“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Jouw vaste lasten onder één dak geregeld.

Eén aanspreekpunt voor je vaste lasten. Regel je energie, verzekeringen en meer via ons.

€119,- p.j

Meer informatie

Benzineprijs op hoogste niveau 2019

Woensdag 10 april 2019 14:11Margot Boesveld
Stijging benzine april 2019

Stijging benzine april 2019

De stijgende olieprijzen werken door op de prijzen aan de pomp voor benzine, LPG en diesel. De adviesprijs voor een liter Euro95 ligt nu op 1,794 euro. Dit is nog maar een dubbeltje onder de hoogste prijs voor een liter benzine ooit.

Hoge olieprijzen

Deze week stegen de olieprijzen verder en naar het hoogste punt in 2019. Het toenemende geweld in Libië en de productiebeperkende afspraken van de OPEC landen zijn hier de oorzaak van.

Verdere stijging?

De vraag is nu of de stijging nog verder doorzet of dat de prijs weer gaat dalen. Gezien de ontwikkelingen is een verder stijging niet uit te sluiten. Toch is het voorspellen van de oliemarkt heel moeilijk.

Nederland in de top 5

De benzine is in 4 andere landen nog duurder dan in Nederland. In Noorwegen, Monaco, Hong Kong en Zimbabwe wordt nog meer betaald voor een liter benzine.

In Nederland is een groot deel van de prijs gebaseerd op belastingen en accijnzen. Hierdoor is de stijging of daling van de benzineprijs niet gelijk aan die van ruwe olie. De laatste stijgt of daalt dus explosiever. 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

We houden steeds minder over voor in de spaarpot

Consumentenprijzen stijgen harder dan lonen

Maandag 08 april 2019 15:30

De consumentenprijzen zijn in het eerste kwartaal van 2019 harder gestegen dan de CAO-lonen. De CAO-lonen stegen met 2,2 procent terwijl de consumentenprijzen stegen met 2,5 procent. Koopkracht ...

Lees meer
Vastelastenbond ondersteunt Vaste Lasten Pakket

Vastelastenbond ondersteunt Vaste Lasten Pakket

Maandag 25 maart 2019 15:12

Vereniging de Vastelastenbond stelt samen met Budlr haar technologie en kennis ter beschikking aan het Vaste Lasten Pakket. Het Vaste Lasten Pakket is een initiatief van Purpose en Solar Berk om ...

Lees meer
Vaste lasten slokken 50% van inkomen op.

55 procent van inkomen naar vaste lasten

Maandag 16 september 2019 12:02

De afgelopen tien jaar zijn de energie-, elektriciteits- en gaskosten flink gestegen en dat betekent dat ruim de helft van je inkomen opgaat aan vaste lasten. Dat vinden wij een zorgwekkende ontwikkel...

Lees meer
Consumentenprijzen op ongekende hoogte

Grootste stijging consumentenprijzen sinds 2013

Donderdag 21 februari 2019 13:01

De consumentenprijzen zijn in januari 2019 met 2,2 % gestegen. Dat is de hoogste stijging in de afgelopen 6 jaar. Vooral de belastingmaatregelen hadden een opwaartse druk op de prijzen. Hierbij spelen...

Lees meer