“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

De olieprijs opgelopen naar het hoogste niveau sinds juli 2015

Maandag 12 december 2016 09:31Margot Boesveld

 

De olieprijs is maandagochtend opgelopen naar het hoogste niveau sinds juli 2015. Het signaal dat Saudi-Arabië bereid is zijn olieproductie verder te verlagen dan afgesproken, zette de prijs op het hoogste peil in zeventien maanden.

Olieprijs stijgt flink

Olielanden buiten de OPEC, zoals Rusland, Mexico en Azerbeidzjan, spraken dit weekend af hun productie na de jaarwisseling met in totaal 558.000 vaten per dag te verlagen. Deze verklaringen van olieproducent Saoedie-Arabië en het nieuwe akkoord tussen Opec- en niet-Opec-leden geven de olieprijs een duwtje.

Dat akkoord volgde op de afspraak binnen het kartel van olie-exporteurs om de productie met 1,2 miljoen vaten per dag te beperken. De lagere olieproductie moet ervoor zorgen dat de olieprijs gaat stijgen.

De prijs van Brentolie, maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, stond maandag omstreeks 7.00 uur 4,3 procent hoger op 56,67 dollar per vat. Amerikaanse olie werd 4,9 procent duurder bij een prijs van 54,02 dollar per vat.

Stroom en gas tarieven ook omhoog

De olieprijs hangt nauw samen met de stroom en gasprijs. Dat betekent dat de energierekening voor veel consumenten in 2017 omhoog gaat. Op termijn kunt u hierdoor 193 euro meer gaan betalen op jaarbasis. Als u nu de tarieven vast zet profiteer je van de huidige tarieven en ben je de prijsstijging voor. U kunt direct kiezen voor het goedkoopste contract via de Vastelastenbond of eerst een berekening maken om te kijken van uw geschatte maandbedrag zal zijn.

Regel goedkoop uw energie

Via de Vastelastenbond kunt u nog profiteren van een lage prijs die u voor langere tijd vast kunt zetten. Zo heeft u geen last van de verwachtte prijsstijging.

 

 

Gerelateerde artikelen

Olieprijs stijgt | OPEC landen bereiken akkoord

Alles over de OPEC landen en olieprijs

 

 

 

 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Olieprijs stijgt | OPEC landen bereiken akkoord

Donderdag 01 december 2016 09:51

Een akkoord leek lange tijd buiten bereik vanwege onenigheid tussen OPEC-leider Saudi-Arabië enerzijds en Iran en Irak anderzijds. Woensdag 30 november jl. wisten de OPEC landen een akkoord te sl...

Lees meer

Netwerktarieven stroom en gas 13 euro omhoog in 2017

Woensdag 30 november 2016 16:01

De tarieven die de regionale netbeheerders in rekening mogen brengen voor het transport van elektriciteit en gas stijgen in 2017 met gemiddeld 13 euro per jaar per huishouden. De transporttarieven voo...

Lees meer

Aantal overstappers energie enorm gestegen

Vrijdag 18 november 2016 16:30

Nog nooit zijn er zoveel consumenten overgestapt van energieleverancier als in de afgelopen twaalf maanden. Tussen medio 2015 en medio 2016 stapte 17% van de energieconsumenten over. Consumenten die a...

Lees meer

‘ik zit wel goed’ mentaliteit kost consument ca. 390 euro

Donderdag 17 november 2016 15:00

In 2014 bracht Vereniging de Vastelastenbond middels een onderzoek aan het licht dat trouwe klanten van energieleveranciers de hoogste tarieven betalen. Recente cijfers van de ING ondersteunen deze be...

Lees meer