Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

4 op 10 Nederlanders heeft moeite met financieel overzicht

Dinsdag 17 april 2018 18:38Margot Boesveld
4 op 10 Nederlanders heeft moeite met financieel overzicht

4 op 10 Nederlanders heeft moeite met financieel overzicht

Veel mensen verliezen het overzicht over hun financiën omdat bijvoorbeeld rekeningen online binnenkomen. Dat blijkt uit een rapport van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Zeker 40% van de Nederlanders heeft überhaupt moeite met het overzicht over de financiële situatie. Vaak wordt gedacht dat het vooral de ouderen zijn die hier moeite mee hebben, maar niets is minder waar: Zowel jong als oud worstelt met de financiën. 

In totaal hebben zeker  vier op de tien Nederlanders moeite met het overzicht over hun financiële situatie. Die mensen hebben vaker betalingsachterstanden en staan vaker rood dan mensen die hun administratie wel op orde hebben.

Volwassenen in de leeftijd van 18-35 jaar is volgens het Nibud een grote risicogroep. Deze groep heeft vooral moeite met het maken van een handig financieel systeem. Zo weten ze vaak niet wat voor abonnementen er allemaal lopen. Ook mensen die niet vaardig zijn in de digitale wereld zoals ouderen, lopen volgens het Nibud het risico om rekeningen  over het hoofd te zien vanwege online omgevingen waarin deze binnenkomen. Tegenwoordig gaat ruim 30 van de rekening digitaal. Vroeger kwamen de rekeningen daarvoor nog via de gewone post, nu gaat dat veelal via e-mail of komen de mails in een speciale abonnee-omgeving op de website van de aanbieder te staan. Daardoor worden rekeningen vaak te laat betaald.

Hoe houdt u de administratie op orde?

  1. Administratie mappen ordenen. Maak bijvoorbeeld één e-mail adres aan voor uw administratie;
  2. Controleer uw Mijn-omgevingen;
  3. Post netjes op tijd openen en kies een vast moment voor de adminstratie; 
  4. Betaal uw rekeningen/facturen op tijd;
  5. Regel hulp en bespreek uw geldzaken.

Nibud pleit voor kosteloos rekeningen op papier

Het Nibud raadt mensen aan altijd meldingen via de mail aan te zetten voor rekeningen. Verder vindt de organisatie dat bedrijven en instellingen rekeningen ook altijd kosteloos per post moeten sturen. Consumenten wordt verder aangeraden om hun belangrijke documenten op een geordende manier te bewaren en rekeningen zo snel mogelijk te verwerken.

Bron: persbericht NIBUD 16 april 2018: 40 procent worstelt met financiele administratie

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Energiebesparende maatregelen en hogere hypotheek

Energieadvies bij aankoop woning ver onder de maat

Dinsdag 20 maart 2018 10:37

Wist u dat wanneer u een woning koopt u tot 6 % meer lenen kan als u met dat geld de energieprestatie van de woning verbetert? De lagere energielasten compenseren dan de hogere hypotheeklasten. &...

Lees meer
Waterprijzen in 2018 en andere vaste lasten stijgen

Waterprijzen 2018 - verschillen in waterprijzen lopen verder op.

Vrijdag 05 januari 2018 11:56

De verschillen in waterprijzen lopen ook dit jaar verder uit een. In Nederland zijn er 7 waterbedrijven die verantwoordelijk zijn voor een bepaald leveringsgebied. Elk waterbedrijf kan zijn eigen tari...

Lees meer
Kerstuitgaven. Wat geef jij uit aan kerst?

Kerst, wat kost dat? | Wat geven we uit met kerst?

Woensdag 06 december 2017 12:13

Kerst is populair. De warmte en gezelligheid spreekt ons aan. We geven gemiddeld per huishouden tussen de € 400, - en € 500,-  uit aan het kerstfeest, maar waar geven we dit aan uit? Ve...

Lees meer
Uitgaven Sinterklaas

Wat geven we uit aan Sinterklaas?

Dinsdag 01 december 2020 10:52

Sinterklaas is weer in het land en consumenten doen aan het einde van het jaar massaal inkopen. Voor veel kinderen is de decembermaand één groot feest. Voor ouders hebben de feestdagen ook een ke...

Lees meer