Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Energiekosten in 2019 fors omhoog

Maandag 17 september 2018 14:28Margot Boesveld
Stijging energiekosten 2019 fors

Stijging energiekosten 2019 fors

De kosten van stroom en gas stijgen in 2019. Net als in 2018 verhoogt de overheid de belasting op energie. Daarnaast is de verwachting dat de energietarieven ook in 2019 blijven stijgen.

Update: Uit berekeningen blijkt dat de energierekening volgend jaar 360 euro duurder uitvalt bij een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m3 gas. Ongeveer 200 euro is het gevolg van stijgende energietarieven en 160 euro door stijgende belastingen. Wie voor 1 januari 2019 actie onderneemt kan de stijgende energietarieven nog (deels) voor zijn. 

Tip! Vraag een energiecheck aan en laat u informeren over wat u op dit moment het beste kunt doen met uw energiecontract.

Stijging energiebelasting

De overheid gaat per 1 januari 2019 de belasting op energie verhogen. Dit is bekendgemaakt tijdens Prinsjesdag. De stijging kost een gemiddeld huishouden € 130,- extra t.o.v. 2018.

De Nederlandse overheid wil dat Nederlanders minder gas gaan gebruiken en verhoogt daarom de belasting op gas. Daarnaast wordt de heffing Opslag Duurzame Energie (ODE) fors verhoogd. Met de opbrengsten van de heffing probeert de overheid duurzame energie te stimuleren. De ODE wordt betaald per verbruikte kWh stroom en m3 gas.

Naast de verhogingen is er ook nog een verlaging te melden. De overheid verlaagt de belasting op stroom. Deze verlaging is nauwelijks voelbaar, zeker niet door de andere grote verhogingen.

De Vastelastenbond meldde eerder al de belastingstijging op energie, maar die is nu ook bevestigd door het kabinet.

Stijgende energietarieven

De energietarieven in Nederland stijgen al maanden. Energiespecialisten en –analisten verwachten dat de stijging de komende maanden verder doorzet en in 2019 nog wel even aanhoudt. De Vastelastenbond schreef eerder al over de oorzaken van de stijgende energieprijzen.

Nederlanders met een variabel contract zullen dit in januari duidelijk gaan merken. Net als in juli zullen zij met een forse stijging geconfronteerd worden. Wie zijn maandbedrag niet aanpast of een vast contract afsluit zal bij de jaarafrekening met een forse nabetaling geconfronteerd worden. (mits het verbruik niet gedaald is)

Ook Nederlanders die de komende maanden een nieuw contract afsluiten zullen merken dat zij meer betalen dan voorheen. Toch is het in beide gevallen onverstandig om te wachten tot 1 januari 2019. De stijgende prijzen zorgen dat wachten leidt tot een nog duurder contract.

Lees ook ons artikel over variabele energietarieven en hoe die zorgen dat u te veel betaalt.

Heeft u een specifieke vraag over uw energiecontract vraag dan een energiecheck aan. Een energiespecialist neemt met u uw energiecontract door en bekijkt wat u het beste kunt doen nu de prijzen gaan stijgen. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

F.Nijholt

Ergens klopt er iets niet.
wij hebben sinds 35 jaar stadsverwarming, we zijn dus al 35 jaar milieuvriendelijk bezig.
De stookkosten zijn aan de gasprijs gerelateerd, stijgt de gasprijs dan stijgt onze stookkosten ook. 35 jaar is er geen onderhoud geweest. ( er liggen immers alleen buizen in de grond) Nu gaat de gasprijs weer omhoog. Ondanks dat wij milieuvriendelijk stoken moet ik weer meer betalen. Volgens mij klopt er iets niet.....

Woensdag 26 juni 2019 17:40

Ton van Erp

Ik vind sommige reacties hier wel wat overtrokken. De gasprijs in Nederland voor huishoudens is bijv. lager dan in Italië, Denemarken, Zwitserland of Zweden en ca. 10% hoger dan in Frankrijk, Oostenrijk of Spanje. Met onze elektriciteitsprijs zitten wij in Europa amper iets boven het gemiddelde. Duurder is het bijv. in Denemarken, Duitsland, Spanje en België en is het vergelijkbaar met Italië en Engeland.

Wij hebben een warmtepomp, zonnecollectoren en zonnepanelen, maar geen gasaansluiting. Vorige week ontvingen wij onze jaarafrekening: we hebben in totaal aan voorschotten € 366 betaald, maar kregen € 456 terug! En niks thermostaat op 19, maar gewoon op 21. Mijn vrouw heeft het nl. altijd koud, maar wil geen trui aantrekken.

Dinsdag 14 mei 2019 13:18

piet

ik gebruik geen gas heb ook geen aansluiting meer, zonnencollectoren zorgen voor gratis warmte. pv systeem brengt 7000kWh op krijg +/- 600€ terug -:)

Woensdag 01 mei 2019 00:03

Sjonnie

Voor mij is dat geen probleem. Wij gaan gewoon kaarsen gebruiken en wij gaat niet meer koken voor onze kinderen. Als ze warm willen eten moeten zij maar voor de rode kruis staan, daar krijgen zij het gratis.

Dinsdag 02 april 2019 21:10

Heni

Er valt niet meer tegenop te bezuinigen, ik eet al vaak koud voedsel en douchen is ook al verplaatst naar de wasbak, 's avonds 1 spaarlamp aan en de cv alleen in de woonkamer aan.
Geen wasdroger en magnetron aanwezig, geen dure telefoon, geen laptop etc., toch een enorme tegenvaller qua energie.
Een extra fleecedeken gebruiken en extra warme kleding aan dan maar.
Maar dan nog...ik voel me zeer bedonderd, waarom jezelf zoveel ontzeggen als het eindresultaat een sterke verhoging van de kosten is.
Ik voel me gestraft voor m'n zuinigheid en denk dat het tijd is het er maar opaan te laten komen.
Dan maar geen woning meer, wat kan het Den Haag schelen, is er weer meer ruimte voor mensen die al tig jaren op een wachtlijst staan.
Wat een rotland.

Maandag 25 februari 2019 18:31

Richard

We hebben sinds 2017 zonnepanelen. Vorig jaar 0,- voorschot per maand en 125,- terug doordat we teveel opgewekt hebben. Top!
Nieuwe voorschot 2019 géén 0,- maar 68,- per maand???? Waaaaaatt????
Zal mij echt benieuwen.......
Maar de gewone man komt voor dit soort boevenpraktijken in de gevangenis......

Zaterdag 23 februari 2019 09:40

ferry

ik ben het met iedereen eens ik kan het ook niet meer betalen.
Maar ik ben wel benieuwd naar de rekensom van van der weijden???.
Energiebelasting 0,72 ex btw per kwh omlaag uw verbruik 1900 kwh.
Ik zal het niet geheel goed doen ok maar mijn berekening is,
0,72 gedeeld door 100 is 0,0072 x 79 is 0,5688
hier ga ik denk ik fout ik haal nog 21 procent btw af van de 0,72.
Maar de som verder 0,5688 x 1900 kwh is 1080,72 .
Dus ergens maakt u een fout of ik snap het niet haha.
Maar het blijft een feit het is echt onbetaalbaar, zit in de avond thuis niet in een geel hesje maar in een dik noors vest ja je moet iets.

Woensdag 20 februari 2019 00:23

Memo

Wij zijn toch welvarend land tegenover de wereld kloppen we op onze borst dat we best goed hebben maar ondertussen vreten we elkaar op en elders denken ze dat hier koek en ei is

Dinsdag 19 februari 2019 00:06

Marco

Ben door een ongeval werkloos geworden dus moet het met en uitkering doen. Ben in 2019 maar liefst 30 euro in de maand omhoog gegaan. En nu kondigen ze aan dat de helft van je energierekening aan belastingen is, vraag me af hoelang ik dit zo nog volhouden kan. Het aanvullen van het staatskistje loop zo hard op mensen zoals mijn kunnen dit gewoon niet meer aan, ze halen je letterlijk iedere dag twee sneetjes brood uit je mond. Ja wat is dan de oplossing, stoute schoenen aandoen en dan maar gaan stelen bij de grote bedrijven? Waar gaat dit toch heen?

Zaterdag 16 februari 2019 11:31

Korevaar

Geïnfesteerd in zonnepanelen en de woning geïsoleerd. Energie kosten terug gebracht naar 135,00 per maand. Nu mag ik 195,00 gaan betalen. Dank voor jullie inzet Den Haag. heb besloten om nog minder uit te geven. Komt jullie economie stil te staan, da's balen voor jullie. Met de banken crisis werkte het ook goed. Kunnen jullie ook eens zweten. Wij niet, want onze verwarming staat op 19,0.

Woensdag 13 februari 2019 07:35

anton

gele hesjes aantrekken.

Woensdag 06 februari 2019 20:03

Ilona

Vandaag sloeg de schrik om mijn hart. Mijn termijnbedrag is van 350 naar 482 gegaan. Dit terwijl het in 2018 al 50 euro hoger was. Het wordt onbetaalbaar. Ik vraag me af of ik niet moet gaan verhuizen. Echt bezopen dit, een verhoging van 40%. Hoe durven ze? Ik hoop dat iedereen hiertegen in verzet komt.

Zaterdag 02 februari 2019 17:49

a,willems

dank voor de mooie belofte kabinet de volgende resessie komt eraan.

Dinsdag 29 januari 2019 09:53

Daantje

Dat krijg je ervan als mensen allemaal massaal op Jesse klaver van groenlinks stemmen.
Die eco terroristen maken de economie kapot!

Maandag 28 januari 2019 04:15

Tijs

Beste Nederlanders, het wordt echt tijd dat wij Nederlanders iets gaan doen aan het criminele beleid van onze regering. Wat mijn verbaasd is dat na elke verkiezing de VVD weer een hele dikke vinger in de pap heeft en dat komt grotendeels omdat wij Nederlanders deze mensen een kans geven om te regeren over ons land en zo dus te beslissen over onze portemonnee. Dat de rijker rijker worden en de minder bedeelden armer worden is hier het gevolg van. Stem dus verstandig!!! Zorg dat de VVD geen dikke vinger meer in onze pap heeft!!

Vrijdag 25 januari 2019 00:43

Wim

De enige oplossing om van de energie idioterie af te komen,
ga stemmen gooi het zooitje eruit dat is de enige oplossing om van de grote leugenaars af te komen
Advies probeer deze keer forum van democratie.

Donderdag 24 januari 2019 17:18

a.kortekaas

we raken allemaal naar de bijstand op deze manier /veel oudere mensen worden opgezadeld met deze energiebelasting en dan nog het sprookjes verhaal over die warmtepomp niemand trapt daar in al zou je dat kunnen opbrengen hij valt in het niet vergeleken met capiciteit van een cv ketel/advies van topmensen ga over op een andere bron of hou het aardgas.

Woensdag 23 januari 2019 10:45

Jacques

Ach er is toch niet zoveel veranderd sinds de tijd van de Romeinen, als je toen al niet kon betalen of je was er niet mee eens werd je voor de leeuwen gegooid. tegenwoordig word je of op straat gegooid of je leeft [ ook al als werkende ] in armoe.
Kan Nederland niet verkocht worden?, waar we toch al mee bezig zijn en niet aan de Nederlanders zelf. kunnen we misschien nog wat terug krijgen wat we in decennia`s met bloed zweet en tranen hebben opgebouwd. tijd om te emigreren ben echt niet meer trots op Nederland. bedankt den Haag hoe was het ook al weer" Verdeel en heers" toch. voor de gewone man/vrouw hard werkenden is het over hiero. de kerk om ons dom te houden en de politiek ons arm. lukt ze goed, jullie zullen wel trots op jezelf zijn.

Dinsdag 22 januari 2019 13:41

Sip

Een rare gedachte van de overheid; maak iets duurder dan gaan de mensen wel over op duurzame energie. Maar kan de gewone man dit ook betalen. Ik denk dat er nog een mooie discussie komt in de kamer over het klimaatakkoord. Teveel windenergie kan gewoon niet; kijk maar naar Duitsland en Denemarken.

Maandag 21 januari 2019 15:47

Johanna

Beste mensen,
Indien we niet de straat op willen/kunnen, kunnen we ook petities ondertekenen op www.petities.nl
Alle beetjes helpen om een beter Nederland te krijgen!

Woensdag 16 januari 2019 13:03

Johanna

Weg met deze rechtse regering, alles wordt abnormaal duur. Ik werk fulltime met n goede baan maar ook ik kan al die stijgende vaste lasten niet meer opbrengen. Nuon heeft termijn met 50,- per maand verhoogd voor een nieuwbouwhuis A+ zonder gas met zonnepanelen en stadsverwarming van bedrijven. Ik heb de warmtepomp uitgezet en zit nu vaak in de kou. Heb discussie met Nuon gehad over termijnverhoging, die je niet meer zelf kunt aanpassen. Nee ik ga denk ik verhuizen naar Duitsland. Zak in de nederlandse strond Rutte!

Dinsdag 15 januari 2019 23:16

Frank

Alsof mensen in de kou gaan zitten als de belasting omhoog gaat. Het is gewoon een gemene manier van belasting heffen. Mensen belasten voor zaken waar ze niet buiten kunnen. Mensen zullen niet minder gaan verbuiken maar in financiele problemen komen. Een nieuwe economische crisis als gevolg. Stem verstandig in April!

Maandag 14 januari 2019 15:49

j korbee

Er wordt veel geroepen om er wat aan te doen, maar een geel hesje aantrekken en barricades opwerpen is niet de beste manier om het doel te bereiken.
Een keer in de paar jaar een stem ergens op uitbrengen blijkbaar ook niet.
Weet iemand een manier om op een serieuze eerlijke wijze ons doel te bereiken? of wachten we gewoon tot we "mogen " stemmen?, waarna er weer niets verandert .

Zaterdag 12 januari 2019 23:06

JS

Vandaag geconfronteerd met een prijsstijging van 65 EUR per maand. Van 135 naar 200 EUR. Ik had toch een contract voor 3 jaar??
Gelukkig heb ik mijn hout kachel nog.

Dinsdag 08 januari 2019 14:18

martin

Tja die 10 miljard euro die we elk jaar uit de grond pompen en straks niet meer zullen op een of andere manier moeten worden opgebracht.

Donderdag 03 januari 2019 19:35

Bettine

Langzamerhand begin ik te geloven dat het nodig is er samen iets aan te gaan doen, het gaat echt te ver. Gas, elektriciteit; huizen die gebouwd zijn in het verleden kunnen er toch niets aan doen dat ze lopen op gas? Moeten wij daar dan voor boeten? En Ow ja, de kosten op boodschappen, trein, kinderopvang, hypotheek, water, niet te vergeten minder zorg voor meer geld, ga zo maar door. Later studerende kinderen, pensioengat van 16 jaar, euhh....ben ik go iets vergeten? Hoe lang kan Jan modaal dit nog trekken? Zonet Steenrijk Straatarm gelezen maar ik denk dat sit voor steeds meer mensen werkelijkheid begint te worden... Nooit gedacht dat ik daar nog ooit aan zou denken, als eeuwige optimist “ alles komt goed “ begin ik voortaan te twijfelen of dit nog wel ooit zo goed gaat komen.

Woensdag 02 januari 2019 23:53

o voorthuijsen

Wie veel stookt betaald meer en wie minder stookt betaald ook minder. Isolatie aan de woning door de verhuurder scheelt zeker. Dring erop aan massal bij de verhuurder wellicht gaat het dan sneller. Gas en licht zie net als water als eerste levensbehoefte naast voedsel dan. We staan niet op de landkaart maar Den Haag zal het braafste jongetje van de klas willen blijven dus daar moet het volk voor bloeden. Waar blijft onze duurste uitkeringstrekker W.A met een protest? Tuurlijk die jongen mag niks zeggen maar lacht en zit er het warmst bij deze winter.....

Woensdag 02 januari 2019 15:01

Gerhard

Dit is voor mij de verplichte overstap naar de voedselbank. Maar ja de enorme uitgaven aan mill vliegtuigen bommen en granaten die overal ter wereld worden ingezet en naar toe gestuurd is veel belangrijker dan te zorgen voor onze eigen ouderen gehandicapten ziekenhuizen en kinderen.

Maandag 31 december 2018 19:39

Ed

Twee jaar geleden een hybride warmtepomp aangeschaft, dus icm gas. Alles top geïsoleerd. En wat nu, gas eruit? Ketel eruit? Alleen electra...tuurlijk en dan straks de prijzen van electra verhogen. Wat een onbetrouwbare overheid hebben wij toch, wat een smeerlappen!

Zaterdag 29 december 2018 10:11

Anoniem

Bespottelijk we zullen het zien.burgers het vel over de oren trekken.is dit.wat een kansloos idee.dit slaat werkelijk alles.zelfs 1ste levensbehoefte wordt duurder namelijk:water.!!!!.k..
Kabinet huichelaars van de 1ste orde.

Zaterdag 29 december 2018 08:58

Piet Deele.

Lieve Nederlanders let op uw zaak.Het klimaat gaat echt veranderen. Wij Jannen met petten gaan betalen voor het vergiftigen van onze planeet door de graaiers van de vervuilende industrie. Die jaren kosteloos lucht land en zee konden verpesten. Verder mogen we ook niet weten waar onze centjes blijven .Een hoop kosten worden verzwegen zo ook wat het kost om gelukzoekers te ondernhouden en van uitkeringen te voorzien.De AOW ers die de ziektekosten verzekering al niet meer kunnen betalen worden ook uitgelachen. De ondergang van dit eens zo rijke landje is al jaren aan de gang. Nu gaat het weer wat sneller .Veel dank aan onze struikrovers in maatpakken.

Woensdag 26 december 2018 14:35

Petra

Vorige week bericht gehad vd NUON, wij gaan komend jaar ipv 150 euro per maand 220 euro betalen!!!! Komt neer op 840 per jaar!
Echt te belachelijk voor woorden,geen idee waarvan we het moeten doen maar daar houden ze geen rekening mee daar in Den Haag!

Vrijdag 21 december 2018 13:02

T.van Groesen

De salderingsregeling wordt ook versobert, Den Haag wil dat Nederland groener wordt over rug van ons. Ik heb een instalatie van1400 wp waarvan ongeveer de helft het net ingaat, dus alleen voordeel voor DE LEVERANCIERS EN DEN HAAG. maar ja ook die bijten elkaar niet.

Dinsdag 18 december 2018 11:33

Patrick

Ik ben benieuwd naar de tarieven voor de levering van warmte. Tja deze zijn gekoppeld aan de gasprijs. Heel NL van het gas af.

Dinsdag 18 december 2018 08:37

H. de Leeuw

Als wij net zoals In Frankrijk eensgezindheid tonen en optreden met flinke stakingen dan bereiken we wat, maar in Nederland zijn we van die slappe sukkels en accepteren we alles wat de regering doet zonder dat wij als Nederlanders een tegen geluid durven te geven. Achja, het staken en opkomen voor ons allen zit helaas niet in de genen van de Nederlanders.

Maandag 17 december 2018 12:11

An

Graag industrie meer laten betalen voor energie. Kan onze rekening omlaag i.p.v. omhoog.
Wij zijn kleingebruikers en betalen mega. Zij hoeven ook geen subsidie, ze verdienen genoeg. Geef de gewone Gebruiker subsidie, kunnen we ook investeren in duurzame energie, onttegelen van onze tuinen.

Zondag 16 december 2018 15:25

J de Werk

130,-- een gemiddeld gezin per jaar ????
Nuon berekend mij 70 ,-- meer per maand !!!! Van 225,-- naar 295,-- ??? Kabinet Rutte weer heel erg bedankt joh..... wat een ongelooflijk kloteland is dit toch geworden.

Zondag 16 december 2018 14:54

Ineke

Hoe wij belazerd worden.
Onze energie leverancier, NUON, maakt het wel heel erg bont. In oktober onze jaarafrekening ontvangen. We kregen geld terug. Maar onze maandelijkse lasten gingen wel 32 Euro omhoog. Nu een brief ontvangen, dat per 1 februari de maandelijkse bijdrage nogmaals met 33 Euro omhoog gaat. Dus totaal 65 euro per maand omhoog. 12 x 65 =780 euro per jaar. En in de media maar verkondigen, dat het maar om 1 of 2 tientjes per maand zal gaan. Verder in de brief een melding, dat je je maandbedrag zelf kunt veranderen. Inloggen op mijn NUON, komt er te staan: U kunt uw maandbedrag niet veranderen. Zijn dit dan dieven !,,,,

Zaterdag 15 december 2018 12:32

orville

Ik heb een vast tarief voor 3 jaar ,kreeg de nieuwe tarieven van de nuon ,ga van €170,00 per maand naar €297,00 p.m,ra ra hoe kan dat.Kreeg van hun een verklaring om eind van het jaar niet voor verassingen te staan.Is de nuon wel betrouwbaar met hun contracten?Heeft een vast tarief nog wel zin?

Zaterdag 15 december 2018 11:27

M.Versteeg

Het is belachelijk voor woorden, net bericht van Nuon gehad dat ik vanaf januari 2019 41 euro per maand meer ga betalen en dat x 12 = 492 euro per jaar, de zorgkosten zijn haast niet meer te betalen, BTW van 6% naar 9% TOP hoor onze regering ze kleden iedereen uit, het is niet meer te betalen,
om in Nederland te blijven wonen, en dan vinden ze het raar dat de mensen de rekeningen niet kan betalen, de grootse Criminele organisatie zitten in DEN HAAG

Zaterdag 15 december 2018 11:13

Jeroen

Het valt mij op dat de energiebedrijven wel erg sterke verhogingen doorvoeren als reactie op het overheidsbeleid onder het mom voorkomen dat u moet bijbetalen. Lijkt mij eerder dat ze een manier hebben gevonden om renteloos een manier om te financieren hebben gevonden over de rug van hun klanten.

Donderdag 13 december 2018 21:57

ineke jonas

De overheid zorgt slecht voor zijn volk.
mensen aan de onderkant van deze samenleving zijn de klos . Mijn advies, stem niet meer op de regeringspartijen, die kleden alleen maar het volk uit. Door slecht beleid en geen kwaliteit van bestuur is de beer los en volgen nog meer verhogingen tot het volk in opstand komt (zie Frankrijk).

Donderdag 13 december 2018 19:31

JJB

Mijn verbruik gaat van 79,00 naar 168,00 per maand. hoezo? valt wel mee. Dat is op jaar basis 1.068,00 dat is veel geld voor een alleenstaande met een modaal inkomen. Hoe moet de gemiddelde Nederlander dit gaan betalen? Wellicht energietoeslag? net als zorg en huurtoeslag? waar moet dit heen?

Donderdag 13 december 2018 14:12

Johan

Steeds vaker komt bij mij de gedachte bovendrijven dat ik ook maar eens een geel hesje aan moet gaan trekken. Nederland staat bekend met de slogan "Kijken, kijken en niet kopen". Deze is inmiddels afgezaagd en kan nu wel vervangen worden door "Halen, halen en nog eens halen".

Donderdag 13 december 2018 13:50

F M Noothout

Iedereen gaat er op vooruit zegt het Haagse pluche met als Rutte als boegbeeld (lees liegebeest). Niet dus. Forse stijging van de energierekening, geen pensioenakkoord, ouderen al jaren op de nullijn, verhoging BTW op eerste levensbehoeften en ga zo maar door. Ziet u het "positieve" sommetje nog???

Woensdag 12 december 2018 17:21

H Spijker

Dat de staat het extra geld wil gebruiken voor duurzame energie klopt niet. Naast het door de consument gefinancierde windmolenpark, blijft de fossiele opwekking in vol ornaat opgetuigd en standby voor de windstille momenten. De forse subsidies voor de windmolen producenten worden louter door de consument betaald. Niet door de (rijke) grootverbruiker, zoals het gehele belastingstelsel in elkaar steekt. De grootgebruiker betaald hier niet aan mee. Duurzame energie is nooit een besparing geweest(ontdanks het sterk uitdijende windmolenpark, zijn de energieprijzen voor de consument nooit een cent afgenomen). En zullen ook nooit een besparing gaan worden maar slechts een van de vele methoden om het geld van de netto betalende consument, via subsidiestromen over te hevelen naar de rijke producent. Duurzame energie is niets anders dan fuck the poor!

Woensdag 12 december 2018 07:41

Brouwer

Gister ook de mail van Nuon gehad van 268 naar 498 EUR per maand dat is bijna 100 procent meer .
Vandaag maar even bellen .we worden hier gewoon beroofd van ons zwaar verdiend geld

Woensdag 12 december 2018 07:10

Anita

En iedereen gaat erop vooruit volgend jaar.
Het sprookje duurt maar voort en de neus wordt alsmaar langer.
Het liefst zou ik emigreren, maar daar komt ook nog wel wat bij kijken, kan ook niet zo maar.

Dinsdag 11 december 2018 18:21

Jan

Hallo meneer Rutte,

Wanneer kan ik langs komen om u te zoenen?
Want als ik genaaid wordt, wil ik ook zoenen.

Maandag 10 december 2018 13:59

Beckert

Van de Nuon even een mailtje ontvangen dat mijn termijnbedrag met 20% omhoog gaat.
Van € 174,- naar € 211,-
Dit kost mij extra op jaarbasis € 444,- !!!!!

Dus gemiddeld € 130,- op jaarbasis extra wat hier wordt aangegeven is niet correct.

Waar is mijn gele hesje ??

Maandag 10 december 2018 09:11

Van der Laan

Tja... dit was te verwachten: Jarenlang schuift de politiek de klimaatproblemen en de uitputting van de fossiele brandstoffen op de lange baan, waarom? Tja waarom moeilijk doen, terwijl makkelijk geld is te verdienen met gas en olie uit de grond, Dat Noord Nederland in elkaar zakt...
Dat mensen hun, met dure door banken aangesmeerde woeker-hypotheek betaalde, huizen geen drol meer waard zijn.... ach, hadden ze daar maar niet geboren moeten worden.

Als Nederland dan "gezegend" is met rechts beleid en er kan niet meer op de lange baan geschoven worden.. tja dan blijft alleen nog maar de makkelijke weg over: Belasting verhogen. Want waarom moeilijk doen...

Feitelijk heeft Nederland dit aan zichzelf te danken: Omdat de bevolking niet meer de handen ineen slaat, zoals in bijv. Frankrijk,en alleen maar bezig is met zichzelf, zitten we vast in dit verdeelde politieke landschap en krijgen de witte boorden graaiers alle vrijheid. Stop dus met zanikken en zeiken over zwarte piet, wel of niet burka's en andere tradities, maar laat de bevolking gewoon eens een vuist maken tegen het politieke macht misbruik in Den Haag!

Donderdag 06 december 2018 20:47

Pepe

Nuon verhoogt zijn prijzen niet op 1 januari 2019 maar op 1 December 2018, Dit door dat ik heb gebeld met een medewerkster van Nuon die mededeelde dat de verhoging per direct is ingegaan.
Ook de verhoging die ik heb gekregen klopte niet van 119 naar 183 euro dat is 62 euro meer per maand. In het artikel praat men over 130 euro per jaar (gemiddeld gezin) van 2018/2019 ra ra ra.

Donderdag 06 december 2018 12:20

w

Zonnen panelen ? Als de Strom prijs verlaagt woerd, is de terug levering van zonen energie in kw automatisch minder. Is de investering van zonnepanelen überhaupt nog rentabel. Goed bezig ? 1+1 was 2 tegenwoordig 1+1 is 3,2 klopt dat allemaal nog.

Donderdag 06 december 2018 03:03

HA Tieleman

Schandalig, plukken maar hoor kWiebus!

Woensdag 05 december 2018 16:41

Eefje

In Amerika maken ze zich totaal niet druk om het gas maar in verNederland moet alles flink geld kosten en steeds alles veranderen!

Woensdag 05 december 2018 10:58

JBW

Ook al weer duurder. Hier in Nederland verzuipt iedereen onder de last van allerlei stijgende heffingen. Vaak verklaard door de meest onnozele verklaringen. Het wordt gewoon onleefbaar op deze manier. Niet alle problemen los je op met geld. En op een gegeven moment is de rek er gewoon uit. Maar zo lang we voor kabinet MR blijven kiezen zal het alleen maar erger worden. De berg die nu steeds maar weer vooruit geschoven wordt, door kabinet MR, valt vanzelf een keer om. En dan? Ben blij niet in de schoenen te staan van de mensen die de zooi, gecreëerd door MR, op moeten ruimen. En zeg nu niet, doe er dan wat aan. Als mindervalide besta je al niet meer in Nederland! Dat voel en merk je aan alles.

Woensdag 05 december 2018 09:58

siggery

Alles in dit land begint bijna onbetaalbaar te worden.
Het loopt echt de spuigaten uit en de armoede onder de Nederlanders neemt ieder jaar toe.
Maar alles voor het milieu en natuurlijk voor de maffia in den Haag en Brussel .

Dinsdag 04 december 2018 15:15

A.Jordaan

Het zou goed zijn als Wiebens eens zou momen met een meerjarenplan voor energie. Denk dan vooral aan waterstof, aardwarmte, biogas en warmte pomp.

Donderdag 08 november 2018 14:28

R.F von Bannisseht

Wij moeten bloeden voor de leugens van het kabinet waarom stemmen we nog !

Donderdag 08 november 2018 07:56

Saskia

Als ze oprecht het gasverbruik willen terugdringen (i.p.v. de rijken rijker maken en de armen armer), dan zouden ze er voor moeten zorgen dat het aanschaffen van een gasloze CV ketel veel aantrekkelijker is dan dat het nu is, wat betreft subsidie/prijzen en uiteindelijk verschil in energierekening. Zelfde geld voor zonnepanelen, en daarbij ook rekening houdend met jaarlijkse schoonmaakkosten.

Zaterdag 27 oktober 2018 16:37

hans hoogeveen

stelen is een vak apart. de grootste dieven komen uit den haag.

Maandag 08 oktober 2018 10:28

H. van der Weijden

"Het kabinet wil een verschuiving in de energiebelasting. Dit betekent dat de energiebelasting voor aardgas hoger wordt en de energiebelasting voor elektriciteit lager."

Ammehoela! Even een rekensommetje:
De energiebelasting op elektriciteit gaat met maar liefst 0,72 cent (!!!) ex. BTW per kWh omlaag. Bij mijn jaarverbruik van ongeveer 1900 kWh dus een besparing van ongeveer € 16,50 (incl. BTW) per jaar. Zou je denken...
Maar de teruggaaf energiebelasting, die dit jaar nog € 373 (incl. BTW) bedraagt, gaat omlaag naar € 311 (incl. BTW). Ik krijg dus over 2019 een vast bedrag van € 62 MINDER terug dan dit jaar. Onder de streep ga ik dus alleen over mijn elektriciteitsgebruik al € 62 -/- € 16,50 = € 45,50 per jaar MEER betalen!
En daar komt de extra energiebelasting van € 0,03 per m3 gas nog bij...

Donderdag 20 september 2018 10:43

Marie-Astrid Vermaas

Ben ik even blij dat ik binnenkort verhuis naar een energieneutrale of nul-op-de-meter woning! En ook nog met coaching vanuit de woningbouwvereniging om ook echt NIETS te hoeven betalen aan de energiebedrijven! Tel uit je winst... ;)

Woensdag 19 september 2018 22:52

Theresia van de Sanden Huijbregts

Nederlander wordt gediscrimineerd in Nederland.Als de mensen met een bedrag van €100.000 en daar boven , per maand een bedrag van €250 af willen staan aan de mensen met een kleine beurs word het geld beter verdeeld in de wereld .
Want met het kabinet Rutte word de rijke steeds rijker en de armen steeds armer.
Wij hebben in deze wereld allemaal recht op een beter bestaan.

Woensdag 19 september 2018 15:14

van es

wat is er voor ons de aow mensen ook nog de eigen bij dragen betalen als dat zo is vint ik schofterug wiegaat er voor uit ik niet. laten dat goud eens uit geven staat nog steets in de kluizen er is geen armoe in nederland

Dinsdag 18 september 2018 23:48

mattheu schroen

De burger wordt weer uitgemolken, is niet terecht.

Dinsdag 18 september 2018 21:08

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

vrijstaande woning en isoleren. Hoe ga je te werk en wat kost het

Vrijstaande woning en de energietransitie

Donderdag 10 september 2020 09:45

Eigenaren van vrijstaande woningen zullen in Nederland veel gaan merken van de energietransitie. In tegenstelling tot alle andere woningtypen dient er meer geïsoleerd te worden. Door het grotere opp...

Lees meer
twee-onder-een-kapwoning isoleren kost tussen 5.000 en 16.000 euro

Energietransitie en twee-onder-een-kapwoning

Donderdag 15 oktober 2020 09:43

Nederlandse twee-onder-een-kapwoningen zullen de komende jaren steeds vaker aardgasvrij gemaakt of opgeleverd worden. In 2050 moeten alle duizenden twee-onder-een-kapwoningen in Nederland dan ook ech...

Lees meer
hoekwoning energietransitie

Energietransitie en de hoekwoning

Maandag 21 september 2020 09:42

Hoekwoningen in Nederland gaan net als alle andere woningen uiterlijk in 2050 van het gas af. Dit betekent dat een hoekwoning anders verwarmd moet worden. De komende jaren wordt er steeds meer bekend...

Lees meer
Tussenwoning

Tussenwoning en de energientransitie

Donderdag 01 oktober 2020 07:40

Het aardgasvrij maken van alle woningen heeft invloed op hoe Nederlanders het huis en het water verwarmen. Deze energietranstie zal ook plaatsvinden bij alle tussenwoningen in Nederland. De komende t...

Lees meer