Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Corona en je reis- en annuleringsverzekering

Vrijdag 27 maart 2020 15:57Margot Boesveld
De dekking van je reisverzekering hangt af van je polisvoorwaarden. Ook voor de reisverzekering en het coronavirus.

De dekking van je reisverzekering hangt af van je polisvoorwaarden. Ook voor de reisverzekering en het coronavirus.

In december 2019 werd het Coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Het aantal besmettingsgevallen loopt wereldwijd op. Veel landen en gebieden hebben ingrijpende maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan.  Op 19 maart sloot Nederland de grenzen voor mensen van buiten Europa. Het advies van de Rijksoverheid is duidelijk: 'Reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk'. Maar wij Nederlanders zijn een reislustig volkje. De overheid maakt plannen om de 15.000 reizigers die nog in het buitenland zitten terug te halen. In dit blog meer informatie over het Coronavirus met betrekking tot jouw reis- en annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering richt zich alleen op jou als verzekerde. Omdat een annuleringsverzekering zich op de persoon richt, is de situatie op je bestemming geen reden om te annuleren. Zelfs als er een inreisverbod geldt of als er door het ministerie van buitenlandse zaken een negatief reisadvies is afgegeven, is er geen dekking op je annuleringsverzekering.

De annuleringsverzekering biedt dekking als je:

 • Voordat je op reis gaat besmet raakt en daardoor niet op reis kan

De annuleringsvezekering biedt geen dekking*als:

 • Je je reis wilt annuleren omdat er corona heerst op je bestemming.
 • Er een inreisverbod geldt.
 • Je in thuisquarantaine zit, zonder dat er officieel corona is vastgesteld.
 • Er een negatief reisadvies geldt.
 • De overheid van je bestemming de grenzen sluit.
*Afhankelijk van je polisvoorwaarden, kán het zijn dat er een extra dekking op je annulerings- of reisverzekering is. Bekijk daarom altijd goed je polisvoorwaarden of neem contact op met 1 van onze verzekeringsadviseurs.

Reisverzekering

Als je vlucht is geannuleerd en je niet kunt vertrekken naar je bestemming is een dekking vanuit je reisverzekering nog niet van toepassing.  Deze gaat namelijk pas van start als de reis daadwerkelijk is begonnen.
Ben je op dit moment in een land waar een negatief reisadvies geldt en het advies is afgegeven toen je al op je bestemming was, dan blijft je reisverzekering geldig tot je weer thuis bent. Neem contact op met je reisorganisatie of vervoerder om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk het gebied kunt verlaten. Extra kosten die je moet maken om het gebied te verlaten, vallen niet onder de dekking van je reisverzekering. Heb je een doorlopende reisverzekering mét annulering, dan zijn de niet genoten vakantiedagen wél verzekerd.


Let op! Besluit je om, ondanks het negatieve reisadvies op je bestemming te blijven? Dan is er géén dekking meer op de reisverzekering. 

De reisverzekering biedt dekking als je:

 • Tijdens je vakantie besmet raakt met het coronavirus en je hierdoor medischde kosten maakt (dit moet wel zijn meeverzekerd middels de ‘geneeskundige kosten’ dekking)
 • In een land verblijft waar een negatief reisadvies geldt, als dit advies er al was voordat je op reis ging.

De reisverzekering biedt geen dekking* als:

 • je je reis wilt afbreken omdat er op je bestemming corona heerst.
 • je Extra reis- en verblijfskosten maakt, omdat je door het coronavirus langer op je bestemming moet blijven.
 • er op je bestemming een evacuatieplicht geldt vanwege het coronavirus.
*Afhankelijk van je polisvoorwaarden, kán het zijn dat er een extra dekking op je annulerings- of reisverzekering is. Bekijk daarom altijd goed je polisvoorwaarden of neem contact op met één van onze verzekeringsadviseurs.

Meer informatie

In alle gevallen: Neem contact op met je reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij om de mogelijkheden te bespreken. In veel gevallen krijg je (een gedeelte van je) geld terug of mag je kosteloos omboeken.

*Afhankelijk van je polisvoorwaarden, kán het zijn dat er een extra dekking op je annulerings- of reisverzekering is. Bekijk daarom altijd goed je polisvoorwaarden of neem contact op met 1 van onze verzekeringsadviseurs.

ASR

www.asr.nl

Allianz

www.allianz.nl/coronavirus.html

De Goudse

www.goudse.nl

Nationale Nederlanden

www.nn.nl/Coronavirus-COVID19.htm

Unigarant

https://www.unigarant.nl/calamiteiten/coronavirus/

Vivat / Reaal

https://www.reaal.nl/verzekering/reisverzekering/het-coronavirus-en-je-reis-of-annuleringsverzekering/

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Ga je skiën? Denk dan goed aan de verzekering voor je auto, dakkoffer en spullen

Mireille zoekt uit: Ga je op wintersport? Is je dakkoffer wel verzekerd?

Zaterdag 15 februari 2020 10:53

Je gaat op wintersport en je ski -of snowboard uitrusting moet ook mee. Dan biedt een dakkoffer uitkomst. Maar wat als je schade aan je dakkoffer hebt of erger: Je dakkoffer (of inhoud) wordt gestolen...

Lees meer
Dure verzameling? Let dan goed op het maximale bedrag dat je kan verzekeren

Verzameling verzekeren, zo zit dat

Maandag 27 januari 2020 09:08

6 op de 10 Nederlanders heeft een verzameling. Je kan het vaak zo gek niet bedenken of er is wel iemand die het ‘verzamelt’. Er worden zelfs televisieprogramma’s aan gewijd. Een verz...

Lees meer
Autobrand is een veelvoorkomende schade door vuurwerk

Schade jaarwisseling meer dan 15 miljoen | Meer branden tijdens de jaarwisseling

Zaterdag 04 januari 2020 09:33

Het Verbond van Verzekeraars kwam al eerder met het bericht dat de schade tijdens de jaarwisseling voor particulieren aan woningen en auto’s zal uitkomen op ongeveer 15 miljoen euro. Dit be...

Lees meer
Belangrijke verzekeringen voor toekomstige ouders

Deze verzekeringen moet je regelen bij gezinsuitbreiding

Donderdag 19 september 2019 15:03

Zorgverzekeringen en schadeverzekeringen worden vaak niet goed aangepast als er gezinsuitbreiding is. Veel ouders denken er namelijk niet aan om de verzekeringen aan te passen. En dat begrijpen we ook...

Lees meer