Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Update 23-10: Energieflex failliet (ACM trekt vergunning Energieflex in)

Woensdag 17 oktober 2018 11:36Margot Boesveld
Energieflex verliest vergunning

Energieflex verliest vergunning

UPDATE: 23-10-2018 Energieflex failliet

Na surseance (uitstel) van betaling vorige week, heeft de rechter op 23 oktober energieleverancier Energieflex failliet verklaard. De curator gaat nu verder met het zoeken naar oplossingen. De situatie voor klanten blijft ongewijzigd. U heeft gewoon stroom en gas en dient de vensterperiode tot 31 oktober af te wachten. Vanaf donderdag 1 november 2018 kunt u alsnog overstappen naar een leverancier van uw eigen keuze. Daarvoor geldt wel een opzegtermijn van 30 dagen. U ontvangt een eindafrekening van EnergieFlex en als u overstapt ook van uw nieuwe/tijdelijke energieleverancier. Blijkt uit uw eindafrekening van EnergieFlex dat u geld tegoed hebt? Dan kunt u daarvoor een vordering indienen bij de curator. Krijgt u na deze periode een nieuwe leverancier? Ook dan is de keuze aan u. U kan blijven of overstappen. Het kan zijn dat de nieuwe leverancier uw oude contract incl. de voorwaarden overneemt of ze zullen u een nieuwe aanbieding doen.

Bericht 17 oktober 2018: 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 15 oktober de vergunning van Energieflex al ingetrokken. De rechter heeft uitstel van betaling verleend aan deze leverancier en de ACM stelt vast dat zij niet meer aan de verplichtingen uit de leveringsvergunning kan voldoen. Dit betekent niet dat je zonder stroom en gas kan komen te zitten. In zo'n situatie treedt een regeling in werking die garandeert dat de netwerkbeheerders zorgen dat alle EnergieFlex-klanten hun energie blijven ontvangen.

De ACM en de bewindvoerder zijn op dit moment een oplossing aan het zoeken voor de klanten. Dit duurt uiterlijk t/m 31 oktober 2018 (vensterperiode genoemd). EnergieFlex heeft nu uitstel van betaling gekregen. Dat betekent dat alle huidige schulden bevroren zijn en dat schuldeisers geen betaling kunnen afdwingen.De bewindvoerder kijkt de komende tijd of alle schulden (dus ook van klanten) betaald kunnen worden. Tijdens deze periode is het niet mogelijk om over te stappen. Er wordt in deze periode gekeken of er een energieleverancier is die de klanten van EnergieFlex kan overnemen. Lukt dit niet, dan worden de klanten verdeeld over verschillende energieleveranciers. Op dat moment hebben klanten de mogelijkheid om bij die nieuwe energieleverancier te blijven of over te stappen naar een andere. 

Bent u klant bij Energieflex?

Geen paniek, er wordt gewoon stroom en gas geleverd. U dient ook gewoon uw termijnbedrag voor energie te blijven betalen. Er is namelijk geen sprake van een failissement. Sterker nog, als u niet betaalt heeft u risico op een incassoprocedure. Wat u wel kan doen is het maandbedrag via uw persoonlijke pagina naar beneden bijstellen. Dit kan handig zijn als u de afgelopen maanden een (te) hoog voorschotbedrag heeft betaald. Het is bij een faillissement namelijk onzeker of klanten geld terug krijgen. Heeft u een energiecontract met een korting? Dan is het helaas nog onduidelijk wat er gaat gebeuren. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

woningwaarde stijgt met 2% door beter energielabel

Beter energielabel leidt tot 2% hogere verkoopprijs woning

Vrijdag 05 oktober 2018 11:29

Uit recent onderzoek (2e kwartaal 2018) van Calcasa blijkt dat een beter energielabel een positief effect heeft op de verkoopprijs. Vergelijkbare woningen die met een beter energielabel worden verkoch...

Lees meer
Gasloos wonen

Gemeenten ontvangen rijksbijdrage voor gasloze wijken

Donderdag 04 oktober 2018 09:49

De rijksoverheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld aan 27 gemeenten om te starten met het aardgasvrij maken van een wijk. 74 gemeenten dienden een plan in om voor de rijksbijdrage in aanmerking t...

Lees meer
Stijging energiekosten 2019 fors

Energiekosten in 2019 fors omhoog

Maandag 17 september 2018 14:28

De kosten van stroom en gas stijgen in 2019. Net als in 2018 verhoogt de overheid de belasting op energie. Daarnaast is de verwachting dat de energietarieven ook in 2019 blijven stijgen. Updat...

Lees meer
vrijstaande woning en isoleren. Hoe ga je te werk en wat kost het

Vrijstaande woning en de energietransitie

Donderdag 10 september 2020 09:45

Eigenaren van vrijstaande woningen zullen in Nederland veel gaan merken van de energietransitie. In tegenstelling tot alle andere woningtypen dient er meer geïsoleerd te worden. Door het grotere opp...

Lees meer