Compensatie Ennatuurlijk stadsverwarming klanten

Publicatie datum: Dinsdag 27 november 2018 14:16:16

Stadsverwarming uitspraak rechter Spannende tijden voor bewoners met Stadverwarming in Eindhoven Meerhoven en Strijp-S. Warmteleverancier Ennatuurlijk heeft onterecht jaarlijkse aansluitkosten in rekening gebracht. Dat was de uitspraak van de rechter vorige week tijdens het hoger beroep bij de gerechtshof in Den Bosch.

Drie klanten uit Meerhoven, een woonwijk in Eindhoven, zijn een rechtzaak begonnen, omdat de energieleverancier hen niet goed heeft geïnformeerd over de aansluitkosten. Ze betaalden in het verleden eenmalige kosten van ca. €3500, - euro op offerte. Echter werdt er in de offerte niets vermeld over jaarlijks terugkerende bedragen. In 2011 bleek dat ze via het maandelijkse vastrecht nog eens 144 euro per jaar aan aansluitkosten betaalden. Daarop stapten de drie naar de rechter voor een voorbeeldzaak. 

Andere bewoners

De grote vraag die nu rest is of alle bewoners van Meerhoven en Eindhoven die een soortgelijke aansluiting hebben gehad, ook hun geld gaan terug krijgen. Ook in Helmond, Tilburg en Breda volgt men met gespannen gezichten de zaak op de voet. Ook in deze wijken heeft Ennatuurlijk de stadsverwarming verzorgd.  Om van dubbele aansluitkosten af te komen en het te veel betaalde terug te krijgen, zal Ennatuurlijk binnenkort op de website bekend maken welke actie klanten moeten ondernemen om in aanmerking te komen voor compensatie . Het kan betekenen dat 2400 andere klanten van Ennatuurlijk hun geld terug zouden kunnen krijgen. Het gaat om bedragen die uiteenlopen van enkele honderden euro's tot een paar duizend, afhankelijk van het aantal jaren dat ze er wonen. Volgens advocaat Ruben Trieling- die de zaak van de 3 bewoners van meerhoven onder zijn hoede nam-  gaat dat de energieleverancier miljoenen kosten. 

Gedupeerden kunnen zich melden

Volgens de energieleveranciers geldt dit alleen voor eigenaren die zelf een woning hebben gebouwd en niet voor 'het overgrote deel’ van deklanten. De situatie is dermate complex, dat Ennatuurlijk niet zelf kan uitzoeken wie gedupeerd is. "Op de site komt een helder schema om te kijken of iemand in aanmerking komt. Alle claims zullen we zorgvuldig bekijken", aldus een woordvoerder van Ennatuurlijk. De stichting Stadsverwarming Eindhoven wil echter dat alle klanten gecompenseerd worden. De positieve uitspraak van het gerechtshof en de Hoge Raad voor deze drie meerhovenaren is reden voor de Stichting stadsverwarming Eindhoven om een collectieve rechtzaak te starten. 

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
X