Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Zakelijk energiecontract | KVK stopt met doorverkopen telefoonnummers

Donderdag 15 november 2018 11:09Margot Boesveld
zakelijke energiecontracten KWK stopt met doorverkoop gegevens

zakelijke energiecontracten KWK stopt met doorverkoop gegevens

Vereniging de Vastelastenbond is blij! De Kamer van Koophandel stopt namelijk met het massaal doorverkopen van telefoonnummers van zelfstandig ondernemers via het online adressenbestand. Ieder bedrijf dat zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel moet daarbij verplicht een aantal gegevens achterlaten, zoals een telefoonnummer en adresgegevens. Voor gewone bedrijven is dat geen punt, omdat er geen persoonlijke gegevens in de database terechtkomen, maar bedrijfsgegevens.Voor zzp'ers is dat heel anders. Zij hebben doorgaans geen bedrijfspand en geen telefoon van de zaak. Dus geven zij hun eigen gegevens door. Maar die gegevens werden tot voor kort door de KvK via het online adressenbestand in bulk doorverkocht aan (commerciële) bedrijven. Jarenlang is deze informatie misbruikt en kregen starters hinderlijke telefoontjes met (misleidende) aanbiedingen van MKB collectief, Total Energy en andere initiatieven.

Zakelijke diensten zoals telefonie, internet en energiecontracten

Al jaren ondervinden Zzp'ers grote last en problemen doordat ze gebeld worden met een aanbieding. Zo ook voor zakelijke energiecontracten. Dit is voor vereniging de Vastelastenbond al jaren een doorn in het oog. 'We roepen het al jaren! Een zakelijk energiecontract is voor kleine ondernemers en Zzp-ers NIET voordeliger! We proberen ondernemers zo goed mogeljk te waarschuwen voor dergelijke praktijken. Op verschillende manieren geven we uitleg over de zakelijke energiemarkt. Veel ondernemers hebben de afgelopen jaren contact met ons opgenomen om hulp te vragen hoe ze uit een dergelijke situatie konden komen. Vaak was het al te laat omdat partijen op een slinkse manier verkooptechnieken gebruiken en de voorwaarden van dergelijke contracten zo dicht timmeren dat men er niet zonder slag of stoot vanaf kon zien. Het niet doorverkopen van dergelijke gegevens is een stap in de goede richting."

Lees ook: Zakelijk energiecontract, dit kunt u er tegen doen.

Goed nieuws! Kvk Stopt met doorverkopen gegevens

Uit onderzoek dat de KvK zelf heeft laten uitvoeren blijkt dat 40 procent van de ondernemers telefoontjes krijgt die zij als 'zeer hinderlijk' ervaren. Daarom is er nu dus besloten om de telefoonnummers van eenmanszaken, vof's en maatschappen niet meer te verkopen via het adressenbestand. Dat wordt door veel bedrijven gebruikt om eenvoudig aan heel veel telefoonnummers van potentiële klanten te komen. Goed nieuws, aldus de oprichter van de Vastelastenbond. We zijn dolblij dat door deze beslissing startende ondernemers beter zijn beschermd. Ook zijn De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en KvK al enige tijd in gesprek om te kijken in hoeverre de manier waarop de KvK gegevens verkoopt in strijd is met privacywet AVG. Het is natuurlijk een rare constructie die de Kvk tot voor kort uitvoerde, die in onze ogen veel privacyrechten schaadt.

Extra aandacht

Kort geleden werd Vereniging de Vastelastenbond benadert door Meike van Roosmalen, Onderzoeksjournalist bij Argos, of de Vastelastenbond mee wilde werken aan een onderzoek naar zakelijke energiecontracten. Aanstaande zaterdag 17 november tussen 14.00 uur en 15.00 uur  wordt er aandacht geschonken aan deze rapportage bij NPO Radio 1.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Plannen om extra energiebelasting terug te draaien

Woensdag 14 november 2018 09:30

Het kabinet heeft besloten om de extra energiebelasting voor consumenten toch door te voeren. Dinsdag werden deze plannen besproken in de 2e kamer. Milieupartij GroenLinks kwam dinsdag met...

Lees meer
Bespaar 391 euro op energie

Helft Nederlandse huishoudens heeft te hoge energierekening

Maandag 12 november 2018 12:00

Huishoudens betalen 391 EURO teveel aan energie  Gemiddeld betalen huishoudens tussen de € 1.500 en €2.000,- per jaar aan stroom en gas.  Volgens de berekeningen van de ACM kan ...

Lees meer
Besluit ACM bevordert Europese Elektriciteitsmarkt

Werken naar Europese elektriciteitsmarkt voor leveringszekerheid en lagere prijzen

Donderdag 08 november 2018 10:29

De energiemarkt tot Europees niveau tillen, zodat er uniforme Europese regels voor de gehele elektriciteitsmarkt zijn. Dat is wat de ACM voor ogen heeft. In het ontwerpbesluit dat de Autori...

Lees meer
Gas duurder 2018 en 2019

Waarom stijgen de energiekosten?

Woensdag 07 november 2018 09:08

Afgelopen week steeg de gasprijs door een ongekende grens van 0,70 cent per m3. Ook de elektriciteitsprijzen blijven maar stijgen. In 2019 gaan Nederlanders dan ook meer betalen voor energie. Dit...

Lees meer