Contact

Neem voor vragen over je vaste lasten contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Neem contact op

Greenchoice| vergelijken en overstappen

Via deze pagina vind je alle belangrijke informatie over energieleverancier Greenchoice. Denk dan aan uitleg van de energienota, contactgegevens of reviews. Ook kun je je eigen ervaringen met Greenchoice hier achterlaten.
 

Geschiedenis Greenchoice 

Greenchoice werd opgericht in 2001 en onderscheidde zich door als eerste energieleverancier van Nederland enkel groene stroom te leveren. In 2007 nam stroomleverancier Eneco voor zo'n 22 miljoen euro circa 30 procent van de aandelen over. In 2008 ging Greenchoice voor het eerst gas leveren aan klanten. De CO2-uitstoot van het gasverbruik compenseert Greenchoice met het aanplanten van bomen en het beschermen van bossen in onder andere Brazilië, Peru, Tanzania, Uganda en Indonesië. In 2017 is Greenchoice ook bosprojecten van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Zuid-Hollands-Landschap in Nederland gaan steunen.

Overstappen Greenchoice

Greenchoice heeft naar eigen zeggen goede groene initiatieven hoog in het vaandel staan. Daarom investeert Greenchoice in lokale energieprojecten. Deze energieleverancier werkt graag met vaste tarieven die worden vastgelegd in een contract voor bepaalde tijd. Greenchoice biedt contracten aan met een looptijd van één of drie jaar. Na deze periode kun je ingaan op het verlengaanbod of wordt je contract omgezet in een variabel contract. Het is ook mogelijk om over te stappen naar een nieuwe leverancier.

Verhuizen en overstappen

Bij een verhuizing kunnen klanten inloggen op hun account van Greenchoice en vervolgens doorgeven dat ze een andere woning betrekken. Het huidige energiecontract verhuist dan mee. Je verhuizing kan je al zes maanden van tevoren doorgeven, tot uiterlijk twee dagen voor de daadwerkelijke verhuizing.  Bellen is ook mogelijk op: 010-3028496. Wil je overstappen? Bel dan dit nummer: 010-7470222. 

Vergelijken met andere leveranciers

Greenchoice maakt zich sterk voor groene stroom. De energieleverancier levert uitsluitend bosgecompenseerd gas. Dit houdt in dat Greenchoice het aardgasverbruik van hun klanten compenseert door het aanplanten en beschermen van bomen. Dit doet het bedrijf  door buitenlandse én Nederlandse bosprojecten te steunen. Greenchoice is niet de goedkoopste aanbieder, maar hoopt klanten aan zich te binden met een goede klantenservice en een groene visie. 


Uitleg energienota Greenchoice

Op de jaar- of eindnota worden het werkelijke energieverbruik en de kosten verrekend. Als de werkelijke kosten lager zijn dan het totaal van de betaalde termijnbedragen krijg je geld terug. Andersom kan natuurlijk ook. Als de kosten hoger zijn geweest, moet je een bedrag bijbetalen.

Het verbruik op de nota wordt bepaald aan de hand van het verschil tussen de begin- en eindmeterstanden van de verbruiksperiode waarvoor de nota is opgemaakt.

Mocht je vragen hebben over een jaar- of eindafrekening die je van Greenchoice hebt ontvangen, neem dan eerst contact met deze energieleverancier. De medewerkers van de klantenservice hebben inzicht in je nota's en kunnen je antwoord geven op je vragen. De contactgegevens van Greenchoice vind je  hier

Mocht het contact met Greenchopice niet voor de juiste antwoorden zorgen, neem dan gerust contact op met  1 van de onafhankelijke adviseurs van de Vastelastenbond. Met onze kennis en ervaring in de energiemarkt, helpen we je graag verder!