Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Contactgegevens Energiedirect.nl

  • Telefoonnummer Energiedirect.nl: 0900 334 7328 (gebruikelijke belkosten, ma t/m vrij 9:00 - 16:00 uuur)
  • E-mail Energiedirect.nl: antwoordconsumentservice@energiedirect.nl
  • Adres Energiedirect.nl: Willemplein 4, 5211AK Den Bosch
  • Chatbot Energiedirect.nl
  • Inloggen Energiedirect.nl

Vooruitstrevend Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is niet bang om innovatief te zijn. Zo ontwikkelde het energiebedrijf de Regelneef app, die beschikbaar is voor alle klanten. Zo kun je via de app jouw verbruik matchen met jouw termijnbedrag en direct je vragen stellen in de chat.
Ook de online omgeving van Energiedirect.nl is handig. Voetbalclub PSV wordt gesponsord door Energiedirect.nl. 

Geschiedenis Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is opgericht in 2002 als dochteronderneming van Essent en opereert zelfstandig in de energiemarkt. Het bedrijf is begonnen in het Brabantse Best, maar verhuisde in 2013 naar Den Bosch. Het energiebedrijf staat bekend om haar betrouwbaarheid en voordelige prijzen.

Missie en visie

Energiedirect.nl is ontstaan vanuit de gedachte dat consumenten gemakkelijker hun energie moeten kunnen regelen. Energiedirect.nl is ontstaan in de tijd dat er veel administratieve fouten werden gemaakt tijdens de privatiseringsfase (2002 tot 2004) van de energiemarkt. Hier wilde ze een oplossing voor bieden, maar het systeem van Essent was hier niet voor ingericht. Met de kennis en ervaring van Essent startte men een dochteronderneming die budget prijzen biedt en energiezaken voor de consument makkelijk maakt. Energiedirect.nl kiest er bewust voor om geen cadeaus te verstrekken maar alles te vertalen naar een lagere prijs. Dat kan middels een cashback actie of scherpe tarieven. Jarenlang hebben ze flink toegelegd om acties voor nieuwe klanten aan te bieden, maar daar komen ze momenteel van terug. De nieuwe koers biedt nieuwe én bestaande klanten lage tarieven. 

Overstappen Energiedirect.nl

Energiedirect.nl heeft sinds 2002 veel klanten welkom mogen heten.  Wanneer je al lange tijd klant bent van Energiedirect.nl, nooit bent overgestapt of nooit een contract met een vaste termijn bent aangegaan, dan is het verstandig om over te stappen.

Gaat je verhuizen? Dan zijn er meerdere opties. Heb je eencontract voor onbepaalde tijd bij Energiedirect.nl, dan kan je jouw contract bij Energiedirect.nl meenemen naar jouw nieuwe adres of opzeggen. Dan kan je voor jouw nieuwe woning overstappen naar een andere energieleverancier . Wil je jouw energiecontract bij Energiedirect.nl opzeggen? Dan kun je naar de klantenservice bellen op nummer: 0900-3347328. Ben je al overgestapt van energieleverancier? Dan zegt jouw nieuwe leverancier je contract bij Energiedirect.nl op.

Energiedirect en Zonnepanelen

Eind 2023 maakte Essent, het moederbedrijf van Energiedirect, bekend geen meerjarige contracten aan te bieden aan klanten met zonnepanelen.  Lees hier hoe de Vastelastenbond kan helpen. 
 

Ervaringen Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is een goedkope energieleverancier en probeert haar stroom en gas voordelig in te kopen. Ervaringen en meningen over deze energieleverancier verschillen. Je kunt de ervaringen van consumenten lezen alvorens voor deze leverancier te kiezen. Zo weet je waar je aan toe bent.