• Contact
 • Opzeggen
 • Algemene voorwaarden
 • Basis informatie
 • Klachten
 • Terug
 • Hier vindt u alle belangrijke informatie over 100% groene energieleverancier Greenchoice. Of het nu gaat om uitleg van de energienota, de contactgegevens van Greenchoice of voor het lezen van ervaringen van anderen over Greenchoice. 

  Geschiedenis van Greenchoice

  Greenchoice is opgericht in 2001 en  opereert zelfstandig in de energiemarkt. Het is belangrijk om te beseffen dat Greenchoice als doel heeft, het gebruik van groene energie, groene stroom en groen gas in Nederland te stimuleren. Het energiebedrijf staat bekend om een goedkope, groene energie van Nederlandse bodem.  Op dit moment levert Greenchoice stroom en gas op 370.000 Nederlandse huishoudens. Ze hebben een duidelijke communicatie over de energie etiketten, waar stroom en gas vandaan komen. Greenchoice is initiatiefnemer van de jaarlijkse ‘warme truiendag’. In 2014 werd Greenchoice uitgeroepen tot "klantvriendelijkste bedrijf van Nederland 2014 door Marketresponse".

  100% groene energie (stroom én gas)

  100% Nederlandse windenergie

  Wind is een van de schoonste bronnen voor het opwekken van energie. Daarom neemt Greenchoice van honderden Nederlandse windmolens stroom af en wordt er geïnvesteerd in de moderne windmolenprojecten. Windmolenpark. De Vastelastenbond biedt 100% wind energie van Greenchoice aan. 

  Bosbeschermd gas

  Voor gas is nog geen grootschalig duurzaam alternatief. Daarom compenseert Greenchoice de CO2 uitstoot met onze wereldwijde bosprojecten. Zo blijft het leefgebied voor veel bedreigde dier- en plantsoorten behouden. Bekijk de video.

  Beste leverancier

  Greenchoice is twee jaar op rij verkozen tot beste leverancier. Vereniging de Vastelastenbond is ook erg positief over deze leverancier. Ze werken volgens dezelfde principes. Dat is de klant centraal stellen en service- en oplossingsgericht denken. Greenchoice heeft goede groene initiatieven en een correcte klantrelatie. 

  Overstappen

  Wanneer u wilt u overstappen naar Greenchoice kan u dat het beste via de Vastelastenbond doen. Kies voor een vast contract met een vaste termijn. Bent u al langere tijd klant bent van Greenchoice, nooit bent overgestapt of nooit een contract met een vaste termijn bent aangegaan, dan is het verstandig om over te stappen. Bent u al klant bij Greenchoice? U kan ook via de Vastelastenbond overstappen naar een ander goedkoper contract bij Greenchoice. Kies een goedkoop contract via de Vastelastenbond. Leden van de vereniging krijgen namelijk een extra kortingen en genieten van veel voordelen. Daarnaast kan u kosteloos overstappen. Er wordt namelijk geen boete in rekening gebracht.

  Verhuizen en overstappen

  Greenchoice is een goedkope energieleverancier en probeert haar groene stroom en gas voordelig in te kopen. Gaat u verhuizen en heeft u een onbepaalde tijd contract bij Greenchoice, dan kan u uw contract bij Greenchoice meenemen naar uw nieuwe adres of  opzeggen. Het voordeel van Greenchoice is dat u ongeacht uw situatie kosteloos kan opzeggen. Wilt u uw energiecontract bij Greenchoice opzeggen? Dan kan u naar de klantenservice bellen op nummer: 010-4782326. 

  Vergelijken met andere leveranciers

  Greenchoice is onderscheidend op het gebied van prijs en service. Via de Vastelastenbond bent u goedkoper uit dan bij de energieleverancier zelf. Neem daarom als u vragen of opmerkingen voor Greenchoice eerst contact met de Vastelastenbond op 040-7200200.

  Greenchoice is groen

  • Energie leverancier Greenchoice bestaat sinds 2001 en heeft zich tot doel gesteld het gebruik van groene energie in Nederland te stimuleren. Greenchoice levert 100% groene stroom en gas binnen heel Nederland, voor zowel particuliere als (klein)zakelijke klanten. Greenchoice biedt haar klanten hulp bij het besparen op energie. Men leert bewuster om te gaan met elektriciteit en gas en wordt geadviseerd over energie opwekking. Greenchoice medewerkers zijn zeer klantvriendelijk, weten waar ze het over hebben en zijn adequaat in het oplossen van eventuele problemen.

  Stroom

  De jaarrekening

  Op de jaarlijkse rekening ofwel jaarrekening van Greenchoice, wordt duidelijk gemaakt hoeveel energie er het afgelopen jaar verbruikt werd op uw adres. Op de jaarlijkse afrekening wordt duidelijk of er op basis van uw verbruik nog u een bedrag moet bij betalen of juist recht heeft op terug betaling door de energie leverancier.

  De jaar rekening energie bij Greenchoice wordt opgesteld na ongeveer 1 jaar levering. Het jaar start de maand nadat er is begonnen met leveren. Na 12 maanden levering vraagt Greenchoice uw meterstanden op en geeft u deze door via de Greenchoice website. Vervolgens heeft u binnen 4 weken uw jaarrekening inzichtelijk op het persoonlijke inlog gedeelte op de website van Greenchoice.

  Bij Greenchoice bestaat de energie rekening uit de volgende 5 onderdelen:

  • Een specificatie van de verbruikte energie
  • Een specificatie van de kosten van de verbruikte energie
  • Totaal overzicht energie kosten: het bedrag dat moet worden bijbetaald of ontvangen
  • De kosten en opbouw van het nieuwe voorschot
  • Een BTW specificatie

  Contactgegevens 

  Als lid van de Vastelastenbond is contact met energieleverancier Greenchoice in eerste instantie vaak niet nodig. Neem met uw vragen of opmerkingen voor Greenchoice dus contact op met de Vastelastenbond op 040-7200200 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of stel uw vraag hier.

  Zoekt u toch liever zelf contact met Greenchoice? Deze energie leverancier is voor particulieren doordeweeks van 08.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 15.00 bereikbaar op telefoonnummer 010-4782326 (lokaal tarief). Zakelijke klanten bellen tijdens dezelfde uren met nummer 010-8500661 (lokaal tarief). Greenchoice is ook via e-mail te bereiken.

  Deel uw ervaring

  Ook Greenchoice is benieuwd naar de mening van Vastelastenbond leden over de service en producten van deze energie leverancier. Laat dus ook uw eigen mening of ervaring met de Vastelastenbond en/of energie leverancier Greenchoice achter. Laat u als potentieel lid van de Vastelastenbond overtuigen door de ervaringen en meningen van leden die de switch al maakten. Uw mening telt en daagt ons uit onze producten en service in samenwerking met Greenchoice continu te optimaliseren.

  De Vastelastenbond leest en hoort graag over de ervaringen van haar leden. Deze ervaringen maken het inkoop collectief efficiënter, klantgerichter en geven een persoonlijk karakter aan besparen met het collectief. Elke dag leert de Vastelastenbond weer bij over de meest uiteenlopende zaken. Door zowel de positieve als negatieve ervaringen van Vastelastenbond leden te registreren leren we elke dag bij.

  Op de review pagina zijn veel ervaringen en meningen van leden van de Vastelastenbond over energie leverancier Greenchoice na te lezen. Ervaringen over bijvoorbeeld het overstappen naar energieleverancier Greenchoice en de bijkomende service van de Vastelastenbond.

  Bent u overtuigd door de meningen van andere Vastelastenbond leden? Meld u aan voor groene energie van Greenchoice!

   

  Chat met ons