Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Consument betaalt honderden euro's om van het gas af te kunnen

Maandag 08 april 2019 10:35Margot Boesveld
Van het gas af kost consument geld

Van het gas af kost consument geld

Consumenten moeten honderden euro’s betalen als zij van het gas af willen. Het afsluiten en verwijderen van de gasmeter is dus een duur geintje.

De kosten die gerekend worden voor het afsluiten zijn afhankelijk van het type woning en de netbeheerder. Bij een laagbouwwoning liggen de kosten tussen de € 407,70 en € 771,20. Bij een hoogbouwwoning tussen de € 92,29 en € 407,70.


Geen keuze tussen netbeheerders

Het verschil tussen de netbeheerders is honderden euro’s, zoals te zien is in onderstaand overzicht. De consument is alleen gebonden aan een netbeheerder en kan dus niet kiezen voor de beste prijs.

Brancheorganisatie Netbeheer Nederland stelt dat de verschillen ontstaan omdat er geen prijsafspraken gemaakt mogen worden. Zij kiezen dus zelf wat zij hiervoor rekenen. Daarnaast speelt mee dat de ene netbeheerder veel stedelijke gebieden bezit en de ander meer landelijke.

Netbeheerder

Laagbouwwoning

Hoogbouwwoning

Stedin

€ 771,20

€ 92,29

Enexis

€ 732,05

onbekend

Rendo

€ 407,70

€ 407,70

Liander

€ 687,00

€ 366,12

Enduris

€ 655,50

€ 266,20

Coteq

€ 594,81

€ 244,36


Andere optie: verzegelen gasaansluiting

Naast het geheel verwijderen is er nog de optie verzegelen. Hierbij wordt het gas afgesloten en kan dit dus niet meer gebruikt worden. Netbeheer stelt alleen dat dit niet wordt gedaan voor een periode langer dan 1 jaar.

De laatste optie is geen gas meer afnemen zonder aanpassing aan de aansluiting. De afnemer betaalt dan alleen wel de maandelijkse netbeheerderskosten.

(bron: Nu.nl en radar)

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Ben Wolsink

En Ik zit nog bij een van de hoogste Liander heeft voor dat verwijderen maar liefst 687 euro nodig het is niet te geloven. Ik denk dat ik het maar zelf ga doen dat is veel goedkoper dan dat Liander dat doet

Donderdag 18 april 2019 09:09

Ben Wolsink

We worden aan de lopende band belazerd door de KPN,s en consorten .alles gaat om hoog en wordt maar duurder wij zijn het klootjesvolk dat je rustig kan plukken . Dat is de invloed van de VVD. Heeft Rutte ooit de waarheid gesproken , hij liegt over alles .belastingverlaging nog nooit gerealiseerd alleen maar verhogingen.zo zou ik uren kunnen doorgaan. Nou de groeten

Donderdag 18 april 2019 08:59

Kris

Ik schrik van de prijzen. Niet geweten dat het afsluiten van de gasmeter zo duur is. Jammer dat wij als consumenten verbonden zijn aan een netbeheerder, dit komt niet voordelig over voor ons.

Woensdag 10 april 2019 01:34

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Zowel energieverbruik als CO2 uitstoot naar recordhoogte

Zowel energieverbruik als CO2 uitstoot naar recordhoogte

Vrijdag 29 maart 2019 16:06

Zowel energieverbruik als CO2 uitstoot naar recordhoogte - de wereldwijde verdeling van de vraag naar energie en uitstoot van CO2. Waar het belang van zwaar vervuilende kolen in de Verenigde Staten...

Lees meer
In 10 stappen uw zakelijke energiecontract laten ontbinden…

Stappenplan: Zo komt u van uw zakelijke energiecontract af

Dinsdag 26 maart 2019 15:24

In 10 stappen uw zakelijke energiecontract laten ontbinden… Dat er veel fouten worden gemaakt door de misleidende wervingspraktijken van wervingsbureaus van energieleveranciers is de afgelop...

Lees meer
Status van de gasindustrie in Nederland zorgt voor handeltekort

Handelstekort en de ‘wereld’ status van Nederland in de gasindustrie

Woensdag 20 maart 2019 09:30

Nederland heeft in 2018 voor het eerst meer aardgas geïmporteerd dan geëxporteerd en boekt daarmee een handelstekort van 2,1 miljard. Dit werd in november vorig jaar al voorspeld, maar is afgelopen ...

Lees meer
Woonenergie neemt klanten van Robin Energie over.

WoonEnergie neemt klanten Robin Energie over

Woensdag 13 maart 2019 16:33

De klanten van het failliete Robin Energie worden overgenomen door WoonEnergie. Het gaat om ongeveer 25.000 klanten. WoonEnergie is een dochtermaatschappij van Eneco en richt zich op huurders. Woon...

Lees meer