Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Deze verzekeringen moet je regelen bij gezinsuitbreiding

Donderdag 19 september 2019 15:03Margot Boesveld
Belangrijke verzekeringen voor toekomstige ouders

Belangrijke verzekeringen voor toekomstige ouders

Zorgverzekeringen en schadeverzekeringen worden vaak niet goed aangepast als er gezinsuitbreiding is. Veel ouders denken er namelijk niet aan om de verzekeringen aan te passen. En dat begrijpen we ook wel. Je hebt wel iets anders aan je hoofd. De zorgverzekering is vaak logisch, maar aan de reisverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstands- en autoverzekeringen wordt vaak pas (te) laat gedacht.

Je koopt vaak dure spullen, want zo'n baby-uitzet is niet goedkoop. Dan is het ook fijn als je inboedelverzekering wordt aangepast. En wat als je baby, dreumes of peuter per ongeluk de tablet van de oppas of (erger nog) schoonouders kapot maakt? Dan is het ook wel fijn als je tijdig aan de aansprakelijkheidsverzekering hebt gedacht. Misschien besluit je voorlopig geen verre reizen (meer) te maken en kun je de werelddekking op je doorlopende reisverzekering uitzetten.

Verzekering(en) regelen bij gezinsuitbreiding

Het is natuurlijk persoonsgebonden welke verzekeringen je wel of niet wilt afsluiten. Maar we zetten je graag even aan het denken. 

Zorgverzekering | bijschrijven op polis

Kinderen onder de 18 jaar mogen gratis worden meeverzekerd op jouw polis. Meld je je kind aan bij de zorgverzekeraar, dan mag je zelf kiezen of je dit bij jouw zorgverzekeraar of die van je partner doet. Je kind krijgt dezelfde verzekering als deze ouder. Schrijf je kindje daarom bij op de meest uitgebreide zorgpolis. Dit moet je binnen 4 maanden na de geboorte regelen. Bij de meeste zorgverzekeraars regel je dit eenvoudig online.

Inboedelverzekering | stijging waarde doorgeven

Met de komst van een baby komen er vaak gigantisch veel spullen bij en groeit de waarde van je inboedel aanzienlijk. En babyspullen zijn over het algemeen niet goedkoop. Denk bijvoorbeeld aan de wandelwagen en de babykamer. Of misschien heb je wel een nieuwe spiegelreflexcamera gekocht. Vergeet niet de nieuwe waarde door te geven.

Reisverzekering | bijschrijven op polis

Zijn jullie een ondernemend gezin? Met de komst van een baby begint een nieuw avontuur. Gaan jullie een weekendje weg of juist op verre vakantie. Vergeet niet het nieuwe gezinslid bij te schrijven op de reisverzekering. Ben je juist van plan om voorlopig geen (verre) reizen te maken, kijk dan eens kritisch naar je dekking.

Autoverzekering | schadeverzekering voor inzittenden

Misschien heb je nu een basisdekking en wil je een extra verzekering voor inzittenden afsluiten. Regel dit dan tijdig.

Aansprakelijkheidsverzekering | gezinsdekking

Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je bent verzekerd voor ongelukken die door jou of door leden van je gezin zijn veroorzaakt. Is het je eerste kind? Zorg er dan voor dat je je gezinssamenstelling laat aanpassen bij je verzekeraar. Het kan zijn dat de premie hierdoor wijzigt, met een extra gezinslid stijgt immers ook het risico.

Rechtsbijstand | wijziging doorgeven

De kosten van een advocaat bij juridische geschillen kunnen enorm oplopen. Daarom kiezen veel mensen voor een rechtsbijstandsverzekering die de kosten van een advocaat dekt. De premie is afhankelijk van je gezinssamenstelling, het is daarom belangrijk de geboorte van je kindje aan je verzekeraar door te geven.

Overlijdensrisicoverzekering

Typisch een verzekering waar je minder graag aan denkt. Als jij of je partner overlijdt wil je dat de financiële situatie voor je gezin goed geregeld is. Dit is een relatief dure verzekering, dus laat je goed informeren.
De geboorte van een kind is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Er verandert veel.  Een goede reden om nog eens kritisch naar je verzekeringen te kijken. Welke verzekeringen heb je eigenlijk en zijn ze nog up-to-date? Wij bieden toekomstige ouders een gratis verzekeringscheck. Zo kun je door een van onze experts je verzekeringen laten controleren en direct aanpassen. 

Regel het nú goed, zodat je zonder zorgen kan genieten van de kraamtijd.

Belangrijke momenten tijdens je zwangerschap

Week 35: Jieehaa verlof!

Binnenkort start je verlof en je bent vast al begonnen met het lijstje dat je tijdens je verlof wil regelen. Vergeet niet je energie en verzekeringen te regelen. Vraag direct een gratis check aan. Dan hoef jij er niet meer aan te denken (en dat kan met de vergeetachtigheid tijdens de zwangerschap best handig zijn)

Week 39: Check, check, dubbel check!

De laatste loodjes wegen het zwaarst. De kleertjes zijn gewassen en iedereen is benieuwd wanneer ‘het begint’. Maar je gaat ook niet meer iets heel actief iets doen. Je bent veel thuis Misschien slaat de verveling zelfs toe. Misschien had je zelfs al wel gedacht dat het kleine wonder er al zou zijn. Heb je echt alles geregeld? Hét moment om ook even het maandbedrag van je energieleverancier aan te passen!!
 

Belangrijke momenten na de geboorte
 

Week 1: Burgerlijke stand

Je bent verplicht om binnen 3 dagen na de geboorte aangifte te doen in de gemeente waar uw kind is geboren. De sociale verzekeringsbank krijgt van de gemeente direct bericht, zodat je automatisch een bericht krijgt om kinderbijslag aan te vragen.

Week 4: Kinderopvang

Het kan zijn dat je, als je weer aan het werk gaat, kiest voor kinderopvang. Dit heb je dan waarschijnlijk al geregeld. Vergeet niet om kinderopvangtoeslag aan te vragen en de naam en geboortedatum van je kindje door te geven aan de opvanglocatie.

Week 11: Zorgverzekering bijschrijven

Je gaat waarschijnlijk bijna weer aan het werk. Denk er aan om je verse wonder toe te voegen aan je zorgverzekering. Maar let op: Volgend jaar heb je waarschijnlijk niet meer alle extra hulp nodig die je tijdens de zwangerschap wel noodzakelijk vond. Neem daarom ook nog even je eigen zorgverzekering onder de loep. 

Lees ook: Hoeveel stijgen je vaste lasten bij de komst van een baby?
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Rendement ziekenhuizen neemt af | zorgkosten nemen toe

Zorgen om de zorg: Rendement ziekenhuizen neemt af |Zorgkosten nemen toe

Vrijdag 06 september 2019 10:38

Kosten zorgpersoneel en vergrijzing drukt rendement ziekenhuis en gooit zorglast burger omhoog. De zorg wordt gezien als  maatschappelijk probleem. Vooral ouderen en mensen met lage inkom...

Lees meer
Extra dekking basispakket 2020 zorgverzekering

Zorgverzekering 2020: Dit zijn de (voorlopige) veranderingen

Woensdag 04 september 2019 20:19

Prinsjesdag: De zorgpremie stijgt minder hard dan verwacht. Het kabinet rekent voor 2020 met een gemiddelde basispre­mie van € 1.421,- per jaar (€ 118,- per maand). Dat is ruim € 3,...

Lees meer
Autoverzekering weer duurder

WA- autoverzekering stijgt meer dan 11% | Dit zijn de goedkoopste premies

Maandag 02 september 2019 14:59

De premies van WA-verzekeringen zijn dit jaar flink (alweer) gestegen. Gemiddeld betaal je voor een WA-verzekering € 6,- per maand meer aan premie. De autopremies stijgen al een aantal achtereenv...

Lees meer
Vaste lasten als je op kamers gaat? Zorg dat je deze dingen goed regelt.

Studeren? Wat moet je regelen als je op kamers gaat.

Dinsdag 10 augustus 2021 12:54

Ondanks dat studenten steeds vaker thuis blijven wonen, gaat een kwart (25%) toch binnen 12 maanden op zichzelf wonen. Tijd voor financiële onafhankelijkheid. Maar wat kost dat nou? Op jezelf wo...

Lees meer