Lage prijs en boetevergoeding vorige leverancier

Energiedirect.nl in een online aanbieder, die scherpe tarieven biedt voor nieuwe en bestaande klanten. De beste optie
is het twee-jarige contract via de Vastelastenbond. Waarom?  Energiedirect heeft lage prijzen én vergoedt een eventuele opzegboete van uw vorige leverancier! 

De reden voor de Vastelastenbond om te kiezen voor energiedirect.nl is omdat deze energieleverancier lage prijzen biedt en voor nieuwe klanten de eventuele boete van de leverancier vergoedt. Dit biedt voor veel leden van de Vastelastenbond een interessante optie om niet te blijven hangen in dure tarieven.  In vergelijking met andere leveranciers is Energiedirect.nl goedkoop. De Vastelastenbond leden kunnen zich met korting aanmelden bij deze energieleverancier. 

Wanneer u het via de Vastelastenbond regelt zijn wij uw aanspreekpunt en krijgt u bij z.s.m. antwoord. Neem dus als u vragen over of opmerkingen voor energiedirect.nl heeft eerst contact met de Vastelastenbond op 040-7200200.

Waarom Energiedirect.nl via de Vastelastenbond?

Beoordeling 8,9 uit 10

Contactgegevens Energiedirect.nl

Neem met al uw vragen over stroom en gas via energieleverancier Energiedirect.nl contact op met de Vastelastenbond. Of u nu lid bent van de Vastelastenbond of juist alleen maar aan het rondkijken naar en vergelijken van verschillende energieleveranciers, de Vastelastenbond staat u graag te woord en kan antwoord geven op de meest uiteenlopende vragen over energieleverancier Energiedirect.nl. Deze energieleverancier is op verschillende manieren te bereiken.
 • Telefoonnummer Energiedirect.nl: 0900-3347328 (U betaalt alleen uw gebruikelijke belkosten, ma t/m vrij 9.00-16.00 uur)
 • Adres Energiedirect.nl: Willemplein 4, 5211 AK Den Bosch
 • Postadres Energiedirect.nl: Postbus 757, 5201 AT Den Bosch
 • Contactformulier Energiedirect.nl
 • Inloggen Energiedirect.nl

Vooruitstrevend Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is niet bang om innovatief te zijn. Zo ontwikkelden ze de Regelneef app, die beschikbaar is voor alle klanten. Zo kunt u via de app uw verbruik matchen met uw termijnbedrag en direct uw vraag stellen in de chat.
Ook de online omgeving van Energiedirect.nl is handig in gebruik. Daarnaast is Energiedirect.nl sponsor van voetbalclub PSV. Als er onverhoopt onduidelijkheden of problemen optreden is de Vastelastenbond uw eerste aanspreekpunt.
Wij nemen namens u contact op met Energiedirect.nl en beantwoorden uw vraag binnen twee werkdagen.

Geschiedenis Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is opgericht in 2002 als dochteronderneming van Essent en opereert zelfstandig in de energiemarkt. Het bedrijf is begonnen in Best, maar in 2013 verhuisd naar Den Bosch. Het energiebedrijf staat bekend om haar betrouwbaarheid en voordelige prijzen.

Missie en visie

Energiedirect.nl is ontstaan vanuit de gedachte dat consumenten directer hun energie moeten kunnen regelen. Met directer bedoelen ze makkelijker. Energiedirect.nl is ontstaan in de tijd dat er veel administratieve fouten werden gemaakt tijdens de privatiseringsfase (2002 tot 2004) van de energiemarkt. Hier wilde ze een oplossing voor bieden, maar het systeem van Essent was hier niet voor ingericht. Energiedirect.nl zorgde voor een nieuwe kans in de energiemarkt. Met de kennis en ervaring van Essent startte men een dochteronderneming die budget prijzen biedt en energiezaken voor de consument makkelijk maakt. Energiedirect.nl kiest er bewust voor om geen cadeaus te verstrekken maar alles te vertalen naar een lagere prijs. Dat kan middels een cashback actie of scherpe tarieven. Jarenlang hebben ze flink toegelegd om acties voor nieuwe klanten aan te bieden, maar daar komen ze momenteel van terug. De nieuwe koers biedt nieuwe én bestaande klanten lage tarieven. 

Overstappen Energiedirect.nl

Energiedirect.nl heeft sinds 2002 veel klanten welkom mogen heten.  Wanneer u al lange tijd klant bent van Energiedirect.nl, nooit bent overgestapt of nooit een contract met een vaste termijn bent aangegaan, dan is het verstandig om over te stappen. Kies een goedkoop contract via de Vastelastenbond. Leden van de vereniging krijgen namelijk een extra kortingen en genieten van veel voordelen.

 • U meldt zich aan en vult uw gegevens in.
 • U bent dan direct gratis lid van de Vastelastenbond en maakt gebruik van onze lagere energietarieven en uitgebreide service.
 • U ontvangt binnen enkele ogenblikken twee e-mails van de Vastelastenbond. Eén met de bevestiging van uw lidmaatschap en persoonlijke gegevens en één met de bevestiging van uw contract keuze.
 • Wij melden u vervolgens aan bij uw gekozen leverancier, waarna u ook van hen een bevestigingse-mail met klantgegevens ontvangt.
 • Wij zorgen ervoor dat uw oude energieleverancier wordt opgezegd, en letten hierbij op de einddatum van uw huidige energiecontract. Mocht u direct over willen stappen. Dan vergoedt Energiedirect.nl bij een twee-jarig contract de eventuele boete.
 • U krijgt op de overstapdatum het verzoek om uw beginmeterstanden door te geven.
 • De beginstand bij uw nieuwe leverancier wordt doorgegeven aan uw oude leverancier, die deze stand hanteert als eindmeterstand. Zo betaalt u nooit dubbel voor uw verbruikte energie.

Gaat u verhuizen? Dan zijn er meerdere opties. Heeft u een onbepaalde tijd contract bij Energiedirect.nl, dan kan u uw contract bij Energiedirect.nl meenemen naar uw nieuwe adres of opzeggen. Dan kan u voor uw nieuwe woning overstappen naar een andere energieleverancier . Wilt u uw energiecontract bij Energiedirect.nl opzeggen? Dan kan u naar de klantenservice bellen op nummer: 0900-3347328. Bent u al overgestapt van energieleverancier? Dan zegt uw nieuwe leverancier uw contract bij Energiedirect.nl op.

Ervaringen Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is een goedkope energieleverancier en probeert haar stroom en gas voordelig in te kopen. Ervaringen en meningen over deze energieleverancier verschillen. U kunt de ervaringen van consumenten lezen alvorens uw keuze voor deze leverancier te maken. Zo weet u waar u aan toe bent.