Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Compensatie Ennatuurlijk stadsverwarming klanten

Dinsdag 27 november 2018 14:16Margot Boesveld
Stadsverwarming Meerhoven Eindhoven

Stadsverwarming Meerhoven Eindhoven

Spannende tijden voor bewoners met Stadverwarming in Eindhoven Meerhoven en Strijp-S. Warmteleverancier Ennatuurlijk heeft onterecht jaarlijkse aansluitkosten in rekening gebracht. Dat was de uitspraak van de rechter vorige week tijdens het hoger beroep bij de gerechtshof in Den Bosch.

Drie klanten uit Meerhoven, een woonwijk in Eindhoven, zijn een rechtzaak begonnen, omdat de energieleverancier hen niet goed heeft geïnformeerd over de aansluitkosten. Ze betaalden in het verleden eenmalige kosten van ca. €3500, - euro op offerte. Echter werdt er in de offerte niets vermeld over jaarlijks terugkerende bedragen. In 2011 bleek dat ze via het maandelijkse vastrecht nog eens 144 euro per jaar aan aansluitkosten betaalden. Daarop stapten de drie naar de rechter voor een voorbeeldzaak. 

Andere bewoners

De grote vraag die nu rest is of alle bewoners van Meerhoven en Eindhoven die een soortgelijke aansluiting hebben gehad, ook hun geld gaan terug krijgen. Ook in Helmond, Tilburg en Breda volgt men met gespannen gezichten de zaak op de voet. Ook in deze wijken heeft Ennatuurlijk de stadsverwarming verzorgd.  Om van dubbele aansluitkosten af te komen en het te veel betaalde terug te krijgen, zal Ennatuurlijk binnenkort op de website bekend maken welke actie klanten moeten ondernemen om in aanmerking te komen voor compensatie . Het kan betekenen dat 2400 andere klanten van Ennatuurlijk hun geld terug zouden kunnen krijgen. Het gaat om bedragen die uiteenlopen van enkele honderden euro's tot een paar duizend, afhankelijk van het aantal jaren dat ze er wonen. Volgens advocaat Ruben Trieling- die de zaak van de 3 bewoners van meerhoven onder zijn hoede nam-  gaat dat de energieleverancier miljoenen kosten. 

Gedupeerden kunnen zich melden

Volgens de energieleveranciers geldt dit alleen voor eigenaren die zelf een woning hebben gebouwd en niet voor 'het overgrote deel’ van deklanten. De situatie is dermate complex, dat Ennatuurlijk niet zelf kan uitzoeken wie gedupeerd is. "Op de site komt een helder schema om te kijken of iemand in aanmerking komt. Alle claims zullen we zorgvuldig bekijken", aldus een woordvoerder van Ennatuurlijk. De stichting Stadsverwarming Eindhoven wil echter dat alle klanten gecompenseerd worden. De positieve uitspraak van het gerechtshof en de Hoge Raad voor deze drie meerhovenaren is reden voor de Stichting stadsverwarming Eindhoven om een collectieve rechtzaak te starten. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

zakelijke energiecontracten KWK stopt met doorverkoop gegevens

Zakelijk energiecontract | KVK stopt met doorverkopen telefoonnummers

Donderdag 15 november 2018 11:09

Vereniging de Vastelastenbond is blij! De Kamer van Koophandel stopt namelijk met het massaal doorverkopen van telefoonnummers van zelfstandig ondernemers via het online adressenbestand. Ieder bedrijf...

Lees meer

Plannen om extra energiebelasting terug te draaien

Woensdag 14 november 2018 09:30

Het kabinet heeft besloten om de extra energiebelasting voor consumenten toch door te voeren. Dinsdag werden deze plannen besproken in de 2e kamer. Milieupartij GroenLinks kwam dinsdag met...

Lees meer
Bespaar 391 euro op energie

Helft Nederlandse huishoudens heeft te hoge energierekening

Maandag 12 november 2018 12:00

Huishoudens betalen 391 EURO teveel aan energie  Gemiddeld betalen huishoudens tussen de € 1.500 en €2.000,- per jaar aan stroom en gas.  Volgens de berekeningen van de ACM kan ...

Lees meer
Besluit ACM bevordert Europese Elektriciteitsmarkt

Werken naar Europese elektriciteitsmarkt voor leveringszekerheid en lagere prijzen

Donderdag 08 november 2018 10:29

De energiemarkt tot Europees niveau tillen, zodat er uniforme Europese regels voor de gehele elektriciteitsmarkt zijn. Dat is wat de ACM voor ogen heeft. In het ontwerpbesluit dat de Autori...

Lees meer