeraars)

Wilt u verzekerd zijn zonder zorgen? Wij denken met u mee en doorlopen samen uw verzekeringen. Vraag een gratis verzekeringscheck aan!

Providers verhogen de abonnementsprijzen

Onlangs werd bekend dat providers de prijzen van lopende contracten per 1 juli weer omhoog gooien. De kans is groot dat u inmiddels bericht van uw  provider heeft ontvangen. Let op: Wanneer uw abonnementsprijs meer dan 3% stijgt, bent u vrij om over te stappen naar een goedkopere aanbieder. KPN verhoogt al per 1 juni de prijzen van de nieuwe abonnementen met € 1,- per maand. De prijzen van de oude abonnementen stijgen forser, met bedragen tussen de € 1,50 en € 3,50. Bij Ziggo stijgen de prijzen voor de internet- en tv-pakketten per 1 juli gemiddeld met € 2,50 per maand. Ook Telfort en XS4ALL, merken van KPN die dit jaar worden opgeheven, voeren dit jaar nog een tariefverhoging door. Beide merken verhogen de prijzen van hun internet- en tv-pakketten met € 30,- per jaar. Providers wijten de verhoging aan de datacapaciteit. Vergelijk internetaanbiedingen.

Zorgverzekering blijft gelijk

Ondanks dat er voor alle andere lasten per 1 juli een verhoging wordt doorgevoerd, blijft de zorgpremie even gelijk. De premie en voorwaarden van de zorgverzekering veranderen wel ieder jaar, maar dat zal in juli niet verhoogd worden. Traditiegetrouw maken zorgverzekeraars in november de premies bekend. U kan pas aan het einde van het jaar (december 2019) weer overstappen voor uw zorgverzekering. U kan nog even wachten totdat de definitieve prijzen bekend zijn of u kan kiezen om u alvast te oriënteren. Dan is het overstappen straks makkelijk geregeld.

Lees hier de tips hoe u uw vaste lasten kan indelen volgens de 50-30-20 regel.  

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Theo

Ik vind de verzekeringsmaatschappijen niet eerlijk, ze maken bekend iedere extra uitkering die ze moeten doen bij een probleem in een bepaald gebied. Maar als ze eerlijk waren maakten ze ook bekend wat ze iedere maand binnenkrijgen aan financiën. Ook wanneer ze die maand niets extra's uit hoeven te keren. Ik wacht geduldig op de cijfers en niet op een jaarnota. maar maandelijkse uitleg.

Zaterdag 13 juli 2019 19:54

Henk

Het klimaat verandert helemaal niet....Dit is de grootste leugen die ons door allen die er belang bij bij hebben op de mouw gespeld wordt.Het klimaat gaat zoals het gaat. Warmteperioden, koudeperioden, droogte, nattigheid. Het is een normaal natuurverschijnsel. Dit is al eeuwen aan de gang. Mensen weest op uw hoede. Banken en verzekeringsmaatschappijen zijn goed in het bedriegen en liegen. Geloof ze niet. Het gaat hun alleen maar om de centen.

Woensdag 29 mei 2019 09:18

L.van Bennekom.

Lijkt me vrij logisch dat u nog geen reacties hebt ont-vangen. DE mensen schrikken zich dood en doden
kunnen zich natuurlijk niet verweren.
Wat denkt u eraan te doen?


Dinsdag 28 mei 2019 17:41

Reactie Vastelastenbond:

Woensdag 29 mei 2019 08:49
Hartelijk dank voor uw reactie.

Helaas hebben wij geen invloed op de prijsstijgingen in de markt. Wél kunnen we u helpen in de zoektocht naar de meest gunstige contracten in uw persoonlijke situatie. Neemt u gerust contact met ons op.

Bouwens

Schandalig waar gaat dit heen & vooral voor ouderen, er blijven dus veel groepen mensen buiten gesloten en voorspelt niet veel goeds in de wereld !! En er zijn en blijven groepen buiten deze angstige & onzekere ontwikkeling Ik mij al even de huidige politiek volg ik ook op uitnodiging van de 50 plus in de 2e kamer mijn verhaal heb mogen doen.... maar helaas Rutten niet getroffen welke elk verhaal weet om te buigen! Maar bewijzen kan hij niets en heeft hij een behoorlijk inkomen van waar het goed praten is!!! Maar hij de meeste niets te bieden heeft!!!

Dinsdag 28 mei 2019 15:53

H.J.

En heel veel mensen blijven maar geloven in de praatjes van prem Rutte.
Dat blijkt, want de stemmen gaan nog steeds (te) veel naar de VVD. Overigens zijn de andere coalitiepartijen er ook schuldig aan. Maar..Rutte (die al jaren niet altijd waarmaakt wat hij belooft) is toch wel (letterlijk) de aanvoerder.
Zo langzamerhand begint het toch wel te knijpen. M's 16e jaar van geen vakantie wordt in ieder geval weer verlengd tot de 17e. Heeft men ook niet beloofd dat in 2020 er gesleuteld gaat worden aan de forse energierekeningen? Ik hoor er niets meer van en houd mij hart vast. 'kHoop dat de Vaste Lastenbond dit ook in de gaten houdt. Overigens nog dit....de overwaarde van het huis. Maak het niet te gelde. Uiteindelijk moet je het toch terugbetalen. Overwaarde lijkt leuk maar is het n.m. bescheiden mening NIET.

Dinsdag 28 mei 2019 15:51

Frans

Mijn woonpakket verzekering bij AON, voorheen IAK, werden de premies van alle pakketten verhoogd; in het bijzonder de woningverzekering (meer dan 50%); Gemiddeld genomen, inclusief de auto- en reisverzekering steeg mijn premie totaal met meer dan 25%.
Ik ben met alle verzekeringen toen overgestapt naar de de VEH verzekeringen; Door de ledenkorting was ik nog minder kwijt dan voorheen. Alleen is nu alles digitaal geregeld, wat even wennen is, omdat je geen telefonisch contact meer hebt met je verzekering.; maar dit hoeft geen probleem te zijn; laatst heb ik mijn oude verzekering 3 x gepoogd te bellen; na meer dan 1/2 uur in de wachtrij heb ik de verbinding verbroken. Op emails wordt ook niet gereageerd (4 4 weken nog steeds geen antwoord). Besparen op klantenservice en toch de premies flink verhogen.
Bij mijn huidige VEH verzekering wordt binnen 1 dag gereageerd op mijn vragen.

Goed om te lezen dat u bent overgestapt en tevreden bent over de service van uw verzekeringen. Het loont vaak om de verzekeringen onder de loep te nemen. Zo kunt u per verzekering besparen.

Dinsdag 28 mei 2019 12:16

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 31 mei 2019 15:39
Goed om te lezen dat u bent overgestapt en tevreden bent over de service van uw verzekeringen. Het loont vaak om de verzekeringen onder de loep te nemen. Zo kunt u per verzekering besparen.

Zwart

Wanneer houdt het nou eens op!!!!!!???????????? hier is toch niet meer tegen aan te werken. Alles gaat omhoog maar wanneer het salaris dan? Forse huurverhoging en wat nou nog meer. Bloedzuigers!! Anders start ik wel een golfplaten dorp.

Dinsdag 28 mei 2019 12:05

cecile

dit is toch helemaal geen verrassing !!!!!! Er is toch zeker niemand die geloofde dat we allemaal op vooruit zouden gaan ?

Dinsdag 28 mei 2019 11:41

wcbrouwer@live.nl

Als je ieder jaar veranderd heb je nergens last van ik heb een abonnement voor een jaar en betaal het hele jaar hetzelfde dus volgend jaar stap ik weer over ze zeggen dat je dat ook moet doen met energiebedrijven

Dinsdag 28 mei 2019 07:37

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Wist je dat we gemiddeld 11 abonnementen hebben waar we maandelijks geld voor betalen?

Nederlanders hebben meer abonnementen dan gedacht

Donderdag 11 april 2019 19:44

Veel Nederlanders hebben geen idee hoeveel abonnementen zij hebben. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud. De meeste Nederlanders schatten het aantal op enkele. In werkelijkheid is dit veel meer...

Lees meer
Stijging benzine april 2019

Benzineprijs op hoogste niveau 2019

Woensdag 10 april 2019 14:11

De stijgende olieprijzen werken door op de prijzen aan de pomp voor benzine, LPG en diesel. De adviesprijs voor een liter Euro95 ligt nu op 1,794 euro. Dit is nog maar een dubbeltje onder de hoogste p...

Lees meer
We houden steeds minder over voor in de spaarpot

Consumentenprijzen stijgen harder dan lonen

Maandag 08 april 2019 15:30

De consumentenprijzen zijn in het eerste kwartaal van 2019 harder gestegen dan de CAO-lonen. De CAO-lonen stegen met 2,2 procent terwijl de consumentenprijzen stegen met 2,5 procent. Koopkracht ...

Lees meer
Vastelastenbond ondersteunt Vaste Lasten Pakket

Vastelastenbond ondersteunt Vaste Lasten Pakket

Maandag 25 maart 2019 15:12

De Vastelastenbond stelt samen met Budlr haar technologie en kennis ter beschikking aan het Vaste Lasten Pakket. Het Vaste Lasten Pakket is een initiatief van Purpose en Solar Berk om consumenten...

Lees meer