De olieprijs opgelopen naar het hoogste niveau sinds juli 2015

Publicatie datum: Maandag 12 december 2016 09:31:59

De olieprijs is maandagochtend opgelopen naar het hoogste niveau sinds juli 2015. Het signaal dat Saudi-Arabië bereid is zijn olieproductie verder te verlagen dan afgesproken, zette de prijs op het hoogste peil in zeventien maanden.

Olieprijs stijgt flink

Olielanden buiten de OPEC, zoals Rusland, Mexico en Azerbeidzjan, spraken dit weekend af hun productie na de jaarwisseling met in totaal 558.000 vaten per dag te verlagen. Deze verklaringen van olieproducent Saoedie-Arabië en het nieuwe akkoord tussen Opec- en niet-Opec-leden geven de olieprijs een duwtje.

Dat akkoord volgde op de afspraak binnen het kartel van olie-exporteurs om de productie met 1,2 miljoen vaten per dag te beperken. De lagere olieproductie moet ervoor zorgen dat de olieprijs gaat stijgen.

De prijs van Brentolie, maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, stond maandag omstreeks 7.00 uur 4,3 procent hoger op 56,67 dollar per vat. Amerikaanse olie werd 4,9 procent duurder bij een prijs van 54,02 dollar per vat.

Stroom en gas tarieven ook omhoog

De olieprijs hangt nauw samen met de stroom en gasprijs. Dat betekent dat de energierekening voor veel consumenten in 2017 omhoog gaat. Op termijn kunt u hierdoor 193 euro meer gaan betalen op jaarbasis. Als u nu de tarieven vast zet profiteer je van de huidige tarieven en ben je de prijsstijging voor. U kunt direct kiezen voor het goedkoopste contract via de Vastelastenbond of eerst een berekening maken om te kijken van uw geschatte maandbedrag zal zijn.

Regel goedkoop uw energie

Via de Vastelastenbond kunt u nog profiteren van een lage prijs die u voor langere tijd vast kunt zetten. Zo heeft u geen last van de verwachtte prijsstijging.

 

 

Gerelateerde artikelen

Olieprijs stijgt | OPEC landen bereiken akkoord

Alles over de OPEC landen en olieprijs

 

 

 

 

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Beoordeling door klanten: 8.3/10 - 259 beoordelingen